Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aidima y Biocon Sanidad Ambiental potenciarán la conservación de edificios y el patrimonio español de madera

Aidima i Biocon Sanitat Ambiental potenciaran la conservació d'edificis i el patrimoni espanyol de fusta

17/12/2013

17 de desembre de 2013

L'Institut Tecnològic de la Fusta, Moble, Embalatge i Afins (Aidima) i el Grup Biocon Sanitat Ambiental han signat un acord de col·laboració per potenciar accions d'inspecció i diagnosi en estructures i edificis de fusta, i en la valuosa riquesa que el patrimoni espanyol atresora en fusta, segons han indicat els responsables d'ambdues entitats.

El conveni forma part d'una estratègia de col·laboració per estendre els sistemes d'avaluació no destructiva i els tractaments curativos de la fusta amb mínim impacte mediambiental mitjançant inspeccions i diagnosis realitzades amb reduïda periodicitat per evitar situacions irreversibles.

Els danys i defectes en la fusta poden ser deguts a 4 factors fonamentals segons l'experiència acumulada pel Centre Tecnològic en aquesta matèria com és la degradació biòtica i abiòtica, la inestabilitat dimensional, i la falta de qualitat estructural. De fet, Aidima participa en nombrosos projectes de R+D+I regionals i europeus relacionats amb la fusta com a material estructural i amb nous materials innovadors derivats de la fusta, com són els recents projectes europeus Celluwood i Woodtech.

Segons el sotsdirector d'Aidima, José Manuel Boronat, “des de fa una dècada s'ha prevalgut la participació de l'Institut en projectes de R+D+I relacionats amb la fusta com a material de construcció i d'enginyeria”. “Som especialistes en fusta i la considerem un material de primera línia per a la construcció”, precisa.

Aidima té una gran experiència en l'aplicació i el desenvolupament de tècniques no destructives per avaluar la fusta i determinar el seu estat intern. Algunes d'elles es basen en infrarojos, ultrasons, detecció acústica de xilófagos, vibracions induïdes, tomografies 2D i 3D, resistografías, avaluació visual, monitoratge mitjançant sensors sense fils.

Entre els qui recorren a el seu servei tècnic d'inspecció i diagnosi de fusta estructural es troben les administracions públiques, arquitectes, aparelladors, calculistas d'estructures, empreses constructores, organismes de control tècnic i asseguradores, i particulars.

Per la seva banda, el grup Biocon Sanitat Ambiental és el resultat de la unió de dotze empreses dedicades al control de plagues. Es va fundar en 1995 i és el grup espanyol més important en aquesta activitat. Ha adoptat en tots els seus serveis el MIP (Maneig Integrat de Plagues), una estratègia en la qual s'empren mètodes complementaris (biològics, químics, físics, etc.) per controlar plagues, aplicats en tres etapes perfectament definides: prevenció, observació i aplicació.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis