Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La filosofía zen inspira el nuevo Amada Technical Center en Reino Unido
La seu del Regne Unit congrega a mitjan abril a periodistes europeus per presentar el seu nou centre i diverses innovacions tecnològiques

La filosofia zen inspira el nou Estimada Technical Center a Regne Unit

Esther Güell06/05/2014

El passat 22 d'abril Estimada UK va reunir a diversos representants de la premsa tècnica europea, entre ells Interempresas, per mostrar-los el nou centre tècnic que l'empresa té en la localitat de Kidderminster (en el Nord de Worcestershire, Anglaterra). Així, en plena campiña anglesa s'alça un centre redissenyat sota la filosofia zen seguint la tradició del fabricant japonès, el qual ha enviat expressament a més mobiliari realitzat amb fustes nobles de Japó.

El centre s'integra en l'entorn mitjançant un jardí i grans finestrals que donen lluminositat a l'interior

El centre s'integra en l'entorn mitjançant un jardí i grans finestrals que donen lluminositat a l'interior.

En els temps actuals valorem tant l'embolcall com el seu contingut. El disseny i la posada en escena juguen un paper fonamental a l'hora d'atreure l'atenció dels visitants. Conscients d'això, en Estimada UK van decidir fa ja un temps acompanyar l'alta qualitat i servei de les seves màquines amb un espai d'acord amb el nivell de tecnologia que proporcionen. I ho han aconseguit. Un jardí dóna la benvinguda als clients que vulguin apropar-se fins a les instal·lacions que l'empresa té en la localitat de Kidderminster, en ple ‘countryside’, al costat d'unes columnes inclinades a manera de la tradicional reverència pròpia de la salutació japonesa. En aquest nou Estimada Technical Center està tot dissenyat per fer l'estada confortable i còmoda al visitant: “Els negocis són importants però no ho són tot i el client no ha de tenir la sensació de que només ens interessa vendre a qualsevol preu”. Així ho explica Matt Wood, el responsable de Màrqueting Produits en Estimada Europe HQ durant la visita dels periodistes vinguts de Regne Unit, Espanya, Noruega, Suècia i Finlàndia. Ens acompanyava Paul Mansfield, director general d'Estimada Maquinària Ibèrica, qui va assegurar prendre “bona nota d'alguna de les idees implantades” per a les noves instal·lacions que la seu a Espanya inaugurarà a la fi d'any a Gavà (Barcelona).

Una entrada diàfana i lluminosa i diferents altures confereixen al nou edifici la sensació d'espai i relaxació per als negocis...
Una entrada diàfana i lluminosa i diferents altures confereixen al nou edifici la sensació d'espai i relaxació per als negocis.
Una de les sales privades de reunions on la taula, les cadires i el moble auxiliar han estat enviats des de Japó realitzats per a això expressament...
Una de les sales privades de reunions on la taula, les cadires i el moble auxiliar han estat enviats des de Japó realitzats per a això expressament.

La R+D al centre

Estimada UK va obrir les seves portes en 1972 en un petit taller i un ambient clarament familiar. No obstant això, la seva forta vocació de creixement i recolzats en una marca orientada a la innovació constant els van portar a desenvolupar l'estructura actual. Perquè si bé la seu de Gran Bretanya no és l'oficina central europea d'Estimada, sí és la que actualment gestiona altres divisions com la de la Península Ibèrica, Escandinàvia o Sud Àfrica. Així, en 1996 van obrir les portes de les instal·lacions de Kidderminster, ara remodelades, i sota el leit motiv “service the costumer, no the machine”. Els avalen 1.779 clients a Regne Unit i 5.490 màquines instal·lades.

Alan Parrot, director general d'Estimada UK, va exposar les dades més representatives de la companyia
Alan Parrot, director general d'Estimada UK, va exposar les dades més representatives de la companyia.
Avui Estimada UK compta amb 160 empleats, 1.700 metres quadrats de centre de demostracions i una facturació creixent de 48 milions d'euros (enfront dels 34 M€ de 2010). Darrere es troba un equip jove però sobradamente preparat —com els 5 enginyers espanyols que actualment estan formant-se en les seves instal·lacions— que pensa en com donar servei a un client que cada dia més demanda solucions globals i recursos amb que afrontar els seus nous projectes. En aquest sentit també destaca el caràcter d'Estimada: la signatura compta amb un servei financer que pretén facilitar als seus clients l'accés a la tecnologia necessària per al seu treball, tal com va exposar Alan Parrot, director general d'Estimada UK. L'objectiu, “formar un equip” d'èxit. Per mostrar-ho, a més de la presentació exclusiva a la premsa, Estimada UK va convidar a alguns dels seus principals clients de totes les seves divisions a Europa per mostrar-los les últimes innovacions desenvolupades per la marca japonesa, algunes de les quals, per cert, podem veure en aquesta edició de la fira BIEMH.

La presentació ‘formal’ de les novetats va estar acompanyada per una visita al centre demostratiu on enginyers de la companyia donava bon compte de tots els avantatges d'aquestes màquines, sobradamente preparades per al seu treball. Així mateix, els visitants vam poder conèixer també la manera d'organització de les diferents àrees tècniques i d'atenció al client, dissenyades i pensades per agilitar la resposta i donar el millor servei en el menor temps possible.

L'organització dels diferents departaments, tècnic, d'atenció al client, comptable, etc...
L'organització dels diferents departaments, tècnic, d'atenció al client, comptable, etc. està pensada per agilitar la comunicació i la fluïdesa de la informació.

Noves tecnologies

Més enllà de la visita a les noves instal·lacions, Estimada UK va exposar davant la premsa, de la mà de Matt Wood, les seves últimes innovacions com la cel·la de soldadura làser de fibra FLW, la cèl·lula plegadora robotitzada EG AR o el llançament a Europa de les noves màquines de tall per làser LCG 3015. Així mateix va presentar les actualitzacions de les plegadoras models HFE3i i HG, la punzonadora de torreta EM 3612 M II a més de diverses solucions d'eines i programari.

Precisament els làsers LCG 3015 van ser els presentats en les instal·lacions d'Estimada Maquinària Ibèrica recentment. Es tracta d'una màquina de tall per làser de CO2 que destaca per la seva ràpida velocitat d'arrencada, aconseguint els 170 m/min combinant els eixos X i I i que aconsegueix una alta velocitat gràcies a la reducció del pes del pont en l'eix I en un 30% comparant-ho amb un làser convencional. El nou sistema de tall per làser de CO2 garanteix un procés d'alta qualitat gràcies a un nou oscil·lador de 3,5 kW, dissenyat amb una densitat de feix més alta per al processament de materials fins i de mig espessor. Aquesta millora del 30% en la densitat del fes (en comparació d'una màquina convencional), també millora la rugosidad superficial de les peces tallades. Aquesta màquina, a més, forma part del concepte RESSÒ d'Estimada, que les seves característiques estan orientades a garantir un estalvi en els costos operatius i un menor consum de gas sense renunciar a una alta velocitat de cort.

Matt Wood, responsable de Màrqueting Produits en Estimada Europe HQ, durant la presentació de les últimes novetats desenvolupades per la signatura...
Matt Wood, responsable de Màrqueting Produits en Estimada Europe HQ, durant la presentació de les últimes novetats desenvolupades per la signatura.

Però sens dubte el nou estel d'Estimada va ser, i serà, el nou làser fibra LCG 3015 AJ. Una màquina dotada de ressonador de fibra desenvolupat per la signatura nipona que ofereix altes velocitats de cort fins i tot en materials com a coure, llautó i titani a més d'un baix cost de funcionament. “Una nova referència entre rendiment i preu en aquest nivell d'inversió, ja que la màquina garanteix productivitat i valor òptim”. Amb una velocitat d'arrencada fins a 170 m/min, l'eix I lleuger amb un baix centre de gravetat asseguren una reducció de pes en un 30%. A més, el nou sistema d'accionament de pinyó helicoïdal assegura altes velocitats i un funcionament suau. Aquesta màquina segueix la filosofia RESSÒ d'Estimada quant a reducció de consum energètic. Incorpora també un paquet de programari VPSS (Sistema Virtual de Simulació de Prototip) per al processament de desenvolupament i programació de les peces.

La ‘joia’ de la jornada, el nou làser fibra LCG 3015 AJ, última incorporació d'Estimada a la sèrie LCG 3015 recentment creada...

La ‘joia’ de la jornada, el nou làser fibra LCG 3015 AJ, última incorporació d'Estimada a la sèrie LCG 3015 recentment creada.

Noves solucions en plegat

La jornada va permetre presentar també la nova cèl·lula de plegat EG AR, totalment automatitzada. Dissenyada per oferir un plegat a alta velocitat, està preparada per a la producció automatitzada de sèries tant curtes com a llargues. Equipada amb doble accionament servoeléctrico, la cèl·lula EG-AR garanteix una alta velocitat i alta precisió de plegat, amb un baix consum d'energia i una grandària molt compacta. Inclou a més el mesurament d'angle en temps real, programar-la des de l'oficina tècnica, estacions múltiples de càrrega i descàrrega i un cambiador automàtic d'eines. Entre altres característiques, Matt Wood va destacar també el seu robot automàtic especialment dissenyat per al plegat de peces complexes, a més del seu control AMNC 3i amb pantalla multitáctil, entre unes altres.

Una segona novetat en plegat és la nova sèrie HFE 3i, amb CNC de pantalla tàctil multifunció i dotada de 3 maneres de programació. Amb guia d'instal·lació fàcil de l'eina, incorpora programari de navegació, un nou sistema d'accionament híbrid i un sistema de detecció de grossor de la planxa. Així mateix, la tecnologia en la taula de compensació inferior i l'ampli rang de treball del model HFE de plegadoras ofereixen a l'usuari una gran flexibilitat.

Soldadura làser

La cel·la de soldadura automatitzada làser de fibra FLW va ser una altra de les màquines exposades al centre demostratiu. Es tracta d'una estació de soldadora per làser de fibra que ofereix un treball robotitzat automàtic d'alta qualitat. Mitjançant programació offline, utilitzant un programari CAM específic, l'estació FLW pot soldar una àmplia gamma de materials, fins i tot exòtics o similars, a alta velocitat i amb una reducció dels costos de funcionament.

La cèl·lula FLW comprèn una taula posicionador de dos eixos, el reposicionamiento de carro robot, robot de sis eixos de soldadura i motor làser de fibra de 4 kW.

Següent estació en punzonado

Estimada ha donat també un pas més en punzonado amb la nova EM Z 3612 MII presentada durant la jornada. Es tracta d'una punzonadora de torreta dotada de servomotores elèctrics, que aporta un considerable estalvi energètic. Una màquina innovadora que combina una producció a alta velocitat, capaç de processar làmines de 3 metres sense reposició, amb torretes multiusos amb quatre estacions de roscat incloses i un sistema de control d'eines que permet rastrejar el seu ús i indicar quan es requereix un manteniment de les mateixes.

La visita a diferents clients d'Estimada UK va posar en evidència l'alta penetració que la signatura té en aquest mercat i la confiança que genera...
La visita a diferents clients d'Estimada UK va posar en evidència l'alta penetració que la signatura té en aquest mercat i la confiança que genera entre ells.

El client, el millor venedor

Estimada UK està plenament consolidada a Regne Unit pel que pot alardear d'explicar entre els seus clients amb algunes de les principals empreses de xapa metàl·lica del país. Des d'indústries dedicades a la fabricació de sistemes de gestió de cables fins a fabricants de sistemes de seguretat tant industrial com a domèstica, calefacció, o components per a l'automoció, entre uns altres. Són companyies que han confiat en Estimada per la seva capacitat tecnològica però també pel servei que els acompanya: “No només valorem la rendibilitat i velocitat de treball de la màquina” —ens explica un dels seus clients— “sinó també en el suport tècnic, que ens acompanya al llarg de la producció”. Alguna cosa en el que coincideixen tots els clients visitats, així com a valorar la flexibilitat d'aquestes màquines i la seva facilitat de programació i automatització. Precisament una d'elles comptava amb el sistema d'emmagatzematge automàtic CS300 d'Estimada, agilitant enormement la càrrega/descarrega de les màquines instal·lades en línia i sense necessitat d'un operari per unitat.

foto

Empreses o entitats relacionades

Amada Maquinaria Ibérica, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis