Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aidima acoge un encuentro europeo sobre gestión de redes de fabricación

Aidima acull una trobada europea sobre gestió de xarxes de fabricació

20/11/2013

20 de novembre de 2013

El desenvolupament d'una innovadora plataforma informàtica per a la gestió de les xarxes de producció de cinc sectors industrials de pes específic a Europa, com són el de defensa i aeroespacial, automoció, enginyeria i el forestal, de la indústria de la fusta i el moble, ha estat el motiu de la segona trobada del projecte europeu Imagini que ha reunit durant dos dies a representants de 15 entitats (*) d'11 països europeus a la seu de l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidima).

Moment d'una de les sessions de treball del consorci europeu en Aidima
Moment d'una de les sessions de treball del consorci europeu en Aidima.

L'objectiu de la iniciativa europea Imagini és habilitar mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació una plataforma per a la xarxa de fabricants i proveïdors que permeti planejar, configurar, i monitorizar les xarxes de treball col·laboratiu entre empreses.

D'aquesta manera es possibilita l'obertura de nous mercats a través de la gestió de xarxes de fabricació dinàmica i distribuïda, la metodologia de la qual aportarà a les actuals operacions de negoci més eficiència, “assegurant així la sostenibilitat dels negocis en tenir en compte tots els factors que conflueixen davant les demandes específiques de fabricació”, segons han assegurat els promotors de la plataforma.

Els avaluadors de la Comissió Europea s'han desplaçat a València com a deferència poc habitual en haver triat el laboratori virtual del moble d'Aidima com un banc de prova òptim per valorar l'efectivitat de la metodologia Imagini aplicable en entorns industrials reals.

Aidima ha desenvolupat el Furniture Living Lab en el qual les empreses podran participar i establir les seves xarxes dinàmiques de fabricació (o “Dynamic Manufacturing Networks, DMN) com la manera més efectiva de localitzar el millor soci per fer front a comandes que individualment no es puguin afrontar, i establir successivament noves relacions de negoci.

L'aprovisionament de matèries primeres, productes semielaborados, dissenys d'elements a mesura, millors preus o la reducció del temps de resposta entre fabricants i proveïdors, són alguns dels múltiples beneficis que proporcionen les actuals xarxes virtuals que utilitza la indústria moderna i que la capacita per implantar nous models de negoci globals i en col·laboració.

Per aquest motiu, el projecte Imagini, ‘Xarxes de fabricació dinàmica innovadores end-to-end’, impulsa aquesta plataforma de col·laboració múltiple entre empreses dels citats sectors per promoure, d'una banda, processos de fabricació en col·laboració entre els diferents sistemes de producció en un entorn compatible (interoperabilitat de fabricació), i per un altre, per agilitar la gestió dels negocis entre els integrants de les cadenes de valor.

L'institut tecnològic Aidima, participa en la iniciativa per traslladar a les petites i mitges empreses del sector de la fusta i el moble l'avantatge que suposa integrar-se en la plataforma com el millor recurs de gestionar en xarxa els seus processos de fabricació en col·laboració.

(*) Empreses de programari (Intrasoft International SA, Programari AG, Santer Resposta SPA); pimes especialistes a l'àrea del projecte (Logo Elektronik Hizmetleri Ticaret AS); organitzacions industrials multinacionals (European Aeronautic Defence Space Company EADS France SAS, Centre Riserche FIAT S.C.p.A.); i instituts de recerca (Institut Tecnològic Aidima; Universitat Tècnica Nacional d'Atenes - Laboratori de Sistemes de Suport a la Decisió, Acadèmia de la Ciència per al Servei de Tecnologia i.V., Uninova - Institut de Desenvolupament de Noves Tecnologies, Universitat de Patras - Laboratori de Sistemes de Producció i Automatització del Centre Nacional de Recerques Científiques, l'Institut Fraunhofer d'Enginyeria de Fabricació i Automatització IPA, la Universitat de Warwick i Nissatech Innovation centri).

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis