Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Obtención de piezas con plena capacidad funcional a partir de microgotas de plástico
Freeformer permet fabricar peces individuals i sèries petites amb granulado estàndard sense necessitat de motlle i utilitzant dades CAD 3D

Obtenció de peces amb plena capacitat funcional a partir de microgotas de plàstic

Redacció Interempresas30/05/2013
Aquest article exposa el cas de la fabricació additiva desenvolupat des d'un prisma totalment orientat a la pràctica. Amb les premisses resultants integrades i materialitzades en un procés de modelatge lliure, era de gran importància poder utilitzar granulados estàndard sense formes de subministrament preconfiguradas —com a pols o madeixes, que encareixen el material, la transformació i, amb això, les peces produïdes.

Com a fabricant de maquinària, Arburg ha treballat intensament en el tema de la fabricació additiva de peces de plàstic. El resultat és la màquina màquina Freeformer i un procés nou patentat, el modelatge lliure d'Arburg (AKF). Com el propi nom indica, en el modelatge lliure no es requereixen motlles ni cavitats fixes específiques. En aquest procés, el mètode Freeformer processa directament dades CAD tridimensionals, fon el granulado plàstic estàndard de la mateixa manera en com es realitza en el modelo per injecció, genera microgotas a partir de la massa fosa líquida i crea un component amb plena capacitat funcional de forma additiva, és a dir, capa a capa. Això suposa la fabricació rendible i individual de peces sense necessitat de motlle a partir de la grandària de lot un. Freeformer pot treballar sense estructures de sustentació, la qual cosa permet aconseguir un baix consum de material sense produir deixalles. Això estalvia recursos i fa que la producció sigui econòmica i, d'aquesta manera, es creen peces funcionals amb una alta flexibilitat.

En el modelatge lliure d'aquest sistema el granulado estàndard es fon primerament...
En el modelatge lliure d'aquest sistema el granulado estàndard es fon primerament. Mitjançant un filtre sincronitzat i un portacomponentes mòbil es crea una peça funcional capa a capa a partir de microgotas de plàstic.

Convencional: preparació de granulados estàndard

La nova màquina utilitza una preparació convencional del material, ja acreditada innombrables vegades, i que funciona en principi com la del modelo per injecció. El granulado plàstic estàndard s'introdueix en la màquina. Un cilindre de plastificació escalfat garanteix una massa fosa òptimament preparada en la denominada unitat de descàrrega. El seu tancament només de boca patentat amb tecnologia piezoelèctrica d'alta freqüència fa possibles ràpids moviments d'obertura i tancament, i produeix sota pressió les petites gotes amb les quals es crea additivament, és a dir ‘gota a gota’, la peça plàstica desitjada.

El principi de components fixos i mòbils de la màquina segueix un concepte nou. En el Freeformer, la unitat de descàrrega amb filtre roman exactament en la seva posició vertical i és el portacomponentes el que es mou. A part del portacomponentes mòbil amb tres eixos muntat de sèrie es disposa també d'una variant opcional amb cinc eixos per, per exemple, crear rebaixis sense estructures de suport.

El gran avantatge de la variant de 5 eixos és que, per regla general, fa innecessàries les estructures de sustentació que es requereixen en molts altres processos de la fabricació additiva. Després de la seva fabricació, els components estan llests per ser utilitzats sense necessitat de realitzar retocs.

Es poden fabricar components de dos materials i/o dos colors
Es poden fabricar components de dos materials i/o dos colors.

Unions dur-tou additives

Un dels aspectes més importants que s'han tingut en compte en el desenvolupament del Freeformer ha estat aconseguir una alta flexibilitat en la transformació. Per aquesta raó, el Freeformer equipat amb dues preparacions de la massa pot transformar i combinar també dos materials o colors. Això permet, per exemple, crear additivament combinacions dur-tou mòbils o peces d'aspecte i tacte especials on s'uneixen dos components de forma segura.

Arburg ha aplicat en el Freeformer la filosofia de les seves màquines de modelo per injecció mitjançant un desenvolupament propi que fa que el maneig d'aquesta complexa tècnica resulti senzill. D'aquesta manera, la fabricació additiva resulta genialment senzilla: el control del Freeformer, de desenvolupament propi, genera els paràmetres necessaris per a l'estructura de les peces. El sistema de control rep les dades CAD 3D dels components que s'han de produir en forma d'arxius STL, els prepara automàticament mitjançant segmentació i la producció ja pot començar. No es requereixen coneixements especials de programació o de transformació ni cursos complexos. La pantalla multitáctil controlada per gestos fa que el treball sigui encara més agradable. La fabricació perfecta i sense esforç de peces amb el Freeformer és ‘simplement’ divertida.

El sistema produeix peces sense generar absolutament gens de pols o emissions
El sistema produeix peces sense generar absolutament gens de pols o emissions.

Net: sense pols ni emissions

El Freeformer crea els components a partir de microgotas líquides de plàstic sense produir absolutament gens de pols o emissions. Per aquesta raó, la màquina és apta per ser utilitzada en pràcticament qualsevol entorn. Ja sigui en la producció, en l'oficina, en la construcció o en un entorn net de l'àrea de l'enginyeria mèdica. No es requereix cap dispositiu d'aspiració o filtrat.

Els Freeformer són mòbils i poden utilitzar-se universalment gràcies a la seva funció “plug-and-play”. La màquina no solament és molt compacta, sinó que també està de seguida llista per a la producció: simplement cal endollar el connector i ja pot començar la producció de peces.

Freeformer per a la fabricació additiva de peces individuals i en petites sèries
Freeformer per a la fabricació additiva de peces individuals i en petites sèries.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis