Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los errores por equipos mal calibrados cuestan a las empresas españolas miles de euros al año

En el Laboratori de Calibratge i Metrologia d'Aimme també es realitzen treballs de verificació dimensional i geomètrica de les peces

Els errors per equips mal calibrats costen a les empreses espanyoles milers d'euros a l'any

Redacció Interempresas18/10/2013

Aimme, Institut Tecnològic Metalmecánico, ofereix serveis de calibratge i metrologia que permeten a les empreses incrementar la seva productivitat. Per conèixer l'abast de l'error o incertesa i tenir-ho en compte en fabricar diferents peces, el Laboratori de Calibratge i Metrologia d'Aimme ofereix els seus serveis a empreses de diferents sectors, amb la finalitat de que obtinguin produccions el més ajustades possibles al model i a les característiques tècniques demandades pels clients.

“Qualsevol equip de mesura té errors”. Així de contundent es mostra la responsable del Laboratori de Metrologia i Calibratge d'Aimme, Carmen Caniego Harinero. Per Caniego el més important que s'ofereix des del seu departament, són els serveis per a empreses, que el seu objectiu és que “el fabricant, distribuïdor o importador, pugui complir les especificacions tècniques que el client ha demanat en les peces encarregades. Aquest treball és especialment rellevant, quan es fabriquen peces que han d'integrar-se en un conjunt major i les mesures han de ser molt ajustades a les demandades pel client”. Caniego posa com a exemple el sector d'automoció, on un proveïdor ha de fabricar peces que “posteriorment van en un conjunt major i amb un alt nivell d'exigència i qualitat”.

I tot això s'aconsegueix a través de dues accions fonamentals: el calibratge dels equips i la verificació geomètrica i dimensional de les peces fabricades. Segons explica Caniego, fabricar o inspeccionar peces amb equips no calibrats “pot provocar errors, devolució de producte, refabricaciones i, en general, pèrdues de temps i de producte que incrementen els costos de producció”. “Comptar amb equips ben calibrats no solament permet estalvi de costos, en termes de matèries primeres i temps, sinó que contribueix a la millora de la productivitat de les companyies i la imatge de qualitat que aquestes projecten als seus clients”.

Laboratori de calibratge i metrologia Aimme

Laboratori de calibratge i metrologia Aimme.

Carmen Caniego defensa que la inversió a calibrar els equips és “una bona manera de millorar la qualitat, objectiu al que aspira la indústria espanyola en sectors tan importants com el d'automoció o aeronàutica”.

En el Laboratori de Calibratge i Metrologia d'Aimme també es realitzen treballs de verificació dimensional i geomètrica de les peces, és a dir es comprova que, encara que tinguin les dimensions correctes, “la seva forma és l'adequada, no estan doblegades, retorçades, etc., amb el que es garanteix un correcte muntatge i el seu posterior funcionament”.

En aquest laboratori es mesuren peces de nombres tipus, grandàries i de molt diversos materials, des d'alumini, fins a grafit, cristall o plàstic, i per a qualsevol sector, tals com a automoció, mobiliari, fabricació de motlles, telecomunicacions, orfebreria i fins i tot artesania.

Mesurament de motlles d'importació

En aquest sentit, des d'Aimme també realitzen anàlisi i mesuraments dels motlles de determinades peces. Carmen Caniego reconeix que alguns importadors adquireixen els motlles en tercers països, però que, en arribar aquí, no compleixen les especificacions tècniques i per tant s'han de modificar “produint-se un retard, fins i tot de diversos mesos, que pot suposar la pèrdua de competitivitat del producte final”.

D'aquesta manera, Carmen Caniego considera que un laboratori com el de Calibratge i Metrologia permet a les pimes poder estar al nivell d'empreses de major envergadura, accedint a l'ús d'equips especialitzats, l'adquisició dels quals seria pràcticament impossible. Fins i tot, es realitzen mesuraments de productes, dels quals no es conserven els plànols originals. “És el cas d'empreses tradicionals els productes del qual porten molts anys fent-se però no es tenen els plànols o no es tenen les especificacions tècniques".

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis