Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas recibe el premio al mejor proyecto europeo por una malla biodegradable

Aimplas rep el premi al millor projecte europeu per una malla biodegradable

09/05/2014

9 de maig de 2014

El Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) va rebre el passat 8 de maig el premi al millor projecte europeu de la Comunitat Valenciana 2013 en la categoria d'Innovació pel desenvolupament d'una malla biodegradable per a productes agroalimentaris en el marc del projecte Ecobionet. Es tracta d'un guardó convocat per la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública que es va lliurar juntament amb altres dos premis a la formació i el medi ambient en una cerimònia celebrada al pati gòtic de la Conselleria amb motiu del Dia d'Europa.

Gràcies a la seva participació en el projecte Ecobionet, Aimplas ha desenvolupat amb èxit una nova malla per envasar cítrics, patates, cebes o mol·luscs que a diferència de les convencionals no és necessari separar de les escombraries orgàniques per al seu reciclat. La nova malla és biodegradable i compostable, per la qual cosa ha de ser dipositada amb la resta de residus orgànics generats tant en la llar com en les superfícies comercials. En condicions de compostabilidad industrial, les malles es converteixen en abonament per a les plantes, en un temps inferior a sis mesos, i s'incorporen de nou al cicle del cultiu dels productes que havien contingut.

L'innovador envàs, malgrat ser biodegradable...
L'innovador envàs, malgrat ser biodegradable, manté les mateixes propietats i el mateix aspecte que les malles extruidas fabricades amb materials convencionals, i el seu preu és tan sol uns cèntims superior per quilo de producte contingut.

Durant el lliurament del premi, José Antonio Costa, director gerent d'Aimplas, va assegurar: “Per a nosaltres el millor premi és que les empreses siguin capaces d'innovar competint amb les seves homòlogues a nivell europeu i global. És necessari seguir apostant per la innovació a nivell regional, nacional i europeu i les empreses i altres agents, hem d'aprofitar totes les oportunitats que se'ns presenten". Sobre el projecte Ecobionet, José Antonio Costa ha destacat com s'ha aconseguit obtenir “un valor afegit com la sostenibilitat a un preu competitiu”, ja que segons ha assegurat la principal barrera d'entrada al mercat dels productes bio actualment és el preu. “La participació en projectes com Ecobionet ha significat una important tornada no solament per Aimplas, que ha aconseguit així mantenir-se a l'avantguarda europea de la R+D+i en el camp dels polímers i els plàstics en general, sinó sobretot per a les empreses amb les quals hem col·laborat, desenvolupant productes innovadors que els han proporcionat un avantatge enfront dels seus competidors”.

Per la seva banda, el conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, va assegurar que els projectes premiats en les categories d'Innovació, Medi ambient i Formació i Ocupació “són projectes representatius del que és Europa” i va recordar que en el període 2014- 2020 la Unió Europea invertirà 960.000 milions d'euros en projectes com els premiats. En el projecte Ecobionet també han participat les espanyoles Ecoplas i Cristóbal Meseguer, l'alemanya Tecnaro i la companyia belga OWS, i ha comptat amb el finançament del Programa Marco per a la Competitivitat i la Innovació (CIP). Un dels aspectes més destacables de la malla biodegradable és el seu cost, ja que malgrat presentar un valor afegit tan important el seu preu final solament augmentaria en uns cèntims per quilo de producte envasat.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis