Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Optimismo y moderación entre los proveedores de equipos para plásticos

Optimisme i moderació entre els proveïdors d'equips per a plàstics

Redacció Interempresas13/02/2014

El 3 de febrer de 2014 Plàstics Universals - Interempresas va reunir a tots els proveïdors d'inyectoras, robots i equips perifèrics en una nova edició de la seva reunió anual per realitzar el Estudi de Mercat de Màquines i Equips per a la Indústria dels Plàstics. Aprofitem l'ocasió per conèixer les sensacions dels participants i les seves expectatives per aquest any 2014.

Imagen

Martin Cayre. Arburg

Imagen

La tendència actual del mercat és d'un moderat creixement. D'una banda, torna a haver-hi disponibilitat de finançament al mercat. D'altra banda, la moderació de costos salarials torna a fer competitiu al mercat espanyol, la qual cosa s'ha vist reflectit en les importants inversions, principalment en el sector de l'automòbil. Un risc per al sector d'injecció són els importants augments en el cost de la factura elèctrica, per la qual cosa la importància de màquines elèctriques i híbrides al mercat anirà en augment.

També l'automatització i l'especialització van in crescendo, a causa de la competència de mercats emergents com pot ser els països del Magrib.

Bernd Roegele. Helmut Roegele

Imagen

Amb independència dels resultats del recent estudi de mercat, particularment sempre he apostat pel 2014. Crida-li “pressentiment” o que les meves dues filles petites hauran complert 4 anys o que aquest any coincideix amb la fira Equiplast…

Després de l'espectacular caiguda de les vendes en 2008, ja portem 6 anys difícils i complicats i en algun moment això té i havia de canviar. Una indústria no pot estar anys sense invertir, ampliar o renovar el seu parc de maquinària. Més quan les tecnologies actuals aporten un important estalvi energètic i est és un punt, entre uns altres, clau per a una major competitivitat. Competitivitat que les empreses nacionals han recuperat igual que la confiança al mercat, la qual cosa s'ha traduït en noves inversions, especialment en el sector de l'automòbil, que té un impacte directe sobre la inversió de nous béns d'equip.

Antonio Muñoz. Coscollola Comercial

Imagen

Des de Coscollola Comercial tenim una valoració raonablement optimista de la indústria del plàstic a Espanya. Aquest passat 2013 ha estat un any de consolidació del mercat amb un bon creixement de nous projectes i on la indústria de l'automòbil (important sector en els plàstics a Espanya) s'ha mostrat amb fortalesa.

Lamentablement durant el passat any 2013 encara hi ha hagut significatives males notícies amb tancaments d'importants empreses del sector i/o grans consumidores d'elements de plàstic que han impedit un any d'un creixement més estable i solgut.

Quant a 2014, estem convençuts que serà un any millor que el 2013 doncs ja apreciem des de l'inici d'any un increment molt significatiu de nous projectes, així com un gran interès en millores energètiques, ja no solament en la màquines d'injecció sinó, i en molt bona mesura, en tots els perifèrics associats a la producció.

També notem un ferm interès en les més noves tecnologies que durant anys semblaven associades a altres models de producció o països i que amb els nous projectes, i específicament en la indústria de l'automòbil, estan mostrat i impulsant una molt bona projecció en aquest naixent 2014.

Jordi Pareras. Mecman

Imagen

Realment s'ha vist una evolució positiva en el 2013 tornant als nivells del 2011, sobretot impulsada en el segon semestre amb signes clars de reactivació del sector de l'automoció com a principal movilizador i seguit pel packaging.

No podem deixar de destacar també l'impacte positiu de la recent fira K de Düsseldorf.

Esperem que això no sigui alguna cosa puntual i així ho marquen tots els indicadors, sinó que hi hagi continuïtat deixant enrere les fluctuacions i incerteses a les quals hem estat sotmesos els últims anys i la tendència sigui de contínua progressió positiva.

Luis Pia. Netstal Màquines

Imagen

Es percep una lleu millorança, en relació amb les comandes i sol·licituds d'ofertes, però, sota el meu punt de vista, encara estem molt lluny de poder dir que la crisi de les vaques flaques estigui superada. En relació amb l'estudi del parc de maquinària dels nostres clients, no veiem que aquest s'incrementi com a nosaltres ens agradaria, sinó que observem més aviat una renovació de màquines antigues per models de nova generació.

En general, crec que la producció per al producte nacional segueix estancada, veient una petita millorança en el que considero productes per a l'exportació directa o uns altres que formen part d'un equipament, com per exemple el sector de l'automòbil.

Pel que fa a 2014, no crec que aquest any vagi a ser molt millor que el passat, en el que a venda de maquinaria nova d'injecció es refereix. De tota manera, penso que encara és molt ràpid per fer previsions que s'apropin més a una realitat final.

En el sector de perifèrics sóc una mica més optimista i penso que aquest any va a ser millor que el passat. En aquest sector també vaig poder constatar, que molts clients veuen la necessitat de renovar o ampliar el seu parc d'equipaments perifèrics, per la qual cosa crec que les vendes aquest any siguin superiors a les del 2013.

Joaquim Rabinad. Ferromatik

Imagen

La situació ha millorat lleugerament per als transformadors, a causa del gran esforç que han fet i estan fent, busquen comprat fora d'Espanya ja que el mercat espanyol ha quedat molt reduït a causa de la crisi dels últims anys.

Els projectes nous que sorgeixen deixen poc marge de maniobra per optar a ells, per costos de producció, i es troben amb molta competència ben equipada i preparada per fer-se amb ells, fins i tot fora d'Espanya.

No es pot deixar d'invertir ja que els béns d'equip es queden molt ràpidament obsolets i si no obtens beneficis, difícil és invertir, una situació amb la qual ens estem acostumat a viure.

Pel que fa a 2014, penso que en els últims cinc anys la venda de maquinària ha quedat estabilitzada. El 2014 no crec que canviï, som un calc dels transformadors, si ells van ben nosaltres també, per això hem d'ajudar-los dins de la nostra possibilitats.

A causa de l'increment del cost energètic s'està produint un gran canvi cap a l'estalvi energètic com a peça fonamental a l'hora d'adquirir nous equips. Les empreses estan veient que la factura de la llum és cada vegada major i comença a ser un cost molt elevat. Una de les preguntes més freqüent dels visitants en la passada edició de la K-Düsseldorf, va anar el consum de kWh/ kg de material.

Tot això està dirigint el mercat a màquines de baix consum, amb un estalvi energètic significatiu, com reduir el consum elèctric en les empreses serà un tema prioritari que pot aportar algun increment de vendes en el futur.

Adolfo Ibáñez. Negri Bossi

Imagen

Donat el tímid creixement del sector en el passat exercici, encara estem lluny d'obtenir unes xifres acceptables per al nostre mercat, doncs pensem que el mercat d'injecció a Espanya hauria de generar almenys el doble de vendes de les generades en els últims 6 anys.

És clar, que el problema és la situació del mercat en general però, sobretot, les dificultats que encara hi ha en l'obtenció de crèdits per a la inversió, que frenen els nous projectes, i que ha estat pal·liada en part gràcies als esforços de les empreses venedores de maquinària.

No obstant això, som optimistes, doncs l'empresari del sector està decidit a seguir endavant i esperem que aquest any que hem començat, puguem seguir creixent en unitats venudes, gràcies tant als nous projectes com a la renovació del parc de maquinària, com a l'optimització dels processos ja existents.

Tiago Guimaraes. AGI Espanya

Imagen

Des de finals de l'any passat hem notat un lleuger augment de les ofertes, propostes, projectes, etc. i sobretot les sensacions que ens transmet el mercat és d'un cert optimisme. Els grans sectors com a automòbil, metge, etc., tornen a reactivar-se a poc a poc però indubtablement “tiren” de la resta. Aquest període de crisi ha portat a moltes empreses a aguditzar l'enginy i a buscar altres sortides, altres mercats i a la diversificació dels seus productes.

En 2014 veurem el que pensàvem en el grup des de fa temps, que les indústries de transformació de plàstic aniran assumint que els seus processos de producció són globals, és a dir, que participen tots els estaments de l'empresa. I, especialment en producció, la integració de la maquinària, els perifèrics, l'automatització i el reciclat, és el que fa que el procés sigui rendible i eficaç. Per tant, som optimistes tant pel feedback que obtenim dels nostres clients com per les dades de la nostra economia. Per descomptat, és un procés lent però considerem que és continu.

Lluís Espígol. Husky Iberia

Imagen

El mercat de la injecció de plàstics, a Espanya, segueix la tònica general de l'economia del país, per la qual cosa pràcticament no té creixement. En alguns sectors, està en clara reculada, i només presenta alguna activitat, en projectes destinats a l'embalatge, de gran consum, en el qual les empreses busquen aconseguir una major competitivitat, a força d'aligeramientos i nous dissenys, maximitzant l'eficiència, i rendiment dels equips.

Un altre punt important, és la reducció del consum energètic en les inyectoras, amb desenvolupaments, per part de la majoria dels fabricants, en el control dels equips hidràulics (perquè estiguin en ús, només quan sigui realment necessari), i a minimitzar la dissipació de calor, en els motlles, i durant el procés de plastificació. Això també ve ajudat per la major presència d'inyectoras totalment elèctriques. Les empreses que busquen ser més competitives, opten per invertir en tecnologia d'última generació. Però el mercat encara està parat i esperem un 2014 similar al 2013.

Salvador Gómez. Raorsa

Imagen

És evident que els resultats del passat exercici del 2013, indiquen una tendència cap a la millora que creiem serà pel 2014, però no hem d'oblidar que aquests resultats són els mateixos que vam tenir en el 2011, i el 2012 ens va retornar a la realitat amb una caiguda d'aproximadament un 20% de les vendes en general.

La situació actual a Espanya en la indústria del plàstic és de supervivència, es valora per sobre de la inversió en nous equips, el manteniment dels equips que àdhuc sent obsolets són operatius, sacrificant la fiabilitat, qualitat i estalvi energètic que ens facilitaria equips amb una tecnologia actual.

No obstant això els projectes que tenim pel 2014 són lleugerament millors dels quals disposàvem pel 2013, esperem que el 2014 sigui un any de renovació de l'equipament perifèric, així com de la maquinària en general, amb un augment del consum de les matèries primeres.

Damián Hernández. Wittmann Battenfeld

Imagen

La indústria de la injecció de plàstics està actualment molt activa, amb molts projectes i una gran il·lusió, sobretot en alguns sectors. Sembla que aquesta vegada no és un miratge ni són “brots verds”, però per descomptat no podem llançar coets, hem de ser cauts i pacients, ja que la situació és extremadament delicada per a molts industrials i hem d'estar volta col·laborant, aportant la millor tecnologia amb bones condicions per optimitzar recursos.

Aquest any necessitem “creure” més que mai, que es tracta de l'any de la recuperació, no perquè ho diuen els polítics de torn, sinó perquè la ciutadania ja no aguanta més i està lluitant per tirar endavant. Pel que fa al nostre sector, la venda d'equips per a aquesta indústria serà complicada però necessària per afrontar els nous projectes, per la qual cosa esperem uns propers mesos amb importants inversions dels nostres clients.

Cristian Alcántara. Itoplas

La situació de la indústria dels plàstics a Espanya és complicada; una situació en la qual portem uns anys vivint. No és alguna cosa nou i tampoc les solucions que considerem des de la nostra enginyeria. Hem d'aconseguir que el nostre sector sigui més competitiu. I l'automatització dels processos és fonamental, però cada vegada més l'eficiència energètica té un pes molt important. Igual que la reducció dels costos de manteniment dels equips. En el sector hi ha una baixada de vendes d'equips nous i molts clients es queixen de sofrir uns preus molt elevats en els recanvis de les seves màquines, on de vegades arriben a ser abusius.

Considerem que en aquest 2014 no hi haurà un increment significatiu de vendes de màquines noves, però considerem que sí hi haurà una demanda d'actualitzacions i millores en els equips que ja estan treballant para, sobretot, reduir els costos energètics. I lògicament, les màquines que s'embenen en aquest 2014 seran inyectoras de baix consum energètic però assegurant un baix cost de manteniment.

Josep García. Enginyeria Siepla

Imagen

Sobre l'actual situació de la indústria del plàstics a Espanya, i pel que fa a maquinària, en Siepla pensem que segueix havent-hi una gran desconfiança al mercat, perquè diuen que estem sortint de la crisi a Espanya i això els empresaris encara no ho veuen. A més, segueix sense aflorar el crèdit i això és la base fonamental per als nous projectes.

Les perspectives per aquest any 2014, depenent dels sectors, sembla que han començat una mica millor, però és difícil predir, haurem de seguir mirant fora per poder desenvolupar la nostra labor.

Alex Esborres. JB Fiser

Imagen

Aquest any ha començat molt forta, encara que penso que cal ser prudent encara, el 2014 està sent i serà un any amb bocanadas d'aire fresc per al sector del plàstic.

Nous projectes, noves compres i molt més interès per l'adquisició de maquinària, ja sigui nova, d'ocasió o reacondicionamiento de l'existent. El major motor de venda està sent sens dubte l'automòbil encara que no l'únic, amb un canvi significatiu d'escenari però amb més demandes tecnològiques.

El sector del plàstic a Espanya està sofrint una transformació significativa. Donant a aquells que aporten major especialització un augment significatiu de les seves vendes, com per exemple el sobre modelat de peces, injecció multi-material, optimització de processos i ús de nous materials plàstics.

S'aprecia un notable interès per productes de baix consum elèctric i de tecnologia electrònica en els productes. S'instaura més consciència a l'hora de comprar. Actualment les empreses necessiten més col·laboradors que proveïdors per tenir èxit en els projectes i òbviament les bones decisions es noten en el resultat final.

Víctor Rincón. Equifab

Imagen

Ja no solament per les xifres revisades en l'assemblea el 3 de febrer de Plàstics Universals, sinó també la creixent demanda d'ofertes, nous projectes i ordres de compra auguren un 2014 amb moltes més vendes que els anys anteriors i una recuperació del mercat espanyol.

Joan Garcia. Equiper

Imagen

La situació del mercat dels plàstics segueix sent dificil, no solament per la desaparició de moltes empreses del sector i dels concursos de creditors, sinó també perquè hi ha sectors del mercat en els quals no hi ha amb prou feines consum. Malgrat això és veritat que es palpa una millorança general i un major moviment en aquests últims 4 o 5 mesos.

Pel 2014 penso que seguirà aquesta tendència vista en l'ultimo trimestre del 2013 i que segueix lineal en aquests gairebé dos primers mesos del propi 2014.

De cara als perifèrics és clar que quan es mou el mercat de les màquines, també es mou el nostre mercat, encara que segueix havent-hi molt material d'ocasió al mercat que ens penalitza una mica. El que sí crec que seguirà millorant decididament serà el tema d'automatització de processos, per evitar una mà d'obra que no afegeix valor al producte final i sí ho encareix, i més en aquests últims anys en els quals qui més qui menys ha ajustat notablement els pressupostos d'inversió i el nombre de persones emprades.

Crec que toca pensar no solament en l'automatització a gran escala, sinó a automatitzar i organitzar de forma flexible altres processos interns més senzills i econòmics, sempre que es facilitin unes bones condicions d'accés al finançament de les empreses en aquest moment de reactivació. Personalment, crec que serà la principal dificultat perquè s'avanci i es creixi d'una forma més ràpida i decidida.

Patricia Mateu. Mateu & Solé

Imagen
Les perspectives del 2014 per a la indústria del plàstic són bones. Prova d'això és el notable creixement en la inversió d'equipament per al processament del plàstic del passat exercici per part dels transformadors.

Les empreses són cada vegada més conscients que cal estar en primera línia quant a l'automatització, la tecnologia i sobretot en el màxim estalvi energètic. Els transformadors cada vegada tenen més clars aquests aspectes per ser competitius i que la inversió per adquirir-los queda amortitzada en un breu període de temps.

Agus Durán. Centrotécnica C.T.Servei

Imagen

Les xifres obtingudes en l'últim estudi de mercat reflecteixen la tendència conservadora de la indústria a Espanya. La crisi ha fet la seva neteja, han tancat moltes fàbriques. Hi ha una menor demanda dels clients finals, però al mateix temps les indústries per proveir components de plàstic són menys i teòricament la cosa no hauria d'anar tan mal. Així i tot cada inversió s'estudia, calcula i decideix amb extremada prudència, es tendeix a invertir el mínim, atès que el context econòmic no permet fer previsions a llarg termini i d'aquí les vendes resultants. No obstant això, la tendència de l'últim trimestre de 2013 i la seva continuïtat en l'inici de l'any amb una millora substancial en les vendes fan preveure un 2014 amb uns resultats sensiblement millors.

Angel Roldán. Sogimair

Imagen

La situació és bastant estable. Els fabricants estan realitzant esforços per reduir costos i poder ser molt més competitius al mercat. Es nota una evolució en la modernització de la maquinària de producció. Estan exigint maquinària més automatitzada, més productiva i amb un menor cost energètic.

Pel que fa al nostre sector d'equip perifèric, nosaltres hem seguit la línia que ens exigien els nostres clients i estem presentant al mercat la nova tecnologia en refrigeració, amb uns estalvis energètics que oscil·len entre el 40% al 60%. Aquest producte és la revolució de la refrigeració i en pocs anys es posicionés líder del mercat.

Creiem que aquest any 2014 la tendència serà la mateixa: la substitució i modernització de maquinària. Pel que fa a la refrigeració, davant l'aparició de la nova Llei de Gasos, que generés nous impostos, s'avançarà la substitució de molts equips aquest any.

Pascal Antoine. Imvolca

Imagen

El sector fa molt esforços per reinventar-se sobre la base de noves idees tant en productes com en productivitat, en enginyera financera, en millores d'organització del personal o organització de compres i sortejant alhora els problemes que suposa adaptar-se en aquests moments a noves obligacions administratives, fiscals o laborals, tot això en un mercat amb menys visibilitat i volums inferiors i uns bancs que tenen prioritats inconnexes sovint amb les necessitats de la indústria. Els exportadors tenen menys dependència al mercat nacional i major èxit.Generalment es financen millor.

L'any 2014 serà mogut i esperem que molts dels projectes nous en els quals treballem des de 2013 es puguin realitzar.

És tambien probable que, pel desgast dels anys de crisis, els actors del mercat no traumatizados per la crisi siguin els que millor responguin als nous projectes, ja que no arrosseguen les seqüeles de la caiguda. Però també qui prengui distància amb el problema i pensi que la vida contínua es pot plantejar la inversió en mitjans productius com a sortida adequada. També comptem amb que la reacció es concreti en una bona participació a la Fira Equiplast. Una crisi no dura 6 anys. Passat tant temps és un canvi de model.

Jose Mª Martin. Novair-MTA

Imagen

El mercat nacional segueix estancat. No hi ha pràcticament noves inversions a nivell indústria i/o personal, per la qual cosa els fabricants de materials de plàstic segueixen lluitant per sobreviure. Les empreses que han sabut promocionar-se fora d'Espanya ho tenen millor ja que el seu mercat, a part de ser més gran, els ofereix majors oportunitats de vendes.

A curt termini dubto que la situació vagi a millorar notablement, creo més aviat que va a millorar, però serà amb un increment molt feble. Hem de tenir present, que al llarg d'aquest any sofrirem encara alguns canvis en la política empresarial i privada. El que significa que ens veurem tots afectats. I quant al llarg termini, creo i espero, que sortirem d'aquesta situació.

Quant a les perspectives per 2014, si comparem les vendes al gener de l'any passat amb les d'aquest any podem dir que hem començat l'any amb bon peu. Però lamentablement ens trobem en una situació que la diferència entre un bon any i un mal any és tan petita que és molt difícil pronosticar l'any en curs.

Tots esperem que puguem seguir millorant la vendes del 2013 que en si han estat millor que les del 2012.

Joaquín Recoder. Haitian i Luiso

Imagen

La indústria del plàstic a Espanya està en un procés de profund canvi. D'una banda la indústria de l'automòbil s'ha reactivat amb molta força i la gran majoria de de proveïdors d'aquest sector es troben amb la necessitat d'invertir en màquines d'alta repetitividad, però de baix consum energètic. D'altra banda hem sofert diversos anys de crisis en els quals no hi havia crèdit per part de les entitats financeres i s'han retardat les inversions en maquinària. Per això és necessari un procés de canvi a nivell d'estructures i de mitjans de producció. Crec que va a ser un any molt potent a nivell d'inversions ja que hi ha molts projectes al mercat que es comencen a materialitzar aquest any.

José Alberto Villatoro. Protecnos

Imagen

Malgrat l'atonia d'aquests últims anys, sembla notar-se una certa reactivació en certs sectors, entre els quals destacaria el de l'automòbil. Entenc que el nostre sector, com un més dels d'economia productiva, evolucionarà a un ritme lent, però creixent. Tal vegada comencem a sortir del fanguer a la fi d'any, per tornar a caminar amb certa fermesa al següent. De totes maneres ja se sap: en economia tot depèn del que decideixin els que manegen els fils d'aquest teatre de marionetes.

José Puchades. Equipaments J. Puchades

Imagen

La situació actual de la indústria és la mateixa que portem vivint durant els últims 6-7 anys, amb la dificultat afegida de la seva longevitat en el temps. Estem en un mercat estancat i madur. Mentre l'economia no creixi i arrossegament i tiri de la indústria, és complicat que aquesta pugui millorar.

Pensem que el 2014 serà similar a l'any anterior quant a vendes. Si bé és cert que es comença a notar cert ambient de positivisme, creiem que això no repercutirà en les vendes fins a finals d'any o 2015.

Albert Ferré. GSTecnic

Imagen

Després d'analitzar i observar detalladament els resultats, creiem que hi ha una certa prudència a l'hora de realitzar noves inversions, a l'espera de com es van desenvolupant els esdeveniments quant a la situació econòmica actual. També és cert que actualment, el parc de maquinària que hi ha en el sector del plàstic, va sent cada vegada més antic, i durant els anys següents necessitarà una renovació del mateix, però tot això dependrà com he dit anteriorment del creixement de la situació actual. Personalment crec que la tendència per aquest 2014, seguirà sent la mateixa que en els últims anys, i es continuaran realitzant inversions per millorar la productivitat, desenvolupaments, etc.

Carlos Gómez. Pallmann Maschinenfabrik

Imagen

Pel que es refereix al sector de màquines de trituración i per al reciclatge, sota el meu punt de vista, l'enquesta reflecteix clarament que hi ha moltes empreses oferint i poques màquines venudes. Només en la maquinària de trituración de baixa capacitat i potència es veu clarament una quantitat major de vendes per empresa.

Crec que l'any passat el mercat encara va estar massa aturat, fins i tot diria que apàtic i a l'expectativa de successos. Només es van fer aquestes inversions necessàries que implicaven una ampliació del mercat d'exportació i/o una ampliació dels productes a processar; sense tenir en compte les empreses de nova formació amb nou know-how i processos d'innovació.

El secret per mantenir una bona facturació en el nostre sector de maquinària de trituración i reciclatge durant el passat anus ha estat sense lloc a dubte buscar i trobar aquests nínxols de mercat que van apareixent gràcies als empresaris més emprenedors.

Per a l'any 2014 espero realment que el crèdit tingui una major fluencia, que entrem definitivament i de forma regular en zona de creixement (com ve mostrant, encara que en xifres encara molt baixes, el PIB de l'últim trimestre) i això sigui un estímul per a les inversions. Estic convençut que aquest any si la percepció de creixement que tenen els empresaris (i jo mateix creo tenir amb les dades econòmiques) és positiva i des de les entitats financeres recolzen i donen facilitats al crèdit, pot ser el punt d'inflexió que tots estàvem esperant per a aquest augment de vendes que creo tots estem desitjant.

Sebastián Cano. Iml Robotics

Imagen

Des del nostre punt de vista i després d'analitzar detingudament el mercat espanyol estem convençuts que la indústria del plàstic en els últims anys ha anat evolucionant, no solament en els mitjans de producció sinó també en la qualitat del producte, aconseguint aquest any passat aquesta estabilitat que necessitava.

Hem realitzat un estudi de mercat per aquest any 2014 i pensem que va a ser un bon any per a nosaltres ja que com he dit anteriorment, la qualitat del producte final és imprescindible per al consumidor i avui dia la millor qualitat en la decoració de peces plàstiques s'aconsegueix amb IML, a més d'aportar al productor d'aquests envasis flexibilitat, versatilitat i rapidesa de resposta davant les demandes, sense oblidar el factor ecològic.

Alex Schneider. Comercial Schneider

Estem en una situació complicada, la indústria del plàstic està sofrint molts canvis, les empreses busquen diversificar-se per poder trobar altres mercats menys explotats o especialitzar-se en un tipus de producte de qualitat amb la finalitat de poder sortir de les nostres fronteres.

Sobre aquesta ño 2014 diria que, igual que en els últims anys, és a dir, les vendes estan difícils, els bancs no estan ajudant i les empreses han de tirar dels seus propis recursos. Per poder mantenir les vendes hem d'ajustar molt els preus i Herbold Meckesheim també dóna facilitats a l'hora de finançar els projectes. La maquinària d'ocasió segueix prenent força.

foto

Empreses o entitats relacionades

Arburg, S.A.
Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Comercial Schneider, S.A.
Coscollola Cial, S.L.
Equiper, S.L.
GS tècnic periféricos y componentes, S.L.
Imvolca, S.L.
JBFiser,S.A.
Negri Bossi, S.A.U.
Netstal Ibérica, S.A.
Pallmann Ibérica
Raorsa Maquinaria, S.L.
Roegele, S.A.
Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis