Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas desarrolla nuevas tecnologías de reciclado para obtener plásticos de mayor valor

Aimplas desenvolupa noves tecnologies de reciclat per obtenir plàstics de major valor

12/12/2013

12 de desembre de 2013

El Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) treballa en un projecte que farà possible obtenir nous processos de reciclat i millorar els existents, per augmentar el percentatge de plàstic post consum aprofitable i per incrementar el nombre d'aplicacions dels materials reciclats. Gràcies a això, no solament s'estarà reduint l'impacte ambiental de la indústria del plàstic, sinó que també es reduiran els costos de producció de les empreses que substitueixin el plàstic verge per plàstic reciclat de major qualitat que els obtinguts fins ara.

Descontapol és un projecte cofinançat a través de l'Ivace pels Fons Feder, dins del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana 2007-2013. El seu objectiu principal és eliminar dràsticament substàncies crítiques contingudes en els plàstics reciclats que fins ara limitaven la seva aplicació. És el cas de les olors, o d'elements que afecten a les seves propietats físiques com la resistència. A més, permet eliminar altres substàncies que fins ara no desapareixien durant el procés de reciclat, i que estaven limitades per la legislació en el cas de plàstics en contacte amb aliments.

A través del projecte Descontapol serà possible eliminar substàncies i olors que fins ara impedien l'aprofitament del plàstic reciclat per a algunes...
A través del projecte Descontapol serà possible eliminar substàncies i olors que fins ara impedien l'aprofitament del plàstic reciclat per a algunes aplicacions.
Les recerques dutes a terme en Aimplas actualment pretenen modificar els processos actuals de reciclat i desenvolupar nous processos auxiliars que permetin obtenir materials i productes d'un major valor afegit tant tècnica com mediambientalment. D'aquesta forma s'aconseguirà ampliar els mercats als quals es dirigeix actualment la producció de plàstics reciclats a indústries com la de l'envàs, l'automoció, l'agricultura o el sector elèctric- electrònic. Però també es reduirà el percentatge de plàstic que acaba en l'abocador i no es valoriza, i es reduirà el cost de producció d'aquells béns que es fabriquin amb plàstic reciclat en lloc d'amb matèria verge.

La Comunitat Valenciana és una regió de gran importància per al sector del plàstic reciclat. Concretament, aglutina a un 20% d'aquesta indústria a nivell nacional, i en el cas de les empreses transformadores això suposa un total de 14.400 ocupacions. Les empreses recicladoras, que actualment treballen a un 67% de la seva capacitat, seran unes de les grans beneficiades per la implantació industrial del projecte Descontapol, ja que un major aprofitament del plàstic post consum suposarà per a elles elevar fins a aconseguir xifres del 70% l'aprofitament de la seva capacitat de producció i un augment dels seus ingressos proper als dos milions d'euros anuals. A més, en tractar-se d'un producte de major qualitat i amb més aplicacions, el preu per quilo també augmentarà, la qual cosa suposarà un benefici d'aproximadament un milió d'euros anuals.

D'altra banda, en les empreses transformadores, la substitució de material verge per reciclat suposa un estalvi en matèries primeres d'entre el 20% i el 40%, la qual cosa en el cas de la producció valenciana s'ha estimat que suposa un estalvi de costos d'aproximadament tres milions d'euros a l'any. Això suposa millorar els comptes de la indústria valenciana del plàstic reciclat en sis milions d'euros anuals.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis