Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Oxagua estudia tratamientos alternativos para la eliminación de contaminantes emergentes en aguas

Oxagua estudia tractaments alternatius per a l'eliminació de contaminants emergents en aigües

02/12/2013

2 de desembre de 2013

Els contaminants emergents són productes químics que no es mesuren ni controlen habitualment en el medi ambient, però que poden produir efectes perjudicials tant en el mitjà com en la salut humana. En la seva majoria, es generen per la gran quantitat de productes químics que usem en la nostra vida quotidiana, presents per exemple en fàrmacs o productes de cura personal. El seu progressiu augment en aigües suposa un problema creixent, d'efectes encara desconeguts a mitjà i llarg termini.

El projecte Oxagua persegueix, precisament, desenvolupar tractaments alternatius per eliminar aquest tipus de contaminants de les aigües, a través de processos d'oxidació avançada o AOPs. Per aconseguir-ho, dos centres tecnològics de la Comunitat Valenciana: Ainia i Aimme, col·laboren en el marc d'aquest projecte, que va començar en 2012 i que espera obtenir els seus resultats finals, al llarg de 2014. En particular, Oxagua dissenyarà alternatives de tractament, orientades a l'eliminació de tres tipus de contaminants emergents: pesticides, fàrmacs i surfactantes. Fins al moment, el projecte ha anat complint amb èxit els objectius marcats.

L'estudi dels contaminants emergents...
L'estudi dels contaminants emergents, es troba entre les línies de recerca prioritàries dels principals organismes dedicats a la protecció de la salut pública i medioambienta l, tals com l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Agència per a la Protecció del Medi ambient (EPA), o la Comissió Europea.
Durant 2012 es van escometre principalment tasques documentals, que van permetre elaborar un diagnòstic sobre la problemàtica dels contaminants emergents en el cicle de l'aigua a la Comunitat Valenciana, revisar l'estat de l'art dels AOPs aplicats a llots i aigües per al seu tractament i desenvolupar protocols i metodologies d'anàlisi cromatogràfica multianalito, per a determinació de pesticides rellevants i substàncies prioritàries.

Al final de 2013, les expectatives se centren a obtenir resultats experimentals sobre matrius sintètiques i avaluar les AOPs estudiades. Entre altres resultats, s'espera desenvolupar metodologies d'anàlisis cromatogràfiques, acoblades a espectròmetres de masses d'última generació, per determinar la presència d'una selecció de fàrmacs de destacat interès en aigües, així com avançar en l'estudi de la selectivitat i reactivitat dels AOPs alternatius, identificats com a pioners per a l'eliminació de pesticides, fàrmacs i surfactantes. Els AOPs que s'estan estudiant estan basats en la utilització de l'ozó, només o en combinació amb altres reactius, i en l'ús d'oxidacions electroquímiques avançades.

S'espera que els resultats d'Oxagua permetin asseure les bases de posteriors desenvolupaments tecnològics, explotables per empreses de gestió, tractament i equipament, orientats a l'eliminació de contaminants emergents en el cicle de l'aigua i prestacions que suposin noves aplicacions industrials i obertura a nous mercats.

Empreses o entitats relacionades

Ainia Centro Tecnológico
Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis