Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los consejeros de transporte de mercancías peligrosas, obligados a visitar las empresas al menos una vez al año

Els consellers de transport de mercaderies perilloses, obligats a visitar les empreses almenys una vegada a l'any

14/03/2014

14 de març de 2014

Els consellers de seguretat per al transport de mercaderies perilloses tenen l'obligació d'acudir a les empreses en les quals realitzen les inspeccions, almenys, una vegada a l'any, segons destaca, sobre la recentment aprovada reglamentació en aquesta matèria, l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidima) que convoca una nova edició dels cursos de conseller de seguretat.

Els consellers hauran de, a més, presentar un informe parcial si causessin baixa com a inspector de l'empresa durant aquell període d'activitat en la mateixa, i tindrà, de la mateixa manera, limitació en el nombre d'empreses que pot atendre, “encara que aquesta mesura només afectarà a un petit nombre de consellers a tenor dels alts coeficients que contempla la legislació per a la limitació”, subratlla el responsable del Laboratori de Mercaderies Perilloses d'Aidima, Raúl Moreno.

El Centre Tecnològic explicarà exhaustivament durant els cursos l'abast del la nova reglamentació de transport de mercaderies perilloses per carretera en territori espanyol, el RD 97/2014, que a part de les ja indicades, imposa noves obligacions tant per als consellers de seguretat com per a les empreses.

Els cursos de conseller de seguretat convocats per l'Institut Tecnològic abasten l'accés per primera vegada a la titulació, i la renovació del propi títol, que correspon revalidar cada cinc anys. Les empreses interessades poden acollir-se a les subvencions per a formació de la Fundació Tripartida, i la tramitació de les sol·licituds les realitza Aidima gratuïtament.

Per a tots aquells professionals que accedeixin per primera vegada a la titulació de conseller, el curs donarà començament dilluns que ve 2 d'abril, i pels quals renovin l'acreditació el dia 7 del mateix mes, acabant les classes el 14 i 12 de maig, respectivament. Les classes es desenvoluparan íntegrament a la seu central de l'Institut Tecnològic, situades en la localitat valenciana de Paterna, al parc tecnològic de la localitat.

Classe pràctica: Assaig de caiguda lliure d'un embalatge per al transport de mercaderia perillosa en els laboratoris d'Aidima...
Classe pràctica: Assaig de caiguda lliure d'un embalatge per al transport de mercaderia perillosa en els laboratoris d'Aidima.

Accidents terrestres

Sobre les últimes dades disponibles pel Ministeri de Foment sobre accidents per carretera amb mercaderia perillosa o en els processos de càrrega i descàrrega (destaca 1 cas per sabotatge), durant 2011 es van comptabilitzar 57 accidents, dels quals 9 es van produir durant la càrrega o descàrrega, i altres 42 accidents més que no van ser notificats. El balanç va ser de 3 morts no relacionats amb la mercaderia, 12 ferits per la col·lisió o bolcada, i 16 més a causa de la pròpia mercaderia transportada, 15 dels quals van sofrir intoxicacions de diferent grau.

En l'actualitat, no disposar de conseller de seguretat pot implicar una sanció mínima de 2.001 euros, segons la Llei d'Ordenació dels Transport Terrestres (LOTT), a més de les possibles sancions per no presentar els informes anuals preceptius que ha d'elaborar el conseller de seguretat.

Aquests cursos aborden de manera específica les dificultats que suposa el volum de productes susceptibles de catalogar-se com a mercaderia perillosa durant el transport, i tracta individualment els casos atenent a cada sector, com per exemple el de fabricació de mobiliari, sobre el qual l'institut indica que “les empreses fabricadores de mobles tenen la responsabilitat de les operacions de càrrega i descàrrega de mercaderies perilloses (pintures, vernissos, adhesius, i altres substàncies) encara que no les realitzin físicament, exceptuant els serveis de càrrega fraccionada”.

Aidima disposa del servei de conseller de seguretat per a empreses de qualsevol sector econòmic, i és laboratori oficial de l'Administració Central de l'Estat, estant acreditat per a l'homologació d'embalatges per a mercaderies perilloses. A més, participa activament en diversos comitès de normalització d'Aenor relacionats, ostentant, des de la seva creació, la coordinació del CTN49 GT4 ‘Envasos i embalatges per a mercaderies perilloses’.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis