Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El punto cero correcto decide la producción o la parada

El punt zero correcte decideix la producció o la parada

15/10/2005
A què producció amb mecanitzat mitjançant arrencada d'encenalls no li resulta familiar aquesta situació? Avaria de la màquina, parada, fallada en la producció, danys a causa de dades de correcció de l'eina erronis. No existeix en tot el món una màquina de mecanitzat amb control CNC amb la qual no hagi passat això, o bé que, com a mínim, no estigui exposada diàriament a aquest risc. Només en casos excepcionals l'usuari evita a temps aquesta situació, o el dany únicament redueix a una eina o una peça mecanitzada danyada. Sovint, el dany és molt més gran: els dispositius, la plataforma de paletitzat o la claveguera de la màquina queden destruïts o, com a mínim, danyats. Com a conseqüència, i no amb poca freqüència, la màquina es crema en el mecanitzat d'acer, coure o llautó, el que posa fora de combat la totalitat de la màquina amb control CNC. D'això es deriven danys, costos i problemes de subministrament per a moltes empreses, la qual cosa resulta irreparable en la situació econòmica actual.
Imagen
Per aquest motiu, per Zoller, fabricant d'aparells de pre-reglatge i mesurament de Freiberg am Neckar, era indubtablement important limitar aquest risc en relació amb el mesurament i el pre-reglatge d'eines de mecanitzat. Per aquest motiu, totes les variants dels aparells de pre-reglatge i mesurament de Zoller ofereixen en general un programari per a la indicació automàtica del punt zero. Això evita que una eina es mesuri o s'ajusti amb el punt zero erroni en l'aparell de pre-reglatge i mesurament. S'eviten l'edició i la transferència de mesures de correcció errònies, els errors poden aconseguir diversos centímetres. Precisament en el cas d'un parc de màquines diferents, diverses classes de portaeines i els desplaçaments del punt zero d'això derivats, per a l'usuari o els usuaris és extremadament important treballar amb el punt zero de l'adaptador correcte en l'aparell de pre-reglatge i mesurament.

Normalment, es té en compte l'ús de la peça de tensió corresponent, ja que, en cas contrari, no es pot captar l'eina en l'aparell de pre-reglatge i mesurament. En canvi, si anteriorment un altre usuari ha utilitzat un altre punt zero de l'adaptador, en la pràctica això no es detecta sense una indicació automàtica del punt zero. Si simplement es confirma el mesurament, l'etiqueta o el registre de dades emès arrossega valors de correcció que, en el pitjor dels casos, són diversos centímetres inferiors a les dimensions reals de l'eina. Si després la màquina de mecanitzat utilitza aquests valors de mesura errònies en el funcionament del programa amb control CNC, això condueix gairebé sense remei a l'avanç de l'eina en marxa accelerada cap a la peça mecanitzada o el dispositiu. El resultat és ben conegut per tots.

Aquest tipus d'incidents i danys per valor de 100.000 euros es poden evitar fàcilment única i fàcil amb els aparells de pre-reglatge i mesurament de Zoller, fins i tot en la sèrie d'aparells "smile", el preu total per unitat és de només 9.999 euros. Abans de cada procés d'ajust i mesurament, en els aparells electrònics "Saturn" de Zoller l'usuari obté automàticament una visió general dels punts zero de l'adaptador emmagatzemats en el sistema. Aquesta indicació visual crida l'atenció de l'usuari sobre la selecció necessària del punt zero de l'adaptador gràcies a una còmoda selecció en un menú de desplaçament. Els aparells de prereglaje i mesurament amb control CNC de Zoller, com per exemple, "venturion" amb "Saturn 2" i control CNC de 3 eixos, ofereixen a més una calibració automàtica del punt zero sense que això impliqui esforç o influència per part de l'usuari. Les arestes de calibratge integrades per les quals es coneix a Zoller es desplacen automàticament, s'enfoquen, es mesuren i el punt zero es calibra de nou. A continuació i sense interrupcions, continua el procés de pre-reglatge i mesurament seleccionat anteriorment amb un punt zero calibratge de nou.

L'interval de calibratge per punt zero es pot configurar segons es deseee en relació amb l'usuari, eliminar així també els efectes derivats de les diferents condicions ambientals.

Empreses o entitats relacionades

Zoller Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis