Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a AIMPLAS coordina la primera red tecnológica para potenciar el uso de plásticos biodegradables

AIMPLAS coordina la primera xarxa tecnològica per potenciar l'ús de plàstics biodegradables

11/01/2006

11 gener 2006

SUScompNET IBÈRICA és la primera xarxa tecnològica per a Espanya, Portugal i Iberoamèrica que reuneix tots els agents implicats en el desenvolupament dels materials biodegradables. Aquest organisme neix amb una vocació de servei industrial, sent el seu objectiu principal ajudar a les empreses a millorar la seva competitivitat mitjançant la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació Tecnològica en els materials biodegradables. SUScompNET IBÈRICA està integrada a la xarxa internacional SUScompNET, i hi participen l'Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) com a centre coordinador, les universitats d'Alacant, al País Basc, i Vigo, l'empresa Condensia Química, i un representant de la indústria portuguesa.

L'objectiu de SUScompNET IBÈRICA és fomentar l'ús dels polímers biodegradables a Espanya, Portugal i Iberoamèrica com a alternativa a altres materials amb prestacions mediambientals inferiors.

La necessitat de crear aquesta xarxa tecnològica sorgeix a Espanya pel retard existent en el desenvolupament i comercialització de materials biodegradables respecte a altres països de la Unió Europea. A més, els esforços que s'han realitzat fins ara a Espanya per potenciar l'ús d'aquests materials han estat aïllats, i no hi ha programes específics per potenciar la seva producció, el desenvolupament de nous mercats, i el seu consum.

Els països europeus que estan a l'avantguarda en la introducció de productes biodegradables en el mercat són Itàlia, Bèlgica, els Països Baixos, Luxemburg i Suïssa. A Europa les aplicacions dels materials biodegradables dirigeixen principalment al sector de l'envàs i embalatge (menjar, fruites i vegetals, bosses de compra, càtering i escumat per a la protecció de productes davant possibles impactes), ia sectors com l'agricultura o la joguina. No obstant això a Espanya l'ús d'aquests materials es limita a films per a l'agricultura ja peces de protecció anti-impacte.

Per promoure l'ús materials biodegradables a Espanya i ampliar els seus àmbits d'aplicació s'estan unificant els esforços investigadors dels centres que participen en la xarxa tecnològica, i es crearan mecanismes de divulgació científica en tots els àmbits.

A més, la xarxa posa al servei de la indústria els mecanismes necessaris per potenciar els biodegradables. SUScompNET IBÈRICA ofereix a les empreses serveis d'informació tècnica especialitzada i la possibilitat de cooperar en projectes d'R + D + i. Una altra de les activitats previstes és l'organització d'esdeveniments professionals de caràcter científic-tecnològic. Des de la xarxa també es busca involucrar les administracions nacionals i regionals en polítiques de foment per a estimular l'ús d'aquests materials en la indústria.

En l'actualitat, SUScompNET IBÈRICA està oberta a l'adhesió de noves empreses, associacions, centres tecnològics i universitats.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis