Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las empresas valencianas podrían reducir el canon del agua un 90% con tratamientos específicos y reutilización

Les empreses valencianes podrien reduir el cànon de l'aigua un 90% amb tractaments específics i reutilització

02/04/2014

2 d'abril de 2014

Les empreses valencianes podrien veure reduït fins a un 90% el cànon de sanejament de la seva factura de l'aigua depenent de l'optimització en el consum i la qualitat de les aigües que aboquin, tant a xarxa pública (clavegueram) com a conca hidrogràfica o a domini públic marítim-terrestre, i altres condicionants similars, segons recorda l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidima), amb motiu de l'inici el passat 1 d'abril de la campanya cuatrienal per a la declaració d'aigües residuals MD-301 que realitza l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, EPSAR.

Encara que aquest altíssim percentatge es produiria en casos molt reduïts, el centre tecnològic insisteix que la bonificació en el cànon de sanejament depèn del coeficient de correcció, que redueix la quota quan se situa entre el 0,9, i el 0,1, sent 1 el valor neutre que normalment s'aplica a les empreses que només fan ús d'aigua sanitària.

D'aquesta manera, per sota del coeficient 1, les empreses començarien a reduir la seva factura, de la mateixa manera que a partir d'1 començarien a incrementar-la fins a un valor 8 o 10, depenent dels casos. En aquest sentit, el cànon sobre l'aigua aniria multiplicant-se, sent 2 el doble, 3 el triple i així successivament.

Tècnic d'Aidima realitzant una anàlisi de cromatografia gasos-masses (GC-MS) per detectar compostos orgànics volàtils en aigües residuals...
Tècnic d'Aidima realitzant una anàlisi de cromatografia gasos-masses (GC-MS) per detectar compostos orgànics volàtils en aigües residuals.

Paral·lelament, la legislació contempla per a un grup específic d'empreses una bonificació del 45% de la quota de consum del cànon de sanejament “en la part que greu consums procedents d'aigües tractades en instal·lacions públiques de sanejament i depuració, subministrades directament per EPSAR”, assenyala la norma, i sempre que es reutilitzi almenys un 70% de l'aigua tractada per a l'activitat productiva, i es compleixin, en matèria d'autorització o concessió d'aigua depurada, el que es disposa en la normativa sectorial aplicable.

La regulació legislativa està establerta en la Llei 2/1992, de 26 de març, de sanejament de les aigües residuals de la Comunitat Valenciana, que ha vist modificats i derogats determinats articles al llarg del temps eleva la complexitat normativa, però la major dificultat s'estableix en el coeficient corrector que determina el cànon o taxa fiscal a reportar en el rebut de l'aigua.

És per això que l'Aidima ha iniciat una campanya informativa de sensibilització cap a les empreses valencianes perquè millorin la qualitat de les aigües residuals i busquin una major eficiència en el consum per disminuir aquest coeficient. D'aquesta manera, l'Institut Tecnològic centra la seva atenció a ajudar a les empreses a aconseguir un nivell òptim de depuració i consum mitjançant anàlisi d'aigües residuals i assessorament en els sistemes de depuració més adequats.

El resultat de les anàlisis per a l'avaluació de la declaració obligatòria d'aigües residuals per a les empreses valencianes, i que requereixen aproximadament una setmana de procés, han d'estar dins dels marges establerts per la legislació i ser tramitats després d'emplenar el model MD-301. La declaració de producció d'aigües residuals donarà començament demà 1 d'abril.

En aquest sentit, Aidima és centre acreditat per ENAC per a assajos en el sector mediambiental (13/LI 1416), està certificat amb la ISO 17025 sobre qualitat de laboratoris d'assaig, i reconegut per Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient com a ‘entitat col·laboradora d'aigües residuals per a abocaments a domini públic hidràulic’. És per tant laboratori oficial per a anàlisi d'aigües residuals, i està homologat per EPSAR com a laboratori en aquesta matèria.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis