Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Observatorio Español del Mercado del Mueble prevé 3.670 millones de euros de facturación en 2013
Gairebé tots els fabricants espanyols de mobiliari produeixen els seus béns en territori nacional

L'Observatori Español del Mercat del Moble preveu 3.670 milions d'euros de facturació en 2013

Redacció Interempresas05/02/2014

L'Observatori Español del Mercat del Moble (OM) ha realitzat l'estimació de facturació del sector espanyol de mobiliari corresponent a 2013 que aconsegueix els 3.670,327 milions d'euros, xifra que principalment manté la indústria per l'increment de les exportacions i el degoteig de vendes al mercat interior que ha experimentat durant el passat any menors caigudes que les previstes inicialment, segons explica l'informe de l'observatori que elabora l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidima).

El document destaca que les empreses espanyoles de mobiliari han experimentat un increment en la utilització de la seva capacitat productiva durant el tercer trimestre del passat any fins a superar el 65% del seu potencial productiu total, que suposa un 24% més respecte de 2012, indica l'estudi de l'OM, que subratlla també com a dada significativa l'augment de la producció assegurada fins als 28 dies, amb un increment del 19% en el citat període.

Imagen

L'informe de l'observatori del moble també revela altres informacions que adonen de cert optimisme de cara al futur immediat, com l'expectativa de continuïtat en l'increment de les exportacions, conseqüència també de l'una posició de les empreses més bolcada a aquesta opció de negoci.

Exportar més

De fet, un 63% de les empreses espanyoles fabricants de mobiliari tenen integrats en la seva gestió processos de comercialització amb països tercers, circumstància que s'ha incrementat en els últims anys de manera significativa, segons reflecteix l'últim informe que sobre el sector espanyol del moble ha publicat recentment Aidima.

En l'actualitat, el sector del moble a Espanya representa el 0,38% del Producte Interior Brut (PIB), sent les autonomies andalusa, catalana, valenciana i madrilenya, les que compten amb major nombre d'empreses. El sector ocupa a més de 75.000 professionals, amb una estructura industrial fortament atomitzada, on més de la meitat de les empreses tenen menys de 20 treballadors, i un alt percentatge són autònoms.

El document llança també dades interessants sobre l'opinió dels empresaris del sector sobre l'evolució de l'exportació. En aquest sentit, el clima empresarial és positiu quant al futur de les exportacions, en assegurar un 45,7% de les empreses que esperen un creixement en aquest àrea.

De la mateixa manera, atenent a l'expectativa de vendes i preus, la majoria considera que les vendes es mantindran en els nivells actuals, i la major part de les empreses (un 72,15%) assegura que els preus no van a sofrir variació.

Fre a la deslocalització

Ara com ara, el 91% dels fabricants espanyols de mobiliari estan elaborant els seus productes exclusivament a Espanya, xifra que s'ha incrementat respecte a anys anteriors quan l'índex de producció a l'estranger aconseguia el 14% de la totalitat d'empreses, reflecteix l'informe d'Aidima.

Aquesta dada suposa un increment en el nombre d'empreses que han abandonat la pràctica de la deslocalització productiva i que han apostat per la producció interna per als seus productes, “millorant així l'índex d'ocupació del sector”, explica el document, que recull en les seves consideracions que “malgrat les dificultats és un moment adequat per planificar estratègies i preparar accions que permetin afrontar nous reptes i valorar oportunitats, amb informació, recursos adequats i apostant per la R+D+i”, precisa.

El Observatori Español del Mercat del Moble és el segon panell estadístic d'aquestes característiques que es va generar a Espanya en la dècada dels 90 després de l'automoció, i va promoure la implantació del sistema en la majoria dels sectors econòmics. Està integrat en el Sistema d'Intel·ligència Competitiva i Vigilància Tecnològica d'Aidima, i ofereix una visió global amb un reporti trimestral a aquelles empreses que participen aportant respostes respecte del seu entorn mitjançant un senzill qüestionari.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis