Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas instala la primera batea con plástico reciclado de Europa en las costas gallegas

Aimplas instal la primera batea amb plàstic reciclat d'Europa a les costes gallegues

07/08/2006

7 agost 2006

Aimplas, Institut Tecnològic del Plàstic, ha instal lat a les costes gallegues la primera estructura amb material plàstic reciclat per aqüicultura d'Europa. El principal benefici d'aquest nou desenvolupament és que combina les bones propietats que presenten els plàstics enfront d'altres materials com la fusta, amb el respecte al medi ambient.
Tradicionalment les estructures utilitzades per aqüicultura estan fabricades amb fusta, un material sensible a la humitat i que per tant genera grans costos de manteniment. El plàstic elimina aquest problema i aporta més altres avantatges a les estructures com un increment de la resistència, la flexibilitat, i més possibilitats de disseny.
Aimplas ha participat en un projecte finançat per la Comissió Europea per desenvolupar estructures amb les propietats físiques i mecàniques dels plàstics però que ajudin a conservar el medi ambient a través de l'ús de materials reciclats. Per aconseguir-ho s'han fet servir residus agrícoles que actuen com a reforç del material reciclat, i contribueixen a que aquest tingui la resistència que requereix per estar exposat a condicions climatològiques adverses com el fred, la pluja i el vent.
Per tant el benefici mediambiental és doble. S'aconsegueix reduir el consum de fonts d'energia renovables necessàries per a la fabricació de materials plàstics com l'electricitat i el petroli, ia més se li dóna un ús a productes agrícoles que actualment no tenen cap funció i es consideren residus.
En la investigació, a més de Aimplas que ha actuat com a coordinador, han participat la Universitat de Vigo, l'Institut Nacional de Tecnologia de Noruega, la Universitat de Gal les del Regne Unit, i nou socis industrials.
foto

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis