Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hábitat Sostenible investigará materiales inteligentes para crear entornos más confortables

Hàbitat Sostenible investigarà materials intel·ligents per crear entorns més confortables

11/12/2013

11 de desembre de 2013

L'aplicació de nous materials i sistemes intel·ligents per incrementar el confort de forma eficient mitjançant processos d'aprenentatge continu sobre els hàbits humans és l'ambiciosa proposta de recerca que impulsa la Unitat de Cooperació Estratègica de l'Hàbitat de la Comunitat Valenciana (Unit Hàbitat).

La Unit Hàbitat està composta per l'Institut Tecnològic de la Construcció (Aidico), l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidima), l'Institut Tecnològic d'Òptica, Color i Imatge (Aido), l'Institut Tecnològic Tèxtil (Aitex) i l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC).

Dispositiu de comunicació sense fil mitjançant protocol XBee previst per al desenvolupament del sistema d'intel·ligència ambiental del projecto...
Dispositiu de comunicació sense fil mitjançant protocol XBee previst per al desenvolupament del sistema d'intel·ligència ambiental del projecto Hàbitat Sostenible.

Aquests cinc centres tecnològics estan desenvolupant nous dissenys i solucions per a la millora del confort ambiental -en els aspectes tèrmics, lumínics i de qualitat de l'aire-, mitjançant la interacció de materials intel·ligents i solucions sostenibles per a entorns domèstics i públics dins del projecte de R+D+i ‘Hàbitat Sostenible: Desenvolupament i integració de solucions per a la millora del confort ambiental’, finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i la Unió Europea mitjançant el Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Aquest és el segon projecte que desenvolupen en cooperació les cinc entitats, com a suport de l'encunyat hipersector de l'hàbitat, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida mitjançant la innovació en materials, tecnologies, i processos, per propiciar major benestar i habitabilitat dels espais incorporant solucions sostenibles.

La iniciativa Hàbitat Sostenible atén a aquest objectiu general mitjançant la recerca i desenvolupament de materials intel·ligents (amb resposta activa o passiva enfront de l'entorn) que permetin un funcionament millorat dels sistemes de confort tèrmic i lumínic, i de la qualitat de l'aire, per conèixer amb exactitud com influeixen els factors ambientals en el grau de confort i en un entorn saludable.

Intel·ligència Ambiental

A partir d'aquest coneixement, els investigadors situaran dispositius de control connectats a sensors, i integrats en diferents elements i llocs, que desvetllaran els paràmetres ambientals per establir els criteris de confort més adequats a les necessitats humanes per a aquest entorn.

Paral·lelament, s'establirà una interconnexió entre els diferents sensors per dotar a l'hàbitat de “intel·ligència ambiental”, que suposa un salt dimensional sobre el concepte d'assistents domèstics (domòtica) que proporcionen actuacions concretes i programades per l'usuari.

Es tracta d'una eina d'aprenentatge que analitza, valora i estableix quins són els patrons de comportament en funció dels hàbits de la persona i de l'ambient. D'aquesta forma, el propi sistema genera, modifica, o anul·la les ordres derivades de comportaments o ambients canviants.

Per tant, la “intel·ligència” no només genera aquests patrons sinó que determina si es compleixen o no en el futur, i encadena així un autoaprenentatge continu que evita els errors en les decisions d'execució, respectant l'equilibri entre les variables de confort, consum, i les necessitats de l'habitant o habitants.

Hàbitat intel·ligent

De fet, el sistema d'intel·ligència ambiental alimentarà el procés generant algorismes matemàtics orientats a l'optimització dels recursos de confort aplicats, i facilitarà d'aquesta manera un control de l'energia consumida per aconseguir les cotes més altes possibles d'eficiència energètica en relació al confort, proporcionat així la integració de materials i sistemes un entorn sostenible i més confortable.

Finalment, una aplicació pilot mostrarà l'efectivitat dels processos, i el desenvolupament dels quals es basarà en un “robot virtual” que farà les vegades d'usuari i entorn canviant (temperatura, llum, humitat, CO2, etc., ) supervisant les reaccions del sistema i el seu aprenentatge per aconseguir els objectius previstos.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis