Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Robotizar el taller de inyección
L'automatització segueix creixent a Espanya

Robotitzar el taller d'injecció

Redacció PU15/05/2006
La indústria espanyol de la transformació de plàstics ha fet un salt tecnològic molt important en l'última dècada. Fa anys la robotització del sector era un deute pendent i encara avui queda feina per fer, però no hi ha dubte que són ja molts els que han apostat per l'automatització de funcions per assegurar-se la supervivència. El transformador que estigui pensant en comprar un robot, potser trobi en aquestes pàgines una idea del que necessita.

ABB

Imagen
El nou IRC5 és la cinquena generació de controladors de robot ABB. Marca nous estàndards, gràcies al seu concepte modular, un disseny ergonòmic totalment nou de la unitat de programació tàctil i un controlador de múltiples robots, fins a quatre, mitjançant l'opció MultiMove.

El nou controlador de robot industrial està orientat directament a l'usuari, amb un sistema que simplifica tot el procés, des de la preparació de la instal·lació, passant per la seva configuració i posada en marxa, fins al seu servei. Un element clau de la seva facilitat d'ús per a l'usuari, resideix en el nou dispositiu dins de món de la robòtica per al diàleg "usuari-controlador ·, de la unitat de programació tàctil que en lloc de tecles físiques, basa el seu funcionament en el seu pantalla tàctil.

El concepte modular significa també que cada sistema per si només constitueix una inversió rendible. Ha estat dissenyada per adaptar exactament a les necessitats de l'usuari, alhora que disposa de possibilitats d'expansió per poder cobrir futures necessitats. És una solució que permet incrementar la rendibilitat al llarg d'al vida útil de la instal·lació.

La modularitat del IRC5 és un pas endavant en el control de robot amb una divisió lògica de les seves funcions en: control sistema d'accionament i procés. Cada mòdul està allotjat en el seu propi armari i tenen la mateixa base.

Un altre model interessant. Robust i ràpid, el robot IRB 1600 permet realitzar moviments cap enrere en resposta a importants demandes de mercat. Dissenyat per ser un robot òptim en termes de cost, l'IRB 1600 està pensat perquè sigui el més adequat tant en aplicacions de soldadura d'arc com en paliaciones de fosa de muntatge o d'empaquetat.

La repetibilitat de la posició (± 0,05 mm) i una bona precisió de la trajectòria permeten oferir una qualitat constant en la seva aplicació.

Les opcions de càrrega útil són de 5 o 7 kg (fins a 10 kg amb el canell en posició cap avall).

Caufar

Imagen
Grip Service, distribuïda a Espanya per Caufar, ha creat un sistema modular molt complet que permet la realització de mans d'adherència dels robots utilitzats per modelar matèries plàstiques.

El nou sistema, desenvolupat en col laboració amb importants empreses constructores de robots, permet realitzar ràpidament mans d'adherència, escollint entre una gran varietat de solucions llistes per a la seva aplicació.

Tots els components s'acoblen senzillament, amb l'ajuda de poques eines, i podran ser reutilitzats diverses vegades.

Caufar comercialitza a més una àmplia gamma de robot per a diferents aplicacions de la indústria de plàstic. Entre d'altres sèries, destaquen els robots de Control Numèric Cartesià (CNC) de Tecnomatic, que representen la màxima expressió de la tecnologia automatitzada de l'emmotllament de materials termoplàstics i constitueixen la síntesi de 15 anys d'experiència madurada en aquest sector. La Programació Lliure Guiada (FGP) de la qual estan dotats tots els robots consisteix a realitzar cicles de treball extremadament flexibles, sense cap límit en la complexitat i extensió de la programació a realitzar. La programació, però és simple i intuïtiva, a l'abast de tothom.

Aquesta sèrie de robots més està realitzada amb una estructura d'acer altament rígid amb eix vertical d'aliatge lleuger d'alta resistència, això consent aconseguir velocitats molt elevades combinades amb una gran rigidesa estructural. Tots els components utilitzats són els millors disponibles al mercat, fets per empreses de primer nivell. Els models de la sèrie són MiniCNC, Medium CNC, Large CNC, extrallarg CNC, XXL CNC i Mega CNC, en funció de la seva grandària, curses de treball, temps mínims de cicle i aplicació a injectores.

La sèrie Small és una resposta flexible i econòmica a la major part de demanda d'emmotllament per injecció de plàstic.

El robot Mini-CNC incorpora una tecnologia per a l'automatització dels processos d'emmotllament per injecció. Es tracta d'una màquina cartesiana amb Control Numèric (CNC), dotada amb Programari Lliure Guiada (FGP) que permet realitzar cicles de treball sense limitacions de gran complexitat o durada.

Els robots més estan realitzats en estructura d'acer altament rígid amb eix vertical d'aliatge lleuger d'alta resistència: això permet aconseguir velocitats molt elevades combinades amb una gran rigidesa estructural.

Els servomotors brushless són d'elevada potència en tots els eixos, els moviments dels eixos es realitzen sobre guies prismàtiques rectificades de la mateixa manera que els patins són muntats sobre coixinets de boles. Els reductors de velocitat són de tipus epicicloïdal i estan considerablement sobredimensionats.

Equipar

Equipar distribueix una àmplia gamma de robots per a la indústria del plàstic. La sèrie de robots transversals SA amb servomotor per a màquines d'injecció tenen 3 eixos lineals amb guies de suaus moviments. De disseny exclusiu del canell giratòria, la sèrie de robots és ideal per a protegir i canviar les mans d'aprehensió. Compta amb una guia protectora en tots els cables elèctrics i conduccions d'aire i una pinça de 20 mm per ajustar l'accés del motlle amb una potència que arriba als 25 kg/cm3.
Imagen
El comandament de control, amb una funció en cada tecla, es subministra en diversos idiomes. Treballa amb un eficaç mètode de control per facilitar el maneig.

Les aplicacions del robot són l'extracció de peces i la seva posicionat, equipament perifèric (connexió conjunta amb transportador, esprai, tallador, sensor o màquina complementària, obtenint un sistema automatitzat) i revisió, ja sigui, rebuig, inspecció, revisió de qualitat i comptador de peces.

La sèrie SB la constitueixen diversos models de robots de 3 eixos amb servo motor CNC. Entre les seves característiques destaquen la lliure programació de les funcions de control, la programació estàndard de multifuncions, la velocitat posició i els temps ajustables durant el cicle operatiu i el sistema i els paràmetres de programació que poden ser memoritzats per a grans produccions.

La sèrie SC està formada per diversos models de robots de 3 eixos amb braç telescòpic vertical. Per la seva banda, la sèrie ST de robots de braç oscil lant permet un fàcil maneig en un sol disseny, és d'alta qualitat i de baix manteniment, requereix a més una instal lació senzilla i el cicle de temps es caracteritza per la rapidesa, igual que l'amortització .

Inserció Robòtica

Imagen
Inserció Robòtica és una empresa amb 20 anys d'experiència en aplicacions robotitzades i més de 800 instal·lacions realitzades.

Entre les aplicacions desenvolupades per aquesta empresa biscaïna, destaca l'automatització de diferents sectors industrials, inclòs el del plàstic. En concret, la càrrega i descàrrega de màquines d'injecció, el acoblament i tot tipus de manipulació de peces.

Els robots de manipulació i càrrega i descàrrega de la marca Kawasaki-distribuïts en exclusiva a Espanya i Portugal per l'empresa Inserció Robòtica-ocupen molt poc espai, tenen una alta precisió i flexibilitat, són de molt senzill maneig i s'amortitzen en un temps rècord .

Dumio Robòtica

Imagen
La gamma de robots de Dumio Robòtica, de 25 a 5.000 tones, respon a les variades exigències del desemmotllament d'injecció, permetent un elevat grau de versatilitat en tots els seus moviments així com un fàcil maneig, un servei d'assistència personalitzat i gran fiabilitat, essencial per a una bona productivitat i desenvolupament dels productes.

Disposen de robots antropomorfs per inserir etiquetes, paletitzar i apilar diferents materials: marbre, rajoles, productes de drogueria, accessoris.

A més, fabriquen robots per encàrrec per a l'aplicació que es precisi.

Reis Robotics Espanya

Imagen
Dins de la varietat de robots d'automatització en plàstic desenvolupats per Reis Robotics es troba la gamma RL. Està formada per vuit models (RL6/16/26/80/130/130P/300 i 300P) amb capacitats de càrrega màxima fins a 9, 23, 39, 114, 170 i 324 respectivament.

La repetibilitat és entre + / - 0,1 i + / - 0,3 mm segons el model i disposen d'eixos addicionals giratoris i / o basculants (excepte el RL6) en versió pneumàtica i NC.

Els seus principals avantatges són la seva mecànica més robusta, amb una vida útil més gran amb manteniment mínim, i una major velocitat en els eixos.

Els robots RV16-Laser i RV16L-Laser mostren diferents característiques segons el tipus de làser emprat per al tall. Així, els robots per làser de CO2, s'apliquen per tallar components de plàstic o tela injectats amb segellat del cant de tall. També tenen com a aplicació el tall de materials tèxtils i folis de plàstic, el trepatge i la perforació de peces de plàstics amb generador de polsos o el rebarbat i retallada de peces injectades. S'usen també per realitzar el tall de peces de diversos materials i reforçades amb fibres, i fins i tot per al tall de metalls.

Seprona de Cas Robòtica

Imagen
Els robots Axess SEPRA són econòmics i totalment servomotorizados i adaptats a les seves aplicacions de descàrrega simple. La tecnologia Axess: són robots econòmics i eficaços, molt simples, i que compten amb el segell de garantia de qualitat SEPRA.

Gràcies a les rotacions numèriques compactes de SEPRA, el robot queda dotat d'una major adaptabilitat per assegurar la descàrrega de la injectora, sobretot permetent els múltiples posicionaments en el motlle o fora de la premsa per adaptar-se a les eventuals dificultats de la injecció de plàstics.

SEPRA disposa d'aquesta manera d'una oferta de rotació R1 + R2 CNC sobre els seus robots per premses de 150-4000 T.

Per tal de guanyar en precisió i eficàcia, SEPRA ha desenvolupat vacuostatos numèrics per programar i memoritzar la configuració de recollida de peça a realitzar des de la consola de comandament Visual SEPRA.

Els robots de 3 eixos CNC de Generació IV estan controlats per l'electrònica Visual SEPRA. La seva electrònica es sustenta sobre la tecnologia tàctil i gràfica. Extremadament potent, Visual SEPRA pot control fins a 8 eixos CNC simultàniament.

El mòdul "descàrrega simple" permet crear un cicle de descàrrega simple per mitjà d'un joc de preguntes-respostes i una il lustració gràfica, sense coneixements del llenguatge de programació. Per garantir la simplicitat, el mòdul de descàrrega simple està voluntàriament limitat a les aplicacions següents: presa de peces i de colades en el motlle seguint un cicle en L i descàrrega simple amb gestió de dos circuits diferents per a una descàrrega separada de peces, gestió d'un tercer circuit de pressió per a una descàrrega separada de colades.

Els tres modes de programació es caracteritzen per la seva simplicitat, estandardització i la seva potència, amb programació seqüencial directa o per aprenentatge.

Programari Tècnic Tecnocim

Imagen
El programari d'aquesta empresa s'utilitza, entre altres, en aplicacions de polit de peces, pintura i soldadura en continu. Robotmaster realitza els programes de robots Fanuc, Kuka i ABB efectuant la simulació del moviment en els 6 eixos i pot efectuar modificacions en els posicionaments inicials per aconseguir una major efectivitat i evitar excedir els límits dels eixos.

Robotmaster ha estat desenvolupat al Canadà i funciona en combinació amb Mastercam.

Star Automation Spain

Star Automation posa a disposició del mercat una àmplia gamma de productes i tecnologia per a una manipulació precisa, eficient i de confiança.

Entre la seva gamma destaca la sèrie SP-FIV d'extractors de colades i petites peces d'entrada vertical, adequats per a premses de 30 a 250 tones, que estan equipats d'una nina giratòria i de generador de buit. Amb aquesta sèrie es poden descarregar no només colades sinó també petites peces modelades.

Imagen
Els manipuladors electropneumàtics sèrie T / TS / TW / TWS-IIE, són cartesians i porten l'eix vertical i horitzontal pneumàtics. No obstant això, l'eix transversal és servo motoritzat i permet la programació fins a 99 punts de descàrrega amb la precisió de de ± 0,1 mm.

Adequats per a premses de 25 a 3.000 tones, els robots cartesians sèrie Gxe / Gxe-s, compten amb 3 eixos servo motoritzats per cicles repetitius ràpids i d'alta precisió.

La sèrie Ixe / Ixe-s, inclou robots adequats per a premses de 25 a 3.000 tones. Són robots cartesians CNC amb servo motors digitals CA en els tres eixos principals per a cicles repetitius ràpids i d'alta precisió.

La sèrie ixe-H/Gxe-H, dissenyada per premses de 30-1300 tones, és la gamma que ocupa menys espai. L'eix transversal situat longitudinalment desplaça la peça modelada en el mateix sentit, el que comporta un doble estalvi d'espai al voltant de la premsa davant del robot cartesià.

Un altre model de l'ampli portafoli de la companyia és el robot d'alta velocitat Sèrie Zxe, adequat per a premses de 100 a 350 tones. Aquest robot està pensat per a qualsevol aplicació d'alta velocitat on la rapidesa i la precisió són obligatòries.

La sèrie TZ-HM, d'entrada lateral i adequat per a premses de 50 a 350 tones, és un robot per a cicles de velocitat molt elevada (per exemple, embalatge d'aliments, IML, DVD, etc.) L'aproximació a l'automatització correcta es basa en el robot d'entrada lateral de la sèrie TZ-HM per a la descàrrega més ràpida de peces modelades.

Les funcions estàndards dels robots manipuladors de la sèrie TW-III E són

Tècnics d'autòmats i Robots

Imagen
El robot de sis eixos de l'empresa Tècnics de Autòmats i Robots permet l'aportació d'inserits, l'extracció, el tall de colades i el paletitzat de materials injectats tant de plàstic com de metall.

El seu funcionament és còmod'i senzill: a l'interior d'una zona tancada situada al lateral de la injectora, se situa un robot de sis eixos Fanuc S-420F-dos contramotlles, on l'operari col·loca els inserits des de l'exterior de la zona de seguretat. El robot és capaç d'agafar tots els inserits al mateix temps i situar-los després en les cavitats del motlle. Així mateix, un cop la peça és injectada, el robot l'extreu, talla colades i la paletitza en un contenidor.

Wittmann Robot System

Wittmann ofereix la sèrie 6 per al funcionament a alta velocitat. Compta amb un òptim disseny mecànic i permet ser configurat amb el braç vertical, així com amb el muntatge de la cursa d'extracció fabricat amb compostos lleugers de fibra de carboni. Simultàniament redueix la massa en moviment del robot al mateix temps que proporciona una rigidesa extrema. Redueix el temps d'extracció de la peça amb robot al mínim imprescindible i garanteix el màxim rendiment de la màquina d'injecció.
Imagen
Tots els robots de la sèrie 6 poden subministrar amb cabina de control. Aquest execució és necessària per a tots els robots amb execucions d'alta velocitat Servo, UHSS i versions de fibra de carboni, per a robots amb girs addicionals (eixos Servo A, B, C) i per a robots les aplicacions requereixen un gran nombre d'entrades / sortides.

Gràcies a l'últim desenvolupament en tecnologia de microprocessadors utilitzats en al sèrie 6, la mida de l'armari de control ha estat reduïts al mínim per optimitzar l'espai dins les plantes de producció.

Els models de robot W 6621, W 631 disposen d'un braç vertical construït d'un tub d'acer amb un gruix de paret fi però de gran rigidesa. Aquest braç està guiat per coixinets lineals de càrrega elevada, accionat per motor amb pinyó i cremallera per permetre les màximes velocitats. Per a una carrera d'obertura mínima de motlle s'utilitza un grup de canell perfil baix.

El model de robot W 632 en estàndard amb compte amb un braç vertical en tub d'acer amb un gruix de paret fi de gran rigidesa i guies lineals amb coixinets de càrrega elevada. Per càrregues útils de fins a 20 kg).

El model de robot W 623 i els robots grans començant pel model W 633 estan equipats en estàndard amb el braç telescòpic vertical patentat. El principal està motoritzat i guiat mitjançant pinyó i cremallera. una corretja acciona el braç frontal a doble velocitat aportant avantatges com: mínima velocitat de les mà d'aprehensió i temps d'entrada / sortida curts i carreres verticals llargues per paletització.

El control de robot Wittmann està equipat amb pantalles de gràfics en color el que permet una instrucció i un ús més senzill del que mai havia sudo fins ara. L'operador només esbossa les seqüències sobre la pantalla i ajusta les funcions addicionals sota un entorn gràfic de fàcil ús per crear-pas a pas-el programa final del robot. Els avantatges són: temps d'aprenentatge molt curt per als operadors i un augment de la seguretat durant la programació.

Empreses o entitats relacionades

ABB (Div. Robotics) Asea Brown Boveri, S.A.
Equiper, S.L.
FANUC Iberia, S.L.U.
Inser Robótica, S.A.
Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis