Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Modelización de encoders ópticos lineales
Control i Planificació

Modelització d'encoders òptics lineals

I. Alejandre Fernández (1), M. Artés Gómez (2)
(1) Fagor Automation. Barri S. Andrés s / n. 20500 Mondragón. Guipúscoa.

34943719200. ialejandre@fagorautomation.es.

(2) Departament de Mecànica. Universitat Nacional d'Educació a Distància.

Ciutat universitària s / n 28040 Madrid.34913986433 mecanica@ind.uned.es01/12/2002

1. Introducció

Els creixents requisits de precisió en l'obtenció de peces obliguen a reduir les fonts d'error en cada un dels elements d'un sistema de producció. En el camp de la màquina eina, el sistema de mesura habitual està basat en els encoders òptics [3]. La tecnologia utilitzada actualment depèn de la resolució i precisió que es vol assolir. Per equips de baixa precisió s'utilitzen sistemes magnètics i inductius i, en menor mesura, capacitius. Per resolucions elevades s'empren dispositius òptics. Per resolucions encara superiors s'utilitzen làsers basats en efectes interferomètrics [1-2]. En aquest treball es modelitza un encoder lineal amb la finalitat d'estudiar el seu comportament davant d'esforços, canvis de temperatura i vibracions.

2. Experimental

Per tal de validar el model teòric desenvolupat, basat en el mètode d'elements finits, es van dissenyar una sèrie d'assajos senzills amb el qual poder comparar els resultats del model amb els obtinguts experimentalment.

3. Resultats i Discussió

A continuació s'exposen alguns dels resultats obtinguts per al comportament a deformació, temperatura i vibracions.

1. L'element que determina la major part de la rigidesa total de la regla és el perfil d'alumini, tenint poca incidència el vidre, fins i tot quan està unit mitjançant un adhesiu rígid. Per a un perfil d'alumini de 1m sotmès a una càrrega centrada de 943 g, adquireix una fletxa en el punt mitjà de 0,22 mm, amb vidre unit amb cinta flexible, 0,21 mm i amb vidre unit amb adhesiu rígid, 0,20.

2. Des del punt de vista del comportament davant canvis de temperatura, una unió amb adhesiu flexible sense cap punt fix d'unió amb l'alumini és equivalent a una altra en què es posa un punt fix en el centre. Per a un augment de temperatura de 45 º C el vidre s'estira, en un metre, 32 micròmetres més del que ho hagués fet lliurement.

3. Entrant en el comportament davant vibracions es comprova que les regles tenen formes pròpies de vibració en el rang de les freqüències habituals de les màquines eina (0.000-2.000 Hz) i s'observa que un punt d'unió rígid entre vidre i alumini, situat a mig de la longitud, que no presenta cap avantatge des del punt de vista tèrmic, és molt favorable des del punt de vista del comportament vibratori.

4. Conclusions

S'identifiquen i classifiquen les causes d'error i s'inclouen algunes directrius que poden reduir de manera important els comportaments indesitjats dels encoders lineals, establint unes recomanacions per al seu disseny.

5. Referències

[1] M. Dobosz, Optical Engineering, 38 (06) (1999) p. 968.

[2] K Engelhardt i P. Seitz, Applied Optics, 36 (13) (1997) p. 2912.

[3] K. Gasvik, "Optical Metrology". John Wiley. New York. 1995

Empreses o entitats relacionades

Fagor Automation, S.Coop.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis