Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Primera botella biodegradable para productos de droguería y de parafarmacia

Aimplas ha col·laborat com a centre tecnològic

Primera ampolla biodegradable per a productes de drogueria i de parafarmàcia

Redacció Interempresas20/09/2013
El projecte BIO P FARM, recentment conclòs amb èxit i amb la col·laboració d'Aimplas com a centre tecnològic, ha permès desenvolupar el primer envàs biodegradable de baixa capacitat obtingut per extrusió bufat de cos buit. Es tracta d'un envàs tipus ampolla destinat als sectors de drogueria, cosmètica i la parafarmàcia, encara que també podria utilitzar-se en el sector de l'alimentació i en alguns productes de neteja.

Fins al moment, els envasis tipus ampolla per a drogueria es fabricaven amb polietilè d'alta densitat per la seva alta resistència en fos i cohesió molecular però gràcies al projecte BIO P FARM s'ha aconseguit per primera vegada ampliar l'aplicació de materials biodegradables a la tecnologia de processament d'extrusió bufat de cos buit. Per a això, s'ha dissenyat una claveguera específica per al processament del biocompuesto desenvolupat i s'han adaptat el capçal, el motlle i els útils de bufat. El resultat és un envàs biodegradable procesable en equipaments convencionals en la producció dels quals s'obté fins i tot un estalvi de costos gràcies al menor consum energètic assolit.

Aquesta nova ampolla està pensada per als sectors de drogueria...
Aquesta nova ampolla està pensada per als sectors de drogueria, cosmètica i la parafarmàcia però podria utilitzar-se també en el sector de l'alimentació.

El ‘BIO’ arriba a nous sectors

El projecte BIO P FARM ha permès obtenir un innovador envàs que compleix amb tots els requeriments per a la seva utilització en els sectors de la drogueria, cosmètica i la parafarmàcia, ja que és resistent a alcohols i tensioactivos, té una adequada permeabilitat a les aromes, resisteix temperatures entre 5 i 40 °C i manté un bon comportament mecànic. Per a això, s'han tingut en compte els requeriments necessaris per la procesabilidad del material, la funcionalitat i l'envasament del producte, així com el seu emmagatzematge, transport i vida útil.

Aquest projecte ha estat finançat pel CDTI i cofinançat amb fons Feder i ha tingut una durada de 24 mesos. BIO P FARM ha estat coordinat per l'empresa Aimplas, responsable de l'avaluació del processament i la validació del producte. En ell també han col·laborat els Tallers Pena i Tallers Rubla, encarregats del disseny i l'optimització de les clavegueres i útils de l'extrusora i dels motlles i útils de processament respectivament.

Per primera vegada s'ha aconseguit ampliar l'aplicació de materials biodegradables a la tecnologia de processament d'extrusió bufat de cos buit...
Per primera vegada s'ha aconseguit ampliar l'aplicació de materials biodegradables a la tecnologia de processament d'extrusió bufat de cos buit.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Comentaris de l'article/notícia

#1 - Paola bussey
21/01/2021 5:20:15
Solicito su apoyo para cotización de un listado de productos

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis