Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Presentado el proyecto europeo de I+D Custom IMD en el Parc Tecnològic del Valles (Barcelona)

Presentat el projecte europeu de R + D Custom IMD al Parc Tecnològic del Vallès (Barcelona)

07/02/2007

6 febrer 2007

Els propers dies 8 i 9 de febrer, tindrà lloc al Centre Tecnològic de la Fundació Ascamm , a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), la reunió d'inici del projecte de R + D Custom IMD.
La sessió inaugural, que estarà oberta al públic, tindrà lloc el dijous 8 de febrer, a partir de les 09:45 h. En el transcurs de la mateixa es presentaran els principals objectius i línies de recerca del projecte, així com algunes de les tendències tecnològiques més rellevants en materials i processos de fabricació de l'àmbit biomèdic. La segona jornada, que es va celebrar el dia 9 de febrer, serà tècnica ja porta tancada.

Projecte de R + D Custom IMD

Es tracta del projecte europeu de R + D en el camp dels implants mèdics, amb una durada de 4 anys i un pressupost de 9,8 milions d'euros, co-finançat en un 55 per cent pel 6è Programa Marc de R + D de la UE. El consorci a càrrec del projecte està constituït per 23 socis de 7 països i inclou a molts dels principals actors en aquest àmbit.
Els participants espanyols en aquest projecte són el centre tecnològic Aimplas a València, l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, l'Institut de Biomecànica de València (IBV), les empreses catalanes Neos Surgery i Plastiasite, el centre de diagnòstic per imatge UDIAT - (Corp . Parc Taulí de Sabadell) i el centre tecnològic de Fundació Ascamm, que és, a més, el coordinador del projecte.
El mercat global d'implants mèdics s'ha calculat en 184.000 milions d'euros, amb una forta predominança de pimes d'alta tecnologia com a proveïdors d'aquest mercat.
Els Biomaterials i els dispositius mèdics implantats (Implantable Medical Devices - IMD) representen una important quota del mercat de tecnologia mèdica, estimant-se en 32.000 i 36.000 milions d'Euros respectivament, amb una taxa prevista de creixement del 12 per cent anual.

Implants personalitzats

El paradigma industrial cap a l'any 2010 en el camp dels IMD serà que el cirurgià planificarà i realitzarà operacions basant-se exclusivament en les necessitats clíniques de cada pacient.
Custom IMD té com a objectiu fer realitat aquesta visió de futur mitjançant el desenvolupament de nous biomaterials per a la fabricació d'implants mèdics innovadors totalment personalitzables, les tecnologies avançades de fabricació ràpida (per capes) a partir d'informació electrònica (Rapid Manufacturing) i la gestió telemàtica d'última generació de la cadena de subministrament, aconseguint executar el disseny, fabricació, esterilització, homologació normativa i lliurament del implant al cirurgià en un termini de 48 hores.
El projecte treballarà en tres casos d'estudi: placa òssia craniofacial, disc intervertebral lumbar i restauració dental.
Un dels aspectes clau per a poder completar tot el procés en aquest termini de 48 hores és el desenvolupament i aplicació d'un nou sistema avançat de gestió telemàtica de la cadena d'aprovisionament (e-supply chain management), integrant amb la màxima eficiència la totalitat d'operacions i participants, sovint allunyats geogràficament.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Eurecat (ex Fundació Privada Ascamm)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis