Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sernauto y Epsa organizan una jornada de Rapid manufacturing para la automoción

Sernauto i Epsa organitzen una jornada de Rapid manufacturing per a l'automoció

25/10/2006

25 octubre 2006

El passat 27 de setembre l'Associació Espanyola de Rapid Manufacturing realitzar conjuntament amb EPSA i amb la col·laboració de Sernauto, la Jornada "Present i futur del Rapid Manufacturing al sector automobilístic" al Centre de Convencions de la Torre Mapfre de Barcelona, emmarcada en el Projecte Flexman del Pla de Consolidació i Competitivitat de la Pime del Ministeri d'Economia, tutelat per la Diputació General d'Aragó.
El Projecte Flexman té com a objectiu incrementar la competitivitat de les pimes involucrades en la cadena de desenvolupament de components i béns d'equip, mitjançant l'ús de tecnologies de fabricació ràpida, directament a partir d'informació electrònica ja siguin prototips, utillatges, pre-sèries, o sèries de volum mitjà (<10.000 peces).
Per la seva banda, l'objectiu concret de la jornada va ser realitzar una divulgació de les expectatives i necessitats quant a processos, materials i tecnologies de Rapid Manufacturing al sector de l'automòbil.
La jornada va comptar amb la presència massiva d'assistents provinents d'empreses industrials, centres de recerca, i universitats principalment. L'acte va ser inaugurat per José Antonio Jaldo Vice-President de la ASERMA i DG de Epsa, va donar la benvinguda als assistents i va recordar la missió que té l'Associació, finalment va agrair l'esforç i la col·laboració de totes les empreses i entitats involucrades en el Projecte Flexman; A continuació Xavier López, President de ASERMA i DG de la Fundació Ascamm va recordar els objectius principals de l'Associació, les activitats en curs i va presentar el nou projecte de dimensió internacional que lidera l'Associació denominat: "FLEXFORM (aplicacions de Rapid Manufacturing mitjançant deformació incremental en el sector automoció). Va recordar que l'Associació és oberta a totes les persones físiques o jurídiques relacionades amb l'entorn Rapid Manufacturing. A continuació Montse Escudero, secretària general de Sernauto, va presentar l'estat de l'art del sector de l'automoció a Espanya, i les expectatives a curt i mitjà termini.
Seguidament, Berta Gonzalvo de AITIIP, va presentar una aplicació desenvolupada a través del projecte Flexman: "Selector de Tecnologies" que serveix al sector per discriminar les tecnologies més adequades en funció de les peces a realitzar. L'aplicació pot utilitzar gratuïtament en www.aserm.net . També es va presentar per part de Joaquim de Ciurana de la Universitat de Girona, la "Guia de Tecnologies de Rapid Manufacturing" que és un llibre pràctic de coneixement de tecnologies i usos de tècniques de RM, es pot obtenir aquesta guia enviant un correu electrònic a: info@aserm.net .
Representant als proveïdors, Juan Martínez de Ficosa, va explicar clarament els objectius que persegueix l'empresa en els projectes que desenvolupen, com són, investigar i posar en marxa projectes per als fabricants en temps cada vegada més curts "R + D 9 mesos" a aquests projectes prenen més rellevància les tecnologies ràpides de fabricació, amb les quals s'obtenen peces molt bé acabades i en terminis reduïts.
En relació, als subministradors de màquines i tecnologies de Rapid Manufacturing, Oliver Edelman de Concept Laser, va fer un resum de les tecnologies que s'estan emprant a Europa ia Àsia, per al'obtenció d'eines, motlles, models i prototips.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Equipos y Componentes de Automoción
Asociación Española de Rapid Manufacturing
Eurecat (ex Fundació Privada Ascamm)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAMB24Industry LIVEFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis