Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aiju y Aimplas trabajan para lograr juguetes más respetuosos con el medio ambiente

Aiju i Aimplas treballen per aconseguir joguines més respectuoses amb el medi ambient

07/01/2014

7 de gener de 2014

El Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas), sota la coordinació de el Institut Tecnològic de la Joguina (Aiju), participa en Ecotoy, un projecte finançat per Ivace i Fons Feder a través del com es van a dissenyar joguines més sostenibles, tant durant la seva utilització com una vegada acabada la seva vida útil. Per a això, es treballa principalment en dos fronts: en els materials emprats per a la seva fabricació, i en els components elèctric- electrònics. L'objectiu és acabar el projecte amb l'elaboració d'un prototip en el qual s'apliquin totes les innovacions desenvolupades pels dos centres tecnològics.

Actualment, més del 35% de les joguines disponibles al mercat contenen dispositius electrònics. Es tracta de mecanismes que permeten incorporar llums, moviments i so a les joguines perquè resultin més atractius. Per abordar el projecte Ecotoy, el primer que s'ha realitzat és una anàlisi d'aquests productes amb tres d'ells com a referència. Concretament, s'ha analitzat un projector, una moto infantil i un cotxe teledirigit.

Els dos centres tecnològics han analitzat l'oferta existent i treballen en diferents fronts per dissenyar plàstics reciclables i biodegradables...
Els dos centres tecnològics han analitzat l'oferta existent i treballen en diferents fronts per dissenyar plàstics reciclables i biodegradables, així com components electrònics amb un menor consum energètic.
La conclusió és que existeix encara un camí important per recórrer pel que fa a l'impacte ambiental d'aquests productes i que a més s'ha calculat que també repercutirà en la competitivitat de les empreses del sector i en la reducció de les importacions de països asiàtics. Econòmicament, s'ha establert que l'impacte que podria tenir l'aplicació dels resultats d'aquest projecte suposaria un augment de la facturació del sector del 1% i que també repercutiria en la diferenciació de la producció nacional respecte a les importacions asiàtiques.

Un dels aspectes que es poden millorar en les joguines que trobem actualment al mercat és la qualitat dels seus components elèctric- electrònics. Els que incorporen en l'actualitat són majoritàriament de procedència asiàtica, i la seva baixa qualitat fa que presentin un elevat consum elèctric en el seu funcionament i que el reciclat al final de la seva vida sigui complicat. A més, s'ha arribat a la conclusió que seria possible reduir les dimensions d'aquests components de manera que es redueixin els residus generats en la mateixa proporció.

Pel que fa als materials amb els quals es fabriquen les joguines, també s'ha observat la possibilitat de reduir l'impacte ambiental dels mateixos. Actualment s'empren diferents tipus de plàstics i molts d'ells sense identificar, la qual cosa complica enormement el seu reciclat. Per això s'està treballant en el desenvolupament i la implantació de materials més sostenibles, com aquells que procedeixen de fonts renovables com són els bioplásticos. Així com plàstics biodegradables o 100% reciclables. D'aquesta manera s'optimitzaria l'impacte no solament de la seva fabricació, sinó també de la seva fi de vida. El projecte, que es va iniciar fa un any, té una durada de 24 mesos i finalitzarà a la fi de 2014.

Empreses o entitats relacionades

AIJU Instituto tecnológico de producto Infantil y ocio
AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis