Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Diseño de una Transmisión mécanica para realizar la División Diferencial.
Altres

Disseny d'una transmissió mecànica per realitzar la Divisió diferencial.

David Rodríguez Salgado, Alfonso González González
Departament d'Electrònica i Enginyeria Electromecànica. Universitat d'Extremadura

Centre Universitari de Mèrida C / Santa Teresa de Jornet 38. 06800 Mérida

Telf: 653 46 68 69 e-mail: drs10@navegalia.com

Escola d'Enginyeries Industrials, Avda de Elvas s / n, 06071 Badajoz01/12/2002

1. Introducció

En el procés de mecanització de peces amb forma regular en la seva perifèria, com ara engranatges, mascles de roscar, maduixes, etc. s'ha d'utilitzar un capçal divisor que permeti el gir de la peça l'angle necessari. L'aparell divisor més complex pel seu disseny, és l'utilitzat en la divisió d'una peça en espais iguals, quan el nombre de divisions és primer. En aquest article es presenta el disseny d'una transmissió per obtenir totes les divisions primeres fins a un màxim de 307 divisions.

2. Resultats

Quan el nombre de divisions és primer, es realitza l'anomenada divisió diferencial, amb un aparell divisor com el de la Figura 1. Entre els eixos numerats amb 5, se situa la cadena cinemàtica la relació de transmissió ha de ser l'adequada per obtenir el nombre primer de divisions desitjat. Un esquema cinemàtic es pot veure a [1].

La relació de transmissió entre els eixos, depèn del nombre primer de divisions que hagi de realitzar, de la relació de transmissió del infinitat (normalment 1 / 40) i del nombre de forats del plat perforat triat per a tal divisió. En aquest article, s'estudien les relacions de transmissió necessàries per obtenir tots els nombres primers fins al 307, i es planteja una forma d'esglaonar les relacions de transmissió en dues etapes, conjugant amb el nombre de perforacions seleccionades en el plat. El nombre de relacions de transmissió necessàries és 40.

Per a l'obtenció de les relacions necessàries, s'ha dissenyat una transmissió de dues etapes, una mitjançant un tren d'engranatges convencional i una altra mitjançant un tren d'engranatges planetaris [2 i 3].

Figura 1. Esquema del divisor diferencial
Figura 1. Esquema del divisor diferencial.

3. Conclusions

En les fresadores no governades per control numèric, el plat divisor és imprescindible per a la divisió de les peces a mecanitzar. En aquest article s'ha mostrat el disseny d'una transmissió que permet mitjançant la selecció de la relació de transmissió realitzar el nombre de divisions que es requereixi, sense necessitat d'haver de calcular la relació en cada cas i triar els engranatges per establir aquesta relació entre els eixos numerats amb 5.

4. Referències

[1] Nom Txernov "Machine Tools" Mir Publishers Moscow, 1989.

[2] Pennestri, E.; Sinatra, R.; Pius Belfiore, N.; "A Catalogue of Automotive Transmissions with Kinematic a Power Flow Analysis", Proc. 3rd Nat Conf On Applied Mechanisms and Robotics, Paper No AMR-93-057, (1993).

[3] Hsu, CH, Hsu, JJ; "An Efficient Methodology for the Structural Synthesis of Gear Kinematic Chains", Mechanism and Machine Theory 32,

957-973 (1997)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    17/10/2024

  • Newsletter Metal

    15/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsFundación FicobaIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis