Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Maier busca soluciones a una compleja pieza del Audi Q3 S-Line
Maier ha aconseguit estalviar en espai, simplicitat i reducció dels mecanitzats

Maier busca solucions a una complexa peça de l'Audi Q3 S-Line

Redacció Interempresas02/12/2013

L'empresa Maier S. Coop. (Guernica), va decidir recentment buscar noves solucions a un dels clàssics problemes que sorgeixen durant el disseny d'un motlle d'injecció de plàstic: el desmoldeo de negatius. Aquests negatius pel seu emplaçament no poden alliberar-se des de l'exterior per una corredissa, sinó que deuen alliberar-se amb elements accionats des de les pròpies plaques expulsoras de forma simultània a l'expulsió de la peça.

Tradicionalment aquest problema se soluciona amb l'ús d'elements angulars que transformen el moviment de les plaques expulsoras en un moviment lateral que allibera el negatiu, però aquest procés comporta la dificultat de realitzar allotjaments inclinats en les plaques dels motlles.

El cas que se li va presentar a aquest moldista era per realitzar les barres cromadas de la reixeta frontal del nou Audi Q3 (en la versió S-Line). El repte era majúscul perquè hi havia molts graus d'inclinació dels negatius i un gran nombre de cavitats, totes elles amb diverses zones negatives.

Maier va contactar amb el fabricant de normalitzats Cumsa per veure la viabilitat de desmoldear aquests negatius amb els nous patins verticals DH. A causa de la complexitat dels negatius, es requerien una sèrie de modificacions als elements estandarditzats, algunes senzilles, com modificar la longitud de la vareta, i altres més complexes com la modificació de l'angle dels negatius de fins a 28º respecte a les plaques expulsoras.

Audi Q3 S-Line

Audi Q3 S-Line.

Cumsa, empresa sòcia d'Ascamm, va acceptar el repte de modificar les seves peces estàndard en un termini de temps suficientment ràpid com per permetre a Maier realitzar dos motlles diferents, un amb el sistema tradicional de patins inclinats i un altre amb els patins verticals dissenyats per Cumsa. Com pot observar-se la simplicitat del sistema vertical és molt rellevant.

Sistema tradicional de patins inclinats

Sistema tradicional de patins inclinats.

Maier va aconseguir amb la solució aportada per Cumsa un gran estalvi en espai, simplicitat i reducció dels mecanitzats i senzillesa de muntatge. A més, el sistema reduirà les necessitats de manteniment durant tota la vida útil del motlle, per la qual cosa l'estalvi s'aconsegueix no només durant el període de fabricació del motlle sinó que influirà durant tot el projecte. A més s'ha alliberat molt espai en les plaques expulsoras, espai que pot ser usat per instal·lar expulsores en gairebé qualsevol part de la peça en cas necessari. Amb aquest disseny es redueix en gran mesurada el recorregut necessari d'expulsió, la qual cosa redunda en menor temps de cicle. Tots aquests estalvis han estat xifrats pel moldista en un 40%. Un avantatge addicional amb aquest sistema de patins verticals és la possibilitat d'utilitzar dues unitats en zones negatives molt properes, alguna cosa impensable en el cas de patins inclinats convencionals.

Sistema de patins verticals

Sistema de patins verticals.

A partir d'aquesta i altres col·laboracions, Cumsa ha informat que estan desenvolupant un sistema de patins amb aquest nou i revolucionari criteri que estaran especialment indicats per a motlles més grans, que requereixin de majors desplaçaments i majors grandàries.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVEFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis