Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas participa en un proyecto europeo para mejorar el curado de resinas de poliéster mediante microondas

Aimplas participa en un projecte europeu per millorar el curat de resines de polièster mitjançant microones

12/05/2006

12 abril 2006

Code és un projecte finançat per la Comissió Europea que té com a objectiu desenvolupar un nou procés de curat de resines de polièster basat en la tecnologia per microones. Per a realitzar la investigació s'ha creat un consorci en què participen Aimplas i el Fraunhofer Institute for Chemical Technology com a centres de recerca, i quatre empreses europees del sector del plàstic. En l'actualitat no hi ha cap mètod'econòmicament viable i respectuós amb el medi ambient per poder curar amb temperatura resines de polièster per a peces grans (com ara vaixells, aspes de molí, o canonades), per tant el curat d'aquestes peces es realitza a temperatura ambient.
No obstant això el procés de curat a temperatura ambient presenta considerables limitacions. Un dels principals inconvenients és que en no produir cap canvi tèrmic durant el procés, el fabricant de la peça d'ajustar la formulació de la resina per aconseguir una bona relació entre les propietats d'impregnació de la resina i el temps de curat de la peça final. A més, el procés depèn en gran mesura de les condicions ambientals (cal una temperatura d'uns 15 º C a tot l'hangar d'acoblament), i també del comportament de la resina als canvis de temperatura (estiu / hivern, porta oberta al hangar, etc.).
És a més un procés llarg (aproximadament 12 hores) i en ell s'emet un alt grau de compostos orgànics volàtils (com l'estirè) durant el processament i el curat. Així mateix, presenta algunes dificultats tècniques com són problemes durant l'emplenat del motlle causa del començament de la polimerització de la resina, i la necessitat de realitzar modificacions manuals per impregnar de resina tota l'estructura i evitar la discontinuïtat de la superfície en la peça final.
Per donar una solució a aquestes limitacions des del projecte Code s'està investigant com desenvolupar un nou mètode de curat de resines de polièster mitjançant microones. Les microones són radiacions electromagnètiques de freqüència entre 300 MHz i 300GHz. Principalment es fan servir en radars, tecnologies de comunicació, generació de plasma i escalfament de materials.
Per a l'ús industrial es permeten freqüències microones de l'ordre de 2.45GHz. Aquestes altes freqüències asseguren un escalfament volumètric de la resina i vencen la mala conductivitat tèrmica del polímer. Les microones són absorbides per la resina, aquesta s'escalfa i comença l'entrecreuament. Mitjançant les radiacions s'aconsegueixen perfils de temperatura i entrecreuament homogenis en tot el gruix de la peça. Altres dels beneficis de la nova tecnologia són l'obtenció d'un curat més ràpid, més homogeni, i que presenta importants avantatges tècniques com són una baixa viscositat de la resina (permetent un major contingut de fibres) i l'increment del grau d'entrecreuament. Amb el curat per microones és possible per tant una separació entre els processos d'ompliment i curat de la resina.
A més el curat per microones és independent de les condicions ambientals tals com humitat o temperatura exterior i per tant és més reproduïble i controlable.

Entre els beneficis mediambientals cal destacar la reducció de residus i la menor emissió de compostos orgànics volàtils. Mitjançant el curat per microones es redueixen més els riscos laborals perquè es disminueix considerablement el contingut de peròxids perillosos i es redueixen significativament les modificacions manuals en la superfície de la peça.

Imagen
foto

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis