Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dominio total de fresas de bola con LaserControl NT
Els operaris obtindran una important reducció de costos en eines

Domini total de maduixes de bola amb LaserControl NT

Redacció Interempresas13/09/2013
Blum-Novotest, d'alta qualitat per a mesurament i control d'eines presenta una nova opció de programari per a la gamma de làsers LaserControl NT. Mitjançant control de radi en 3D, els errors en el contorn d'eines esfèriques poden ser compensats abans i durant el procés de mecanitzat d'una forma molt precisa. Els operaris aconseguiran el benefici d'un augment considerable en la qualitat de la peça final, i disminuir els seus costos en eines.

Bruno Riedter, director de la unitat de desenvolupament de programari de Blum-Novotest explica: “Durant molt temps, la gent pensava que la terra era rodona, fins que a algú se li va ocórrer la idea de mesurar-la. Alguna cosa similar succeeix quan parlem d'eines de bola. Si comprovem la redondez de les eines esfèriques estàndards, observem que no totes elles compleixen els requisits dimensionals exigits en sectors com el motlle o l'aeroespacial. No obstant això, el control de la màquina opera considerant que la redondez de l'eina és òptima, i el punt de contacte del tall de cort és ortogonal a la superfície de la peça. De manera que qualsevol error en la forma de l'eina tindrà un efecte directe en el resultat del mecanitzat. Per tant, moltes empreses dedicades al mecanitzat d'alta precisió empren eines d'alt cost amb certificats de qualitat per evitar aquest tipus de fonts d'error”.

En l'actualitat, alguns controls de maquina com l'Heidenhain iTNC donen la possibilitat d'introduir una taula de compensacions que defineix unes variables delta depenents de l'angle, amb la finalitat de determinar lar divergències de l'eina respecte a la seva forma circular ideal. En aquest cas, el sistema utilitza el valor real del radi definit pel punt de contacte actual entre l'eina i la peça de treball. Per ser capaç de determinar exactament el punt de contacte, el programa CNC ha hagut de ser generat amb blocs normals a la superfície del CAM. En els blocs normals a la superfície el centre teòric de la maduixa esfèrica, així com l'orientació de l'eina, està configurat en relació a la superfície.

El LaserControl NT de Blum permet un complet mesurament d'una maduixa de bola discretizando fins a un màxim de 50 angles...

El LaserControl NT de Blum permet un complet mesurament d'una maduixa de bola discretizando fins a un màxim de 50 angles.

La baula que falta per donar ús al mètode de control descrit és un mesurament i la seva posterior aplicació tabulada a diferents angles de la maduixa esfèrica. Ni un mesurament de peça en la seva respectiva maquina tridimensional, ni les clàssiques maquines externes de pre-reglatge d'eina són una solució viable davant aquesta problemàtica. Després de tot, tant errors d'ajust com a efectes derivats del canvi de velocitat i/o de la temperatura, o fins i tot el desgast d'eina que es va generant durant el procés de mecanitzat no poden ser compensats amb aquest mètode.

En l'opció 3D RadiusControl Blum-Novotest ha desenvolupat un programari de mesurament aplicable en els sistemes de mesurament per LaserControl NT, que pot discretizar l'eina fins a en 50 parts mantenint la velocitat de gir de treball de la mateixa. Per mediació de variables les dades de longitud i ràdio de l'eina —per exemple, la longitud pot ser discretizada fins que comença el con o fins al centre del cercle— poden ser actualitzats en la taula d'eines.

Mesurant el radi de l'eina a diferents angles, tant el desgast com els errors de redondez poden ser compensats

Mesurant el radi de l'eina a diferents angles, tant el desgast com els errors de redondez poden ser compensats.

En maduixes de bola estàndards, les desviacions de forma estàndards es troben dins d'un rang entre 0.005 mm i 0.010 mm. El nou sistema de Blum redueix aquests errors fins a un valor residual menor a 0,001 mm. El valor de l'error pot ser mesurat de forma de precisió residual a una inexactitud residual de menys de 0,001 mm. És possible identificar amb precisió aquest error residual realitzant un mesurament de control amb una eina de calibratge que la seva és esfera sigui ideal.

La possibilitat de discretizar l'eina fins a 50 elements de diferent ràdio té nombrosos avantatges. Si l'operari pot dominar la forma exacta de l'eina, això suposaria un important estalvi de temps de retocat o re-fabricat de peces. Això farà que la fabricació més eficient i augmentant la qualitat de la mateixa. A més, els costos d'eina es veuran reduïts, ja que les eines poden ser utilitzades fins al seu límit de desgast sense que això comprometi la precisió de la peça. En conseqüència, la substitució preventiva d'eines per por de que el desgast hagi produït una pèrdua de la seva forma es converteix en redundant. “A més, gràcies al nou programari fins i tot eines re-afilades o usades anteriorment poden ser utilitzades en mecanitzats de gran precisió. Qualsevol geometria de cort sub-òptima pot ser detectada i compensada amb el sistema làser. En fires o exhibicions recents ha estat presentat el programari RadiusControl 3D per primera vegada cara a un públic professional. On es van interessar amb entusiasme diferents visitants dedicats a la fabricació de motlles i eines de tall”, afegeix Bruno Riedter.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

AMB24Fundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis