Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Karma Tool: Diseño y Desarrollo de una herramienta 'Expert Process Planning tool for Additive Manufacturing'

Femeval, Aimme i Aserm, impulsen la R+D+i per a la Fabricació Additiva

Karma Tool: Disseny i Desenvolupament d'una eina 'Expert Process Planning tool for Additive Manufacturing'

Redacció Interempresas22/10/2013
Karma és una eina de planificació de processos per a la fabricació additiva. Serveix per realitzar una anàlisi automàtica, per a l'optimització de l'adreça de fabricació de la peça i per a l'augment del valor dels paràmetres de processament: qualitat de la superfície, acumulació de temps, estructura de suport... És una eina de planificació de procés expert per Additive Manufacturing (AM).

Karma ha tingut com a objectiu el disseny i desenvolupament d'una eina automàtica (Knowledge Based Engineering) KBE, que faciliti l'estimació de les solucions de fabricació més adequades per a peces realitzades amb tecnologies d'Additive Manufacturing (AM). El projecte ha comptat amb la participació de 4 associacions de pimes europees, 4 centres tecnològics i 5 pimes.

Amb aquesta eina de planificació és possible triar la tecnologia més adequada, el material i construir l'escenari més favorable per a la fabricació de la peça; la caracterització mecànica i tèrmica completa para AM; l'eficiència en el disseny per a AM (ja que fa una eficient i automàtica planificació del procés per analitzar els punts crítics com poden ser l'acabat de superfície o els costos abans que s'engegui la producció de les peces finals) i donar un impuls a la certificació per a peces de fabricació additiva per a sectors tan importants com el biomèdic o l'aeroespacial.

Karma Wizard i Karma Tool, dues eines en una

Karma Wizard (assistent), és una guia que conté una base de dades per informar de les tecnologies, les màquines i els materials que serveix per detectar el millor escenari tecnològic per a la fabricació d'una peça o una aplicació particular. Hi ha dues possibilitats diferents de crear un escenari i obtenir informació d'un material depenent de les necessitats dels usuaris.

El primer escenari de fabricació és la selecció de l'escenari orientat per la tecnologia. Aquesta opció s'utilitza quan l'usuari coneix la tecnologia, màquina o material per construir la peça. Depenent de la tecnologia, se seleccionarà un material i el resultat serà la descripció d'un conjunt de propietats del material seleccionat, que ha estat provat en un laboratori en dues diferents orientacions de fabricació (horitzontal i vertical).

El segon escenari de fabricació és la selecció de l'escenari orientat pel material. Aquesta opció s'utilitza quan l'usuari no coneix el material a utilitzar per a una aplicació específica. Per exemple, si el material ha de ser un polímer flexible o un metall biocompatible, Karma farà una cerca per obtenir el material que s'adapta a les necessitats de l'usuari. El resultat és la descripció d'un grup de propietats del material seleccionat que ha estat provat en un laboratori en les dues orientacions de fabricació (horitzontal i vertical).

Karma Wizard (assistent selecció)
Karma Wizard (assistent selecció).

L'objectiu de la segona eina, Karma Tool, és ajudar als usuaris finals d'AM (fabricació additiva) en la selecció de la tecnologia inicial, en la selecció de materials i en les etapes de planificació de procés. L'eina ajuda en l'assoliment d'aquest objectiu en dues fases.

Durant la fase 1, l'usuari proporciona la geometria de la peça en forma d'arxiu de STL/AMF i especifica els seus requisits de disseny. L'eina ajuda a l'usuari a trobar la tecnologia AM més adequada, els paràmetres d'aquesta tecnologia i un material de manera que es presenta l'escenari de fabricació que compleixi amb més probabilitats amb els requisits de disseny de l'usuari.

Durant la segona etapa, l'eina analitza diverses orientacions possibles (s'acumulen adreces), en les quals pot fer-se ús de la tecnologia seleccionada i proporciona a l'usuari una estimació de cost, rugosidad de la superfície i temps de construcció en funció de l'orientació. Aquest procés ajuda a l'usuari a seleccionar l'orientació òptima per a la fabricació de la peça d'acord als seus requeriments.

Karma Tool
Karma Tool.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Rapid Manufacturing
Federación Empresarial Metalúrgica Valenciana - Femeval
Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAMB24Industry LIVEFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis