Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Marcado CE de productos plásticos para construcción: poderoso argumento de venta, imprescindible para la internacionalización
Des d'Aimplas s'assessora a les empreses quant al marcat CE de tot tipus de productes plàstics destinats a la construcció

Marcat CE de productes plàstics per a construcció: poderós argument de venda, imprescindible per a la internacionalització

Paco Gómez, Àrea de Negoci d'Aimplas (Institut Tecnològic del Plàstic)

09/05/2014

Amb el naixement del nou reglament de la UE per facilitar la comercialització quant a matèria de construcció, s'atorga a les empreses espanyoles un ampli periple per a aquelles que desitgin exportar els seus productes als membres de l'EEE. Per a això, Aimplas ofereix serveis d'informació a les empreses en els processos d'internacionalització (destinacions, empreses, competència, informació local, etc).

Imagen

El passat 1 de juliol de 2013 va entrar en vigor el nou Reglament (UE) Nº 305/2011 pel qual s'estableixen les condicions harmonitzades per a la comercialització de productes de la construcció.

Aquest reglament deroga a l'anterior directiva 89/106/CEE del Consell i, com la seva predecessora, ordena les condicions relatives a la introducció al mercat de productes de construcció, definint també els criteris per avaluar les prestacions d'aquests productes així com les condicions d'utilització del marcat CE.

El nou reglament té dos objectius molt clars. En primer lloc, posar a la disposició de les petites i mitges empreses procediments simplificats que alleugereixin la càrrega administrativa que han d'assumir. En segon lloc i molt important, facilitar l'accés a les empreses al mercat europeu d'una forma més senzilla, eliminant barreres o obstacles que puguin existir en alguns països.

El marcat CE demostra el compliment d'un producte amb la legislació de la UE, i per tant permet la seva lliure circulació dins del mercat europeu. Mitjançant aquest marcat el fabricant, importador o distribuïdor declara, sota la seva responsabilitat, la conformitat amb tots els requisits jurídics per aconseguir dita marcada, assegurant així la seva validesa per ser venut dins de tot l'espai econòmic europeu (EEE).

L'EEE està format pels 28 estats membres de la UE, els països de l'Aelc (Islàndia, Noruega i Liechtenstein) així com Turquia. S'obre un ventall molt interessant per a les empreses espanyoles que vulguin vendre els seus productes a membres de l'EEE.

Pel que fa a països fos de l'EEE (països de l'est d'Europa, Àfrica, Àsia, Amèrica...) el marcat CE pot ser un poderós argument de venda, no quedant exemptes les empreses del compliment de la normativa que apliqui a cada país, ja que la percepció que es té dels productes fabricats a Europa a nivell mundial és molt bona. És per això que el marcat CE, obligatori en l'EEE, pot convertir-se en una garantia de qualitat i per tant en una bona basa de cara a establir relacions comercials amb aquests altres països.

Per corroborar el que s'ha dit anteriorment podem revisar algunes dades estadístiques de vendes en l'exterior. Analitzarem els resultats de les exportacions en els anys 2011, 2012 i 2013 de productes plàstics per a construcció basant-nos en dues classificacions; codi Cnae (activitat) i codi Taric (aranzelari).

Atenent al codi Cnae 2223 corresponent a productes de plàstic per a la construcció, els valors dels últims tres anys són els que apareixen reflectits en la taula i gràfic següents.

Exportacions en milers de € anuals a països de fora de l'EEE, dins de l'EEE i totals

Font: Icex
Font: Icex.
Imagen

Com es pot observar, les exportacions han crescut durant els últims anys i han experimentant el seu major increment durant el passat 2013 en els dos àmbits geogràfics. Les vendes totals experimenten un augment d'aproximadament un 3.4 % de 2011 a 2012 i d'un 8 % de 2012 a 2013. Dins dels tipus de productes podem destacar el creixement dels productes sanitaris o higiènics.

Exportació en milers de € anuals de productes amb codi Taric 3922

Font: Icex
Font: Icex.

L'increment en vendes a nivell internacional d'aquest tipus de productes durant l'any 2013 va ser un 15 % major que durant 2012 i d'un 20 % més respecte a 2011. A nivell de països fos de l'EEE també existeix un creixement en gairebé totes les regions.

Exportació en milers de € anuals a àrees geogràfiques fos de l'EEE

Font: Icex
Font: Icex.

Les principals àrees de destinació són el nord d'Àfrica, Àsia i Amèrica, resultant ser també les zones on major creixement ha tingut l'exportació durant aquests últims anys.

Amb tot l'anterior es pot concloure que la internacionalització de productes de construcció és un fet i continua sent una oportunitat. Un fet gràcies al marcat CE que ha ajudat molt a les empreses a competir al mercat a través de la qualitat, i una oportunitat per a les empreses que poden maximitzar-la amb el suport de socis tecnològics.

En aquest sentit, Aimplas (Institut Tecnològic del Plàstic), és Organisme Notificat pel Ministeri d'Indústria (nº 1842) segons el nou Reglament (UE) Nº 305/2011 per a la realització dels assajos de tipus inicial requerits per al marcat dels següents productes: dipòsits termoplàstics fixos per a emmagatzematge en superfície de gasoils domèstics de calefacció, queroseno i combustibles dièsel segons EN 13341 i petites instal·lacions de depuració d'aigües residuals per a poblacions de fins a 50 habitants equivalents: fosses sèptiques prefabricades i plantes de depuració d'aigües residuals domèstiques prefabricades segons EN 12566-1 i-3.

Des de Aimplas s'assessora a les empreses quant al marcat CE de tot tipus de productes plàstics destinats a la construcció (sanitaris, làmines d'impermeabilització, fosses i depuradores, dipòsits…) quant a la identificació de les normes harmonitzades aplicables al producte, requeriments del sistema d'avaluació de la conformitat, realització dels assajos requerits, contingut exigible a la documentació tècnica, etiquetatge i declaració de prestacions.

A més, Aimplas ofereix serveis d'informació a les empreses en els processos d'internacionalització (destinacions, empreses, competència, informació local, etc.).

Es tracta per tant d'instruments que estan a l'abast dels fabricants de productes plàstics per a construcció i tenen un clar objectiu: aplanar-los el terreny per augmentar les seves exportacions.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis