Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las ventajas del bruñido sobre el lapeado

Els avantatges del brunyit sobre el lapidatge

15/09/2006
Imagen
El brunyit s'ha associat durant molt temps amb el lapidatge perquè tots dos processos s'utilitzaven per a l'acabat d'orificis, però han de ser diferenciats.

Les principals avantatges del brunyit sobre el lapidatge són els grans arrencades de material i els cicles de temps més ràpids.

El brunyit és un procés d'arrencada de metall utilitzat després de la fosa, sinteritzat, mandrinatge, trepat o rectificat per obtenir una geometria de precisió i un acabat superficial perfecte, eliminat tensions residuals causades per aquests processos. És un mètode ràpid i eficient en el dimensionament de precisió d'una àmplia gamma de peces, des de components de motors de turbines a guies de vàlvules.

En l'última dècada el brunyit ha arribat a ser un procés millor descrit com acabat d'orificis, donada la quantitat d'arrencada aconseguit i l'increment substancial dels percentatges assolits. Resulta ara pràctic arrencar 0,4 mm o més durant un succint brunyit d'un orifici d'acer dur, 25 mm de diàmetre per 25 mm de longitud en 40 segons. La rodonesa, la rectitud i la cilindrada poden mantenir a 0,01 mm durant operacions de brunyit de desbast, i menys d'1 μ durant l'acabat. Atès que els punts de tall dels grans d'abrasiu de brunyit són molt petits i tallen simultàniament, la calor i la tensió generada a la peça de treball mai arriben a concentrar-se. Com a resultat, el procés danya mínimament la superfície brunyida és excel lent.

Un avantatge addicional que ofereix el brunyit és la millora de la rugositat superficial. La majoria dels processos de brunyit creen un traçat ratllat helicoïdal en l'orifici. Aquesta textura forma una bona superfície perquè permet la transferència axial de lubricació. L'elecció de mida de gra d'abrasiu determina l'acabat superficial obtingut. Els valors d'acabat superficial poden variar de valors Ra de 0,05-0,8 micres i de valors Rz de 0,4-6,3 micres.

Pel que fa als costos del brunyit, el 90% d'aquests és el cost d'operari per peça i la resta el cost de l'abrasiu per peça. La despesa que comprèn brunyir 0,2 mm d'un orifici de metall dur de 25 mm de diàmetre per 25 de llarg en 20 segons durant el brunyit de desbast, es calcula utilitzant cicle de temps, percentatge de desgast d'abrasiu, cost de l'operari i cost d'abrasiu.

Empreses o entitats relacionades

Suntec Maquinaria Técnica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

AMB24Fundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis