Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las empresas pueden deducir hasta un 42% por proyectos de I+D+i en el impuesto de sociedades

Les empreses poden deduir fins a un 42% per projectes de R+D+i en l'impost de societats

27/11/2013

27 de novembre de 2013

Entre un 25 i un 42% sobre el cost total dels projectes de recerca i desenvolupament que realitzin les empreses espanyoles poden deduir-se directament de l'impost de societats, segons ha explicat un grup d'experts en la matèria durant la jornada celebrada en l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidima) per exposar el panorama general de les iniciatives en recerca nacionals i europees, i les opcions que tenen sobre incentius fiscals.

Aquests avantatges, encara que no són novetat, sí que convé remarcar-les i difondre-les a les empreses “ja que representen un important al·licient per a la generació d'iniciatives de recerca i desenvolupament i innovació que promouen avantatges competitius reals en un entorn de mercat cada dia més complex”, segons van insistir a destacar els ponents durant la jornada.

Les deduccions per projectes de R+D+i en l'impost de societats poden exercir-se directament per les empreses. S'estableix el 25% de deducció directa, i per obtenir fins al 42% cal acreditar la dedicació exclusiva de personal laboral propi en els projectes de R+D+i, o que la mitjana dels imports d'inversió en R+D+i d'exercicis anteriors si la hi hagués, de tal forma que fins a la mitjana, la deducció aconseguiria el 25%, i la resta al 42%.

Com a novetat, en el cas que l'empresa entri en pèrdues, la reglamentació recull la possibilitat de fer efectiva la deducció a l'any següent, encara que amb una quitació del 20%, segons reflecteix la recentment aprovada Llei de suport als emprenedors i la seva internacionalització. Respecte als projectes tecnològics es manté el 12% de deducció sobre el cost del projecte i el mateix percentatge per a les fases de disseny i materialització de prototips en l'elaboració de mostraris, on està inclòs expressament el sector del moble i la fusta.

Els representants de Cuatrecasas durant la seva intervenció en la jornada informativa sobre deduccions fiscals a la R+D+i celebrada en Aidima...
Els representants de Cuatrecasas durant la seva intervenció en la jornada informativa sobre deduccions fiscals a la R+D+i celebrada en Aidima.

La jornada també va abordar la certificació com un tràmit recomanable per afrontar amb èxit les deduccions establertes i no trobar-se amb sorpreses de retallada o no admissió del projecte per no emmarcar-se en la categoria de R+D+i. En aquest sentit, es van indicar les institucions públiques i privades acreditades per realitzar aquest treball previ, de tal forma que l'empresa sol·licita la qualificació del projecte, i pansa al ministeri corresponent que elabora un informe vinculant per a l'Agència Tributària.

D'altra banda, es van abordar les ajudes del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) que manté els terminis de presentació de sol·licitud de projectes obert tot l'any, amb les condicions ja establertes d'execució entre els 12 a 36 mesos i un pressupost a partir de 175.000 euros per projecte.

De la mateixa manera, el coordinador de R+D d'Aidima, Manuel Belanche, ponent en la jornada, va destacar la importància dels canvis que va a suposar el nou marc de R+D europeu, en desaparèixer la nomenclatura “programa marc” (en aquest cas seria el vuitè) i passar a denominar-se Horitzó 2020. En aquest sentit va subratllar el gran avanç que suposarà la simplificació en els procediments, execució i justificació dels projectes, i l'augment del pressupost fins als 10.000 milions d'euros anuals. Finalment, va insistir en la rellevància que per a la Comissió Europea van a tenir els projectes d'innovació, més enfocats a l'aplicació directa.

Per la seva banda, el cap de l'Àrea de recerca i Desenvolupament Tecnològic de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Eduardo Viana, va fer un recorregut per tota la legislació i les possibilitats de les empreses en aquesta matèria, acompanyat de la sènior de l'àrea de Propietat Industrial i Intel·lectual, i l'associat sènior del departament de fiscal de Cuatrecasas i expert en fiscalitat de la innovació, Inmaculada González, i Francisco Ferrandis, respectivament, els qui van exposar el “Patentbox”, sobre patents, dibuixos, models, plànols, fórmules i drets sobre experiències, a més de la cessió de drets d'explotació a altres empreses en diferents àmbits, i van respondre a les preguntes de les més de 30 empreses que van assistir a la trobada.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis