Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Desarrollan un nuevo material 100% compostable para fabricar sistemas de riego por goteo
El projecte Drius té una durada de 24 mesos i conclourà el 31 d'octubre de 2015

Desenvolupen un nou material 100% compostable per fabricar sistemes de reg per degoteig

Redacció Interempresas08/01/2014

L'empresa espanyola Extruline Systems, la israeliana Metzerplas, el Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas i la belga OWS N.V., com a coordinadora, estan treballant junts en un nou projecte europeu anomenat Drius. El principal objectiu d'aquest projecte és la industrialització de nous sistemes de reg per degoteig 100% compostables per a la seva introducció al mercat. El sistema suposa una alternativa a la gestió de canonades juntament amb restes de terra i plantes en finalitzar cada collita. El conjunt podrà ser tractat en una planta de compostatge sense necessitat de separació.

Les principals aplicacions dels sistemes de reg desenvolupats en Drius seran cultius de plantes petites com a maduixes i tomàquets que tenen períodes curts de cultiu, menys d'un any. Actualment, el problema després de les collites és la dificultat en el reciclat del sistema de reg perquè la canonada de plàstic està embullada amb plantes i terra. És per això que l'eliminació del residu generat pansa per la incineració. No obstant això, el nou sistema de reg desenvolupat permetrà la seva gestió en una planta de compostatge.

Sistema de reg desenvolupat en Drius
Sistema de reg desenvolupat en Drius.

Drius és la continuació d'un projecte previ, Hydrus (FP7/2007-2013-Nombre contracto 231975), en el qual es van desenvolupar canonades de reg per degoteig biodegradables i es van fabricar amb èxit a nivell industrial. No obstant això, el tema central del present projecte és l'obtenció de degotadors injectats biodegradables per poder obtenir el sistema complet de reg.

El material i la geometria dels degotadors són una part fonamental del conjunt per aconseguir el flux d'aigua requerit en cada tipus de cultiu. El material dels degotadors, a més de ser procesable per injecció, haurà de ser compatible químicament i sellable amb el material de les canonades, i mantenir la seva forma i funcionalitat durant l'ús del sistema en els camps de cultiu.

Tècnica en el laboratori d'Aimplas treballant en el projecte Drius

Tècnica en el laboratori d'Aimplas treballant en el projecte Drius.

Durant el desenvolupament del projecte, Aimplas s'encarregarà d'optimitzar la formulació del material per als degotadors que permeti la seva industrialització. Extruline Systems serà responsable de la fabricació del sistema de reg a degoteig (canonades i degotadors) a nivell industrial. Metzerplas dissenyarà un nou motlle i serà l'empresa que injecti els degotadors plans. Finalment, OWS N.V. completarà l'estudi de biodegradació i compostabilidad per obtenir el logo de compostabilidad.

Drius rep finançament de la Comissió Europea dins del Programa ‘CIP-Ressò-Innovation’ (nº de contracte RESSÒ/12/332883), té una durada de 24 mesos i conclourà el 31 d'octubre de 2015.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Comentaris de l'article/notícia

#1 - Daniel Abarca Moron
13/01/2014 4:57:24
Es un gran avance tecno-ecológico y un gran aporte para la agricultura tecnificada para poder superar las demandas de mercado y poder resolver un talón de Aquiles, entiendo que estas tuberías son vio degradables convirtiéndose luego en abono,es muy bueno el proyecto,mis mejores deseos.

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis