Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Franck Cavalin, vicepresidente senior de la división para el sur de Europa de Bystronic
“Gens pot remplazar el fet de visitar a un proveïdor per saber qui és realment”

Entrevista a Franck Cavalin, vicepresident sènior de la divisió per al sud d'Europa de Bystronic

Esther Güell03/10/2013

A mitjan setembre un grup de clients espanyols van ser convidats a la seu de Bystronic a Suïssa per conèixer les novetats i solucions de l'empresa. Allí els esperava, entre uns altres, Franck Cavalin, vicepresident sènior de la divisió per al sud d'Europa de la companyia.

En primer lloc, quin és l'objectiu principal d'organitzar aquestes jornades amb potencials clients de la signatura com convidats?

Cada dos anys se celebra a Alemanya la fira del sector de xapa més important del món, EuroBlech. Bystronic aprofita aquesta fira per mostrar totes les seves novetats tant en màquines de tall per làser de CO2 i Fiber, com en plegadoras, màquines de tall per aigua, sistemes de programació, de gestió i producció.

Un dels punts forts de Bystronic, és la seva capacitat d'innovació i recerca. Hem de tenir present que un de cada deu empleats de Bystronic treballa en recerca i desenvolupament, per tant les novetats no arriben només cada dos anys!

Per aquest motiu, l'any que no hi ha EuroBlech, Bystronic organitza a Suïssa un esdeveniment a nivell mundial, la qual cosa dóna als clients la possibilitat de veure i tocar el resultat del nostre treball. Hi ha clients que vénen per primera vegada i per a molts és el descobriment del veritable potencial de Bystronic i dels nostres productes.

Franck Cavalin durant la presentació de les futures innovacions de Bystronic
Franck Cavalin durant la presentació de les futures innovacions de Bystronic.

Les jornades es van celebrar al llarg de diversos dies. El grup que vaig acompanyar estava format per clients espanyols, mexicans i brasilers. Quines similituds, més enllà de la idiomàtica en el cas dels mexicans, tenen aquests mercats per Bystronic?

No és realment la similitud entre els mercats pel que hem reunit Espanya i Amèrica del Sud. És més un tema d'idioma encara que tenim cada any a més clients espanyols que tenen una filial pròpia de producció a Amèrica Llatina i per a aquests clients és molt important saber que fins i tot a Amèrica del Sud es té el suport tècnic de Bystronic.

A Espanya en particular, Bystronic té una presència relativa. A què creu que és hagut de? Quines estratègies es plantegen per als propers anys?

En Bystronic, l'estratègia de mercat és alguna cosa que es decideix i aplica a llarg termini. Dit d'una altra manera: no està en els gens o filosofia de Bystronic canviar cada any l'estratègia segons l'adreça del vent. Fa uns anys, abans que comencés la crisi, en Bystronic es va decidir obrir la nostra filial a Espanya per ser més propers als nostres clients i donar-los una assistència tècnica al nivell dels nostres productes.

Malgrat la crisi i fent molts esforços, hem seguit mantenint aquesta presència local perquè Bystronic mai abandona als seus clients.

En aquests moments el mercat ens està donant senyals positius, de moment no sabem si això és a causa d'un creixement de l'activitat dels nostres clients o gràcies a totes les innovacions en làser i plegat que hem incorporat en aquests últims anys.

Segons el seu coneixement del mercat espanyol, quina demanda actualment la indústria del mecanitzat de xapa?

La indústria del treball de la xapa no és diferent a Espanya de la resta de països europeus i la competició entre clients és molt fort. Aquesta competició s'enfoca principalment en el preu final de les peces i l'exigència de qualitat que és cada any més alta. Per a aquesta lluita, Bystronic té a la disposició dels seus clients les millors armes que existeixen avui amb una gamma de Làser Fibra que ara està tan completa com la de CO2, les plegadoras elèctriques i les plegadoras hidràuliques amb mesurament laser de l'angle i amb bombament dinàmic. En els últims anys, els nostres nous productes han incorporat noves tecnologies i permeten guanyar el desafiament de produir més ràpidament amb costos molt més baixos.

En general es tracta de petites empreses o tallers, amb llarga experiència però poca capacitat d'autofinançament. Com els pot ajudar Bystronic?

Bystronic ofereix als seus clients la possibilitat de finançar les seves inversions gràcies a un altre producte Bystronic anomenat ByFinance. A nivell mundial, Bystronic té un acord exclusiu amb una financera alemanya de primera categoria que ens permet oferir solucions de finançament molt atractives.

A la zona d'exposicions, Franck Cavalin ampliant l'exposat en les xerrades
A la zona d'exposicions, Franck Cavalin ampliant l'exposat en les xerrades.

I confien en una recuperació del mercat a mitjà termini?

Per descomptat! En Bystronic mai hem tingut dubtes sobre la recuperació. Espanya és un gran país amb una indústria molt enfocada al desenvolupament, producció de productes tècnics d'alt nivell i, deixa'm somiar que en els propers anys tindrem el mateix creixement que el que hem tingut aquests dos últims anys.

A la seva seu suïssa van presentar àmpliament la seva capacitat tecnològica per al treball de la xapa. Quins avantatges destacaria de Bystronic?

El fet que Bystronic sigui una empresa suïssa ens dóna un gran avantatge. A Suïssa tots els costos són molt alts, per tant, és part de la cultura de la nostra empresa el buscar sempre la forma més eficaç per desenvolupar i produir els nostres productes. Això es reflecteix en cada producte. Per exemple, no és casualitat que des del principi, Bystronic tingui els làsers amb el menor cost de funcionament per hora. Això no inclou solament un baix consum d'energia sinó també una gran productivitat i un cost de manteniment mínim.

Per finalitzar, i després dels dies de presentació, quina valoració fa de les jornades?

El que se sap de les màquines és generalment el que es permet veure d'elles des de fora i el que està escrit en els documents. En Bystronic, amb els nostres clients, sempre anem més enllà. Els visitants han pogut veure la fabricació de les nostres màquines. Han pogut, per descomptat, assistir a demostracions amb les màquines que avui existeixen, però també se'ls han ensenyat algunes de les més interessants innovacions que estan previstes llançar al mercat en els propers mesos o anys.

Si haig de treure una conclusió després d'aquests dies tècnics, repetiré alguna cosa que va dir un dels nostres clients: “Gens pot remplazar el fet de visitar a un proveïdor per saber qui és realment”.

La veritat és que estem molt satisfets tant de l'acolliment dels clients com de l'interès dels mateixos, la qual cosa ens demostra que anem exactament en la bona adreça amb el desenvolupament d'aquests futurs i innovadors productes.

Empreses o entitats relacionades

Bystronic Ibérica, S.A.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

Industry LIVEAMB24Fundación FicobaNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis