Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks World 2014, diseñando sin límites

SolidWorks World 2014, dissenyant sense límits

Nerea Gorriti17/02/2014
Imagen

És una cita anual esperada. Cada edició, milers de persones assisteixen al superevento SolidWorks World de la mà de Dassault Systèmes. I és que aquí tot és superlatiu, la magnitud de la sala on cada matí se celebren les sessions generals, els convidats sorpresa, els xous nocturns i les primícies d'alguns partners, presentacions de caràcter mundial. Podria dir-se que del 26 al 29 de gener la ciutat nord-americana de Sant Diego va tornar a convertir-se per uns dies a la capital de l'enginyeria mecànica i del disseny del món. Els protagonistes van ser molts però si alguna cosa va ser focus d'atenció durant la desè sisena edició del certamen aquest va anar sens dubte el llançament de SolidWorks Mechanical Conceptual, una aplicació que avança en el disseny conceptual, permetent als usuaris capturar i desenvolupar digitalment amb rapidesa les seves idees per crear dissenys únics.

SolidWorks World 2014 va arrencar la seva primera sessió general en una sala del centre de convencions de Sant Diego amb prop de sis mil assistents relacionats amb el món de l'enginyeria i del disseny en una jornada presentada per Bertrand Sicot, CEO de SolidWorks. Un vehicle amb forma arácnida va entrar a la sala per a sorpresa dels presents i va donar per inaugurada la desè sisena edició.

Bertrand Sicot, CEO de SolidWorks
Bertrand Sicot, CEO de SolidWorks.

Sicot es va dirigir als presents per parlar de la comunitat SolidWorks, cap a on es dirigeix i com ajuda la signatura als professionals a “dissenyar sense límits”. Amb 2,3 milions d'usuaris a tot el món, la comunitat SolidWorks és la major en la indústria del CAD tridimensional.

Avui la cartera de productes de SolidWorks s'ha ampliat per cobrir les àrees de CAD tridimensional, la simulació, la gestió de dades, el disseny sostenible i les eines de documentació. En els últims anys, han afegit noves eines per al disseny plàstic i elèctric, així com eines gratuïtes tals com eDrawings i DraftSight. Sicot va continuar la jornada amb l'anunci de dos nous productes que veuran la llum durant els propers mesos: SolidWorks Inspection i eDrawings Meetings.

L'equip de SolidWorks també ha treballat en nous productes basats en la plataforma 3DExperience de Dassault Systèmes. Aquesta plataforma, basada en el núvol permet serveis de cerques, etiquetatge, intercanvi col·laboratiu, missatges i magatzematge en el núvol públic o privada. Una de les novetats que presenta la companyia en SolidWorks World és la primera aplicació Solidworks sobre la plataforma 3DExperience: Solidworks Mechanical Conceptual, basat en quatre pilars bàsics: intuïtiu, conceptual, social i connectat.

Solidworks Mechanical Conceptual permet comunicar-se en viu
Solidworks Mechanical Conceptual permet comunicar-se en viu.

Solidworks Mechanical Conceptual

En l'era de la ‘experiència d'ús’, el món del disseny ha canviat radicalment: és més social i conceptual i la col·laboració és crítica. SolidWorks Mechanical Conceptual, sobre la plataforma 3DExperience, reuneix l'essència d'aquesta nova filosofia. Amb aquesta solució, Dassault Systèmes s'obre a nous horitzons al món del disseny i ofereix a la comunitat SolidWorks la potència de totes les seves aplicacions, continguts i serveis.

“De la mateixa manera que les tecnologies i els models de negoci evolucionen, els nostres usuaris esperen que els proporcionem les eines més noves per ajudar-los a col·laborar de forma més extensa i a aprofitar la fabricació i impressió 3D amb l'objectiu de ser més competitius i innovadors. Amb SolidWorks Mechanical Conceptual, hem fet precisament això. Per primera vegada, tota la indústria de fabricació pot beneficiar-se d'una revolucionària plataforma social que serveix tant a la comunitat global de SolidWorks com a la nova generació d'experiències de processos dirigida a la comunitat mundial de Catia”, assenyala Bertrand Sicot, CEO de SolidWorks de Dassault Systèmes. “Les oportunitats de cooperació per als usuaris de SolidWorks són majors que mai. Això obre la porta als nostres clients de tot tipus d'indústries i companyies en les quals Dassault Systèmes i les seves altres aplicacions són peces significatives”.

Els assistents al congrés van acudir també a conferències de clients que ja han començat a utilitzar el producte en una fase de proves i producció. SolidWorks Mechanical Conceptual avança en el disseny conceptual, permetent als usuaris capturar i desenvolupar digitalment amb rapidesa les seves idees per crear dissenys guanyadors amb els quals conquistar quota de mercat. “He utilitzat l'arxiu conceptual per investigar i provar diferents formes de desenvolupar la meva idea al mateix temps. Existeixen diferents formes en les quals puc desenvolupar el meu concepte, però les limitacions sempre són les mateixes”, explica William MacLeod, enginyer de Kennedy Hygiene. “Amb SolidWorks Mechanical Conceptual, era capaç de produir ràpidament tres o més configuracions conceptuals en el temps que hagués necessitat per produir una sola configuració en les solucions 3D CAD convencionals. Ràpidament, puc realitzar iteracions sobre un disseny i moure el concepte seleccionat a SolidWorks per al detallat final”.

Solidworks Mechanical Conceptual està basat en quatre pilars bàsics: intuïtiu, conceptual, social i connectat
Solidworks Mechanical Conceptual està basat en quatre pilars bàsics: intuïtiu, conceptual, social i connectat.

De forma complementària al programari de disseny 3D, SolidWorks Mechanical Conceptual combina la millor tecnologia de disseny de la seva categoria desenvolupada per Dassault Systèmes amb la senzilla i familiar interfície de SolidWorks. Això ajuda a simplificar i a optimitzar el disseny mecànic conceptual, permetent als usuaris desenvolupar, confirmar i triar els millors conceptes per atreure als clients i vendre més.

Una dels avantatges clau de la nova solució SolidWorks basada en la plataforma 3DExperience de Dassault Systèmes és la col·laboració online a través de les seves capacitats cloud preconstruidas. L'aspecte social del disseny conceptual i la presa de decisions està integrat en les capacitats de SolidWorks Mechanical Conceptual.

Es tracta d'un entorn de modelatge centrat en quatre elements clau del disseny conceptual:

  • Conceptual: els usuaris poden crear i desenvolupar ràpidament els seus conceptes de la forma que vulguin sense barreres de disseny, i poden capturar automàticament les seves idees per usar-les a qualsevol moment en un futur.
  • Instintiu: els usuaris poden dissenyar tal com pensen, amb eines de disseny àgils i instintives en un entorn de modelatge sense estructures i amb capacitat d'edició directa.
  • Social: les familiars eines de col·laboració social incloses en l'entorn interactiu 3DExperience permeten als usuaris manejar la intel·ligència col·lectiva de la seva companyia, els clients i els proveïdors.
  • Connectat: la col·laboració s'ha millorat amb el guardat automàtic de les iteracions de disseny per mantenir les dades fora de perill, actualitzats i accessibles a qualsevol moment i en qualsevol part.

Bernard Charles, CEO de Dassault Systèmes, president de la signatura des de fa 17 anys, va pujar a l'estrada per explicar als presents com en els últims anys han ajudat a “transformar el món de la fabricació i el disseny i connectat els processos amb els productes”. El passat any, Dassault Systèmes va aconseguir la posició número 3 en el rànquing internacional de programari i enginyeria en la llista Forbes de les empreses més innovadores. El màxim exponent de la multinacional va anunciar tres nous productes: Exalead OnePart, HomeByMe, and 3d.by.me.

Pròtesis intel·ligents al servei de la societat

En cada edició, SolidWorksWorld porta algun convidat especial als Sessions Generals. Si en unes altres ocasionis personatges cèlebres com el director de cinema James Cameron o el magnat Richard Branson, fundador del grup Virgin, van participar en l'esdeveniment, en SolidWorks 2014 diversos convidats van delectar als presents, deixant-los bocabadats i en alguna ocasió arrencant-los més d'un somriure. El cop d'impacte, la lliçó d'humanitat, de superació i la prova tangible del que la tecnologia és capaç de fer per la medicina i la societat, va anar a càrrec d'Hugh Herr, responsable del departament de recerca biomecànica en MIT Mitjana Lab i d'una de les empreses amb major projecció internacional en la recerca i fabricació de pròtesis intel·ligents, BioM.

“BioM desenvolupa sistemes electromecànics que es col·loquen en el cos o s'implanten a l'interior de l'organisme, normalitzant les capacitats del cos humà o atorgant-li més capacitat”. A continuació, el responsable de l'empresa va aixecar les perneras dels pantalons, mentre afirmava “Porto dues pròtesis. Les he dissenyat jo”, per a estupefacció de la sala.

Enginyer, biofísic i escalador...

Enginyer, biofísic i escalador, Hugh Herr va perdre les seves dues cames sota el genoll després de quedar atrapat en una tempesta de neu durant tres dies mentre escalava la muntanya Washington.

Hugh Herr és també el responsable del Center for Extremi Bionics at MIT...

Hugh Herr és també el responsable del Center for Extremi Bionics at MIT, especialitzat en el disseny i recerca de pròtesis intel·ligents i exosqueletos.

Enginyer, biofísic i escalador, va perdre les seves dues cames sota el genoll després de quedar atrapat en una tempesta de neu durant tres dies mentre escalava la muntanya Washington (New Hampshire) en 1982. En comptes de resignar-se a no tornar a escalar, Hugh va dissenyar les seves pròpies pròtesis, que li han permès aconseguir el mateix nivell d'escalada que abans de l'accident.

Amb una llicenciatura en físiques a la Universitat de Millersville, Master en Enginyeria mecànica en MIT, i titulat en biofísiques, Hugh Herr ha fundat la seva pròpia companyia, BioM, i és el responsable del Center for Extremi Bionics at MIT, especialitzat en el disseny i recerca de pròtesis intel·ligents i exosqueletos. Hugh té una visió d'un món en el qual no hi ha lloc per a les discapacitats, un món on les pròtesis i exosqueletos siguin una manera de transport diari per a nosaltres. Per demostrar les extremitats en ús, Hugh va mostrar un vídeo d'un soldat amb ambdues cames amputades a l'Iraq corrent amb les cames ortopédicas BioM per un pujol sense perdre l'alè.

SolidWorks té un paper fonamental en el disseny de les pròtesis intel·ligents

SolidWorks té un paper fonamental en el disseny de les pròtesis intel·ligents.

La primera impressora tridimensional de fibra de carboni del món

La segona jornada va començar amb la presentació de l'organització eatArt, que va presentar el Mondo Spider, una màquina amb forma d'aràcnid i vuit potes capaç de caminar, creada en Vancouver per enginyers i artistes en 2006. Anys després, data en la qual va participar en els Jocs Olímpics d'Hivern en Vancouver 2010 es va reconvertir per funcionar amb energia elèctrica, la qual cosa li va permetre funcionar de forma més silenciosa, carregar-se amb energia solar i evitar les emissions de carboni.

Presentació internacional de la primera impressora tridimensional de fibra de carboni del món

Presentació internacional de la primera impressora tridimensional de fibra de carboni del món.

Gian Paulo Bassi, vicepresident de Recerca i Desenvolupament de SolidWorks, va donar la benvinguda a Greg Marcos, fundador i CEO de MarkForged, l'empresa responsable del disseny de la primera impressora 3D de fibra de carboni del món. La impressora, amb doble capçal d'extrusió, és capaç de realitzar peces en nylon reforçat amb fibra de carboni. La máquinase flama Mark One i treballa amb un procés de fabricació de filament continu (CFF) de fibra de carboni.Les peces en ABS poden ser fins a 20 vegades més rígides, segons la companyia.

Bobsleigh, dissenyant trineus

Bertrand Sicot, CEO de SolidWorks va viure en primera persona l'experiència de llançar-se a més de100 km/hora en un bobsleigh...

Bertrand Sicot, CEO de SolidWorks va viure en primera persona l'experiència de llançar-se a més de100 km/hora en un bobsleigh.

Per a la segona jornada, SolidWorks també va comptar amb uns convidats especials: els dissenyadors del trineu de bobsleigh de l'equip nord-americà: Geoffrey Bodine, un retirat pilot d'automobilisme de velocitat nord-americana i fabricadora de bobsleigh i l'enginyer Bob Cuneo, que estan darrere del disseny del bobsleigh Night Train 2 de l'equip d'EUA amb el qual competeix en els Jocs Olímpics de 2014 en Sochi, Rússia.

Precisament, Bertrand Sicot que va presentar als convidats, va protagonitzar un divertit vídeo en el qual experimentava un descens en bobsleigh l'any passat en Park City, Utah. Bodine va parlar de la seva decisió de convertir-se en un conductor bobsleigh citant els seus dies de carreres de Nascar com a font de la seva inspiració. Guanyador de la Daytona 500 en 1984, Geoff es va obsessionar amb aquest curiós esport i va saber que havia de dedicar els seus coneixements a ajudar a l'equip nord-americà de bobsleigh a optimitzar els seus dissenys i començar a guanyar carreres. Va contractar a Bob Cuneo, un famós enginyer i dissenyador, que sabia, seria adequat per al treball, va assenyalar.

Des de llavors, l'equip d'EUA ha guanyat nombroses medalles entre elles una en els Jocs Olímpics d'Hivern de Vancouver en 2010 i la Copa del Món de 2014. BoDyn va utilitzar SolidWorks per simular el comportament del trineu en la pista i va estalviar a la companyia nombroses modificacions en el disseny. “Treballem amb el nostre enginyer de camp, Jim ‘Cheech’ que informa sobre els resultats de les carreres i el rendiment del trineu. En una ocasió, en una carrera a Alemanya, el nostre trineu va sofrir un desafortunat accident. Cheech va tornar immediatament i vam ser capaços de refer la fibra de carboni. En una setmana, restaurem el nostre trineu i va estar llest de nou per a la carrera”, va apuntar Geoff.

El trineu de l'equip nord-americà llueix el logotip 'SolidWorks'
El trineu de l'equip nord-americà llueix el logotip 'SolidWorks'.

‘Supersoluciones’ a problemes de disseny i gestió del CAD

En el que fa referència a la formació, un pilar important per SolidWorks, Marie Planchard, directora d'educació, va presentar als professors de Mt. Sant Antonio Community College, Max Lizarraga i Jerry Miranda, els qui ofereixen el programa CSWA als seus estudiants com a part de treball del curs. “Per als seus exàmens finals, es requereix que l'estudiant completi l'examen CSWA perquè proporciona als estudiants un títol industrial i fa més senzill que obtinguin una ocupació després de la seva graduació”, van afirmar tots dos docents.

Gairebé sis mil persones van acudir a Sant Diego. El poder de convocatòria de SolidWorks no deixa de sorprendre

Gairebé sis mil persones van acudir a Sant Diego. El poder de convocatòria de SolidWorks no deixa de sorprendre.

Arrolladora. Així va resultar ser la paròdia que SolidWorks va preparar per avançar les novetats als assistents a SolidWorks World, com fa el seu equip tècnic de màrqueting cada any, per presentar les noves millores per a la propera versió. Alternat vídeo i “realitat”, un cosí molt llunyà del popular Batman i la comesa del qual era resoldre els problemes dels dissenyadors i usuaris del CAD de Solidworks, acompanyat del seu fidel escuder, Robin, van presentar les novetats que veuran la llum en 2015 i van fer reir a la sala.

Alguns dels aspectes més destacats de 2015 inclouen una eina que divideix les línies en segments iguals, resultats en temps real com resol SolidWorks Simulation o una interfície web completament redissenyada per EPDM, entre uns altres.

La propera cita de l'esdeveniment en 2015, Phoenix (Arizona) del 8 a l'11 de febrer.

Imagen
La paròdia de Cadman per presentar les millores de programari per 2015 va arrencar el riure dels presents
La paròdia de Cadman per presentar les millores de programari per 2015 va arrencar el riure dels presents.

Més informació de l'esdeveniment: SOLIDWORKS WORLD 2014

Novetats SolidWorks 2014:

SolidWorks Plastics Advanced

  • Des del seu llançament a l'abril de 2012, SolidWorks Plastics ha ajudat als seus clients a optimitzar els seus dissenys de peces i motlles de plàstic.
  • En el quart trimestre de 2013, la signatura va introduir SolidWorks Advanced Plastics que permet als clients analitzar els sistemes de refrigeració de motlles d'injecció i predir l'alabeo de la peça modelada, la qual cosa permet optimitzar peces i dissenys de motlles per a la fabricació amb una màxima qualitat i menor cost.


SolidWorks Inspection

  • SolidWorks Inspection i SolidWorks Inspection Professional per ajudar a les empreses a crear dibuixos i informes dins de SolidWorks o utilitzant l'aplicació d'inspecció.
  • Aquestes eines són per a les empreses que necessiten crear documents d'inspecció.
  • Tots dos estaran disponibles a l'abril de 2014.


SolidWorks Mechanical Conceptual

  • SolidWorks ha presentat una nova eina dirigida al disseny conceptual, SolidWorks Mechanical Conceptual, basat en la Plataforma 3DExperience de Dassault Systèmes, com es desenvolupa en aquest article. Estarà disponible a l'abril de 2014.

Collaborative Sharing

  • Impulsat per la Plataforma 3DExperience de Dassault Systèmes per SolidWorks, ofereix un ambient estructurat, social, segur i connectat als equips de disseny i  professionals que volen per gestionar les dades en el núvol i col·laborar sense restriccions.
  • S'inclou amb la compra de SolidWorks Mechanical Conceptual, proporcionant a tots els usuaris de CAD totes aquestes capacitats. També es ven per separat.

 
Simulia Product Design Simulation

  • És un paquet d'anàlisi estructural que permet als usuaris validar els seus dissenys en SolidWorks Mechanical Conceptual . Els usuaris poden validar producte (peces i assemblatges).
  •  Estarà disponible a l'abril de 2014 juntament amb SolidWorks Mechanical Conceptual.

SolidWorks 2015 en la Plataforma 3DExperience

  • SolidWorks 2015 s'integrarà en la plataforma3D Experience perquè la comunitat gaudeixi de totes les capacitats de Collaborative Sharing.
  • Collaborative Sharing per SolidWorks 2015 està basada en el núvol, és fàcil d'usar, permet una gestió transparent de les dades i una solució social que proporcionarà la gestió bàsica de dades i la col·laboració dels usuaris de SolidWorks de Mechanical Conceptual i els usuaris de SolidWorks 2015.
  • S'espera que estigui disponible al novembre com a part del llançament de la Plataforma 3DExpererience 2015x.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis