Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria del plástico muestra preocupación por los costes y el impacto medioambiental del consumo energético

La indústria del plàstic mostra preocupació pels costos i l'impacte mediambiental del consum energètic

23/01/2006

23 gener 2005

Una recent enquesta del consum d'energia a la indústria europea del processament de plàstics revela que el 60 per cent de les empreses enquestades estan preocupades pel futur d'aquest sector, a menys que es prenguin mesures significatives a curt termini per fer front als problemes i costos d'energia. L'estudi ha estat realitzat dins d'Recipe, un projecte d'I + D + i europeu coordinat a Espanya per l'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) per reduir el consum d'energia en el sector del plàstic. En el projecte Recipe participen organitzacions de sis països europeus que volen ajudar a establir i fomentar les bones pràctiques d'estalvi d'energia en el processament de plàstics. La iniciativa forma part del programa "Energia Intel ligent per a Europa" de la Comissió Europea. La majoria de les empreses enquestades són d'Alemanya, Espanya i Regne Unit, i han aportat dades sobre ús i consum energètic en els processos de transformació del sector del plàstic.
Els resultats de l'enquesta revelen que el consum mitjà d'energia específica és de 2.87 quilovats per quilo de plàstic transformat, i que el cost mitjà europeu de l'energia és de 0,08 euros per quilowatt. Tenint en compte que hi ha 27.000 empreses europees que transformen 40 milions de tones de plàstic, el consum en energia de la indústria del plàstic a Europa es xifra en més de 9 bilions d'euros. Però el consum d'energia no és només un problema econòmic per a les empreses, sinó que a més repercuteix de manera negativa sobre el medi ambient. La utilització de fonts d'energia no renovables i les emissions de CO2 generen un problema mediambiental que afecta el conjunt de la societat.
Referent a això, més del 50 per cent de les empreses enquestades insta que hi hagi un compromís amb el Protocol de Kyoto i reivindiquen més actuacions i un major compromís per part dels organismes públics i les pròpies empreses per complir amb l'acord internacional. La gestió del medi ambient s'ha convertit en una qüestió empresarial clau per a moltes organitzacions. Minimitzar la quantitat de residus produïts, reduir el consum d'energia, i usar recursos amb més eficiència són accions que possibiliten la disminució de costos al temps que protegeixen i milloren el medi ambient.

El consum d'energia en els processos de transformació del plàstic depèn de múltiples factors entre els quals hi ha el temps per l'assecat del material, la complexitat del procés, i el tipus i la quantitat d'equips auxiliars necessaris. L'objectiu global per Recipe és aportar a la indústria europea del processat de plàstics els coneixements i les eines necessàries per reduir el consum d'energia en un 10% a través de la implementació de bones pràctiques i l'adopció de noves tecnologies.

El punt de partida ha estat realitzar una estimació del consum energètic actual per comparar i establir els objectius de reducció d'energia possibles. Les eines de què es disposa per aconseguir aquesta reducció del consum d'energia són un programa d'investigació de mercat que determina la relació entre energia i eficiència, una unitat de demostració per il·lustrar els beneficis de l'estalvi energètic, un model financer de retribucions, i un sistema de formació en gestió de l'energia. El projecte Recipe es desenvoluparà durant els pròxims tres anys i pot aportar beneficis significatius a aquells usuaris que tinguin una veritable voluntat de millorar l'eficàcia energètica a la seva empresa i reduir el cost i ús de l'energia.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis