Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a José María López, director comercial de Amada Maquinaria Ibérica

“El mercat apunta cap al tall per làser d'una forma molt directa”

Entrevista a José María López, director comercial d'Estimada Maquinària Ibèrica

Esther Güell14/04/2014

A la fi de març la sucursal a Espanya de Estimada va organitzar una jornada de portes obertes en les seves instal·lacions de Cornellà de Llobregat (Barcelona) per mostrar, entre unes altres, màquines, el seu nou làser de CO2 d'accionament directe LCG 3015. Es tracta d'un model d'alta productivitat i velocitat desenvolupat per treballar materials d'espessors fins i mitjans. Els assistents a les jornades van poder conèixer aquesta nova referència i apreciar les seves prestacions, entre les quals destaquen un centre de gravetat més baix i un nou sistema de moviment que incorpora motors d'alt parell i un accionament mitjançant pinyons helicoïdals. José María López, director comercial de la delegació, ens dóna més detalls sobre aquesta màquina i l'aposta que suposa per a la signatura nipona.

Per començar, aquestes jornades han estat l'excusa per a la presentació formal del nou làser de CO2 LCG 3015. Han estat molt valents d'organitzar-les a dos mesos vista de la BIEMH? Era millor una presentació en petit comitè?

El contacte proper amb els clients és molt a l'estil d'Estimada. És cert que sembla inadequat tan prop de la BIEMH però aquest tipus d'esdeveniments ens proporcionen un tipus d'acostament molt més humà.

José María López, director comercial d'Estimada Maquinària Ibèrica, molt satisfet del balanç de les jornades...
José María López, director comercial d'Estimada Maquinària Ibèrica, molt satisfet del balanç de les jornades, on es van tancar algunes operacions ‘in situ’.

Quan les característiques de la màquina en si, pot explicar-nos quins destacaria i què aporta al mercat del tall per làser?

El mercat apunta cap al tall per làser d'una forma molt directa. La reducció dels costos de funcionament i les velocitats de cort són un desafiament continu, i aquest nou làser incorpora totes aquestes necessitats a un preu molt competitiu.

Aquest nou làser combina d'una forma excel·lent totes les necessitats per als nostres clients i la prova és la seva gran acceptació.

Txema López destaca que “la reducció dels costos de funcionament i les velocitats de cort són un desafiament continu; i aquest nou làser incorpora...
Txema López destaca que “la reducció dels costos de funcionament i les velocitats de cort són un desafiament continu; i aquest nou làser incorpora totes aquestes necessitats a un preu molt competitiu”.

Aquest model, de fet és el primer d'una nova gamma. Quin és l'estratègia d'Estimada amb aquest llançament? Ve a cobrir una part del mercat que fins ara potser no podia satisfer?

La nostra estratègia és l'estratègia dels nostres clients, és a dir, dissenyem màquines per a l'èxit dels nostres clients agrupant eficiència energètica, costos baixos i velocitat. I en aquest rang, aquest làser sí cobreix les necessitats d'empreses que no treballen 24h o es dediquen purament a la subcontractació.

Això suposa que aquesta sèrie s'anirà ampliant segons la demanda i aniran incorporant nous models?

En efecte, aquest mateix làser estarà disponible en breu temps amb ressonador de fibra. És cert, que mai arribarà a aconseguir les prestacions d'un làser de gamma alta. No obstant això, estem segurs que cobreix gran part de les necessitats del 60% del mercat.

Nova tecnologia en el LCG 3015

La nova màquina de tall per làser de CO2 d'Estimada destaca per la seva ràpida velocitat d'arrencada, aconseguint els 170 m/min combinant els eixos X i I. Aquesta màquina aconsegueix una major velocitat gràcies a la reducció del pes del pont ena l eix I en un 30% comparant-ho amb un làser convencional. Així mateix, el pont de l'eix I té un centre de gravetat baix gràcies a l'altura de 100 mm de l'eix Z, la qual cosa permet un treball a alta velocitat en espessors fins.

D'altra banda, l'últim sistema en moviment, que incorpora motors d'alt parell i un accionament a través de pinyons helicoïdals, s'utilitza per garantir una alta velocitat amb una acceleració estable.

El nou sistema de córte per làser de CO2 garanteix un procés d'alta qualitat gràcies a un nou oscil·lador de 3,5 kW, dissenyat amb una densitat de feix més alta per al processament de materials fins i de mig espessor. Aquesta millora del 30% en la densitat del fes (en comparació d'una màquina convencional), també millora la rugosidad superficial de les peces tallades.

Aquesta màquina, a més, garanteix l'estalvi energètic tan sol·licitat en els últims temps. Les característiques estàndard del RESSÒ Cut d'Estimada estan orientades precisament a garantir aquest estalvi en els costos operatius, a reduir el consum de gas i tallar a alta velocitat amb oxigen, utilitzant filtres de petites dimensions. Un altre avantatge quant a estalvi és el fet que, quan la màquina està encesa però sense treballar, el model LCG 3015 incorpora de sèrie un sistema de dues etapes per reduir dràsticament la potència. Així mateix, l'interval de temps per netejar i canviar els miralls s'ha duplicat mitjançant l'ús de l'òptica de llarga vida, estalviant costos en manteniment.

Tinc entès que tenen ja dos models instal·lats, un en el nord i un altre a Andalusia, en dos clients que no l'havien pogut ni ‘tocar’, la qual cosa suposa una mostra de confiança total en la marca i el seu servei…

Per a nosaltres la relació propera amb els clients és primordial. Estan segurs que no els proposem gens que no sigui beneficiós per a ells. Per tant, la confiança per ambdues parts és evident. A causa de les seves necessitats de producció imminents ens hem vist en la tesitura d'instal·lar-los fins i tot abans de la presentació oficial.

En la seva opinió, en quins sectors industrials tindrà major implantació?

Principalment es dirigeix a empreses mitjanes/petites i les necessitats de les quals de producció no són extremes, però al carrer han de competir al més alt nivell contra gegants de la subcontractació.

Quant a la jornada pròpiament, quin és el balanç final dels tres dies de jornades?

El resultat ha estat molt satisfactori. Comptem amb l'assistència d'unes 100 persones en representació de 45 empreses aproximadament.

Així mateix, durant l'exhibició organitzem una passada guiada on es presentaven els punts forts de la màquina incloent la part de programari amb peces reals que després de tallaven i es plegaven; simulant el procés complet d'una producció.

Durant els tres dies de jornada es van apropar a les instal·lacions d'Estimada a Cornellà de Llobregat (Barcelona) un centenar de professionals...
Durant els tres dies de jornada es van apropar a les instal·lacions d'Estimada a Cornellà de Llobregat (Barcelona) un centenar de professionals.

De quins sectors i àmbits geogràfics acudien principalment els assistents?

Els sectors han estat molt variats: ascensors, taquilles, maquinària agrícola, energies renovables, etc. Donada la proximitat de la BIEMH, la majoria dels assistents van ser de les comunitats autònomes veïnes. Així i tot, hi ha hagut bastant presencia de clients de la resta de la geografia espanyola.

L'objectiu de tota jornada d'aquesta índole és presentar la tecnologia i, és clar, fer negoci. Van tancar alguna nova venda d'aquesta màquina?

En concret durant l'esdeveniment es van tancar dues operacions d'aquest làser. A més de 5 plegadoras i eines i consumibles per a les mateixes.

Les altres màquines exposades, venien a ser una mostra de l'ampli catàleg d'Estimada?

Sí, encara que aquestes plegadoras no eren novetat a Espanya, ja s'havien presentat anteriorment. Una mostra de la nostra permanent evolució és el fet que durant la BIEMH presentarem un nou model de plegadora.

La signatura japonesa destaca per fer-se responsable del subministrament de tot allò necessari per a la màquina; utillatge, programari… És un factor a favor a l'hora que els clients optin per Estimada? I quins reptes els suposa a vostès?

Per descomptat, la qual cosa el client busca és simplificació i una sola via de comunicació. Si amb nosaltres disposa de: màquina de primer nivell, finançament, eines, servei tècnic, servei postvenda; i ho obté tot d'Estimada de forma clara i senzilla, el normal és que no necessiti res més. El repte és donar aquest servei d'una forma eficient i satisfactòria per al client. Per a això, disposem d'una xarxa tècnica i comercial proporcional al que el mercat demanda.

Exemple de la bona marxa de la signatura a Espanya són les dades aportades pel director comercial de la delegació espanyola d'Estimada...

Exemple de la bona marxa de la signatura a Espanya són les dades aportades pel director comercial de la delegació espanyola d'Estimada: “tenim una previsió de vendes d'un 20% més que l'any 2013”.

Estimada no ha acusat massa la situació econòmica del sector metalmecánico, a què creu que s'ha hagut de?

La seu central d'Estimada a Japó va fer una aposta pel mercat espanyol a la fi de l'any 2010. Aquesta forma de treballar no està vinculada a fluctuacions puntuals del mercat. Estem segurs que la mala situació econòmica es resoldrà tard o d'hora i Estimada seguirà estant al peu del canó.

De fet, a la fi d'aquest any inaugurarem un nou centre tècnic per a la nostra sucursal a Espanya.

Anirem informant sobre això... Per finalitzar, quines previsions tenen fins a final d'any quant a vendes i assistència a fires com la BIEMH?

La previsió de vendes d'aquest any és un 20% més que l'any 2013. El ritme que portem fins a dia d'avui, en general, és bo. Les expectatives són bones, ja que el mercat dóna signes d'activitat.

Quant a assistències, de nou tornarem a participar en la BIEMH a més d'Euroblech i MetalMadrid.

Un mostrari de peces com a exemple de la capacitat de producció de les màquines Estimada
Un mostrari de peces com a exemple de la capacitat de producció de les màquines Estimada.

Empreses o entitats relacionades

Amada Maquinaria Ibérica, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

AMB24Easyfairs Iberia - MetalMadridIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis