Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Calidad suiza en Mollet del Vallès (Barcelona)
Netstal organitza unes jornades de portes obertes a la seva seu barcelonina

Qualitat suïssa a Mollet del Vallès (Barcelona)

Nerea Gorriti01/12/2006
Els passats 30 de novembre i 1 desembre Netstal va organitzar per primera vegada unes jornades de portes obertes a les seves instal·lacions de Mollet del Vallès (Barcelona) on els més de seixanta assistents van poder veure una injectora Elion d'altes prestacions produint tapes en un motlle de sis cavitats. L'empresa suïssa va comptar amb la cooperació de l'empresa Wittmann Robot System que va equipar la injectora amb un robot d'alta velocitat i un alimentador i l'empresa Molmasa, Industrial de Motlles i Matrius, SA que va intervenir en les jornades amb un dels seus motlles per preformes de PET.
Netstal va mostrar una injectora Elion1200 totalment elèctrica amb un robot CNC i alimentador de Wittmann
Netstal va mostrar una injectora Elion1200 totalment elèctrica amb un robot CNC i alimentador de Wittmann.
Netstal és sinònim d'alta qualitat. Les altes prestacions de les seves injectores "Swiss Made" són ben conegudes en sectors tan diversos com el de discos òptics, el PET o la medicina. Precisament, en aquest últim segment és fàcil trobar màquines Netstal treballant en la fabricació de dispositius mèdics, ja que poden treballar en sala blanca i injectar peces que es destinaran a un sector tan delicat i exigent com és el sanitari i farmacèutic. Però no només treballa en aquests mercats. La companyia fabrica una completa gamma de maquinària: injectores estàndard, Synergy i Elion, sistemes de preformes PET, Pet-Line i sistemes per a discos òptics i-jet i Discjet.

Les jornades de portes obertes es van dur a terme en un moment en què la direcció de la filial espanyola ha canviat. Sebastian Schaper assumeix la direcció de Netstal des del passat mes d'abril, Jordi López exerceix el càrrec de director de vendes des de maig i Luis Pia és el nou director tècnic des d'octubre de 2006.

Elion 1200, una injectora de pes

Durant el transcurs de les jornades es va poder veure la Elion 1200, un model que constitueix la línia d'injectores totalment elèctriques d'altes prestacions. De moment, cobreix forces de tancament d'entre 50 i 175 tones. Sintetitza les característiques clàssiques de les injectores de l'empresa suïssa: rapidesa, precisió, fiabilitat i facilitat de maneig, i sofisticades i innovadores solucions que sentin precedents en el mercat.

La sèrie Elion s'empra per a la fabricació de peces tècniques de parets primes per al sector de l'envasat i el de les telecomunicacions, on es requereix un estalvi en el pes de la peça i en el consum de material, per a aplicacions mèdiques i en sala neta o per peces de precisió de tolerància zero, com en els sectors de l'electrònica i l'automoció.

Integra una unitat de tancament única en la seva classe. El tancament del motlle disposa d'un circuit tancat de greixatge i es basa en un sistema de genollera de 5 punts. El plat mòbil descansa sobre guies lineals de gran precisió que garanteixen una alta repetibilitat. El bloc de tancament del motlle compta amb un disseny extraordinàriament compacte i està disponible per a dues gammes diferents de gruixos de motlle.

Més seixanta assistents van poder conèixer la precisió de l'empresa suïssa
Més seixanta assistents van poder conèixer la precisió de l'empresa suïssa.
Wittmann, 30 anys d'experiència

Una de les empreses que va participar en les jornades de portes obertes va ser Wittmann, companyia que ha celebrat el seu 30 aniversari el 2006. Aquest fabricant de robots i d'equips perifèrics per a la indústria del plàstic va donar a conèixer el seu robot W.721 UHS d'alta velocitat. "Actualment es tracta del robot més ràpid que podem trobar al mercat", va comentar Antonio A. Torné, director comercial de la companyia. El fabricant de robots d'origen austríac ha realitzat una forta aposta per les noves tecnologies. Acabada d'inaugurar la seva nova delegació a la zona de Llevant, també les instal·lacions de la localitat barcelonina de la Pobla de Claramunt es troben en ple procés d'ampliació. "Estem ampliant el departament de projectes per donar suport al mercat, que actualment demanda noves tecnologies i serveis". També les noves instal·lacions permetran un major nombre d'unitats, ampliar la mida dels productes i donar un major servei als seus clients.

Precisament una de les tecnologies emergents a les que va fer referència el director comercial de la companyia i que pretenen potenciar és l'etiquetatge dins del motlle, IML. "Es tracta d'una tecnologia que s'està incorporant de forma molt ràpida en el mercat per a la decoració de tot tipus de motlles per a diferents sectors: packaging, línia marró, per a l'automòbil...". Fins a tal punt resulta interessant per Wittmann la tècnica d'etiquetatge en motlle que no només desenvolupa tecnologia d'alta velocitat sinó que recentment ha adquirit un important motllista francès, per al desenvolupament dels seus projectes de IML, on el motlle és una part fonamental per a la posada en marxa d'aquest corrent tecnològica. "En un futur immediat veurem com aquesta tecnologia es desenvoluparà enormement i nosaltres volem estar preparats, aprofitant les nostres sinergies", afegeix A. Torné.

En aquest context, en què el mercat de l'automatització i dels equips perifèrics experimenten un dinàmic desenvolupament per la seva capacitat de reduir costos, preguntem al representant de la companyia què espera el client a l'hora d'adquirir un robot: "fiabilitat i una mica que últimament es valora especialment, el servei. Nosaltres assessorem als nostres clients ia més, en oferir una completa gamma de perifèrics, com controladors de temperatura, assecadors o granuladors, entre d'altres, subministrem solucions a mida de cada client ".

El grup d'injecció ofereix una alta flexibilitat que permet aconseguir unes característiques de l'accionament adaptades a l'aplicació ia l'usuari amb un funcionament paral lel dels eixos. Aquest sistema d'engranatge patentat unifica la transmissió de les funcions d'innovació i de plastificació i garanteix una llarga vida útil fins i tot en condicions d'ús extremes. A la Elion s'uneixen la unitat de comandament de fàcil ús i el prestigiós sistema de control DSP desenvolupat per Netstal. La unitat de comandament disposa d'un sistema antivibracions i s'integra en el carenat de la màquina. És ergonòmica i la seva estructura és clara i concisa.

Així mateix, la Elion té un disseny atractiu i perfecte per a l'aplicació industrial. Les seves formes compactes la converteixen en una injectora d'altes prestacions que ocupa el mínim espai. Les seves reduïdes dimensions faciliten el seu maneig i augmenten la rendibilitat de tota la producció.

El tancament del motlle disposa d'una gran quantitat de prestacions innovadores i es basa en un sistema de genollera de 5 punts. El moviment de la genollera es realitza mitjançant un servomotor amb reductor, que permeten aconseguir velocitats superiors a 1,5 m / s. Això permet moviments de procés ràpids i altament dinàmics amb temps de cicle en buit mínims.

L'eix d'injecció patentat s'acciona per mitjà d'un servomotor. La transmissió es realitza a través d'una cremallera de doble dentat i s'integra en la mateixa carcassa que l'accionament de dosificació.

La gamma la conformen els models 500, 800, 1200 i 1750.

Sintetitza les característiques clàssiques de les injectores de l'empresa suïssa: rapidesa, precisió, fiabilitat i facilitat de maneig...
Sintetitza les característiques clàssiques de les injectores de l'empresa suïssa: rapidesa, precisió, fiabilitat i facilitat de maneig.

Injectora per a aplicacions monocomponents i multicomponent

Una altra línia Netstal és la sèrie Synergy, constituïda per injectores amb forces de tancament que van des de 60 a 800 tones. Aquesta línia està consolidada gràcies a les seves grans prestacions, el seu fàcil maneig i per ser idònia per a peces i processos especialment complexos. Les prestacions d'aquesta sèrie resulten de la suma de múltiples detalls, però tres d'ells destaquen de manera especial: el grup de tancament, el grup d'injecció i la unitat de control.
Motlle de taps
Motlle de taps.

El motlle, també un element clau en el procés

De mà d'Molmasa, els assistents a les jornades de portes obertes van poder conèixer una de les especialitats d'aquesta companyia amb seu a Montcada i Reixac (Barcelona): els motlles per a aplicacions concretes: els motlles de taps i tancaments. Així mateix, fabriquen motlles bimatèria, motlles d'injecció bufat, de preformes, així com motlles per a peces petites i mitjanes.

Empreses o entitats relacionades

Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis