Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El autoconsumo en sistema híbrido: más allá de la conexión a red

En cinc anys el cost del gasoil s'ha incrementat en més del 100%

L'autoconsumo en sistema híbrid: més enllà de la connexió a xarxa

Redacció Interempresas03/09/2013

Recentment s'ha engegat un nou sistema autònom híbrid fotovoltaic de 60 kW, a Isona (Lleida), per proveir una explotació porcina, propietat de Granjes Pereto, i promogut per Esperanto i Insuntec Technology. Aquest canvi ha estat provocat per la pronunciada evolució ascendent del gasoil de calefacció, ja que en cinc anys el cost d'aquest combustible s'ha incrementat en més del 100%.

Aquest nou sistema de generació substitueix a un sistema de generació basat exclusivament en generació dièsel.

Foto de l'explotació porcina de Granjes Pereto, a Isona (Lleida)

Foto de l'explotació porcina de Granjes Pereto, a Isona (Lleida).

Aquest sistema híbrid està basat en el que es denomina ‘AC coupled’. És a dir, l'acoblament en CA de diverses fonts de generació i consum.

Figura 1: Esquema del Sistema Híbrid basat en l'acoblament de CA implementat en l'explotació porcina de Granjes Pereto...

Figura 1: Esquema del Sistema Híbrid basat en l'acoblament de CA implementat en l'explotació porcina de Granjes Pereto.

D'acord amb l'esquema de la Figura 1, els elements dels quals consta la instal·lació són els següents:

  • Camp fotovoltaic (60,160 kW instal·lada): compost per 235 mòduls LDK 235 P.
  • Bateries (4572 Ah C10): bateries de plom-àcid, de 2 V, 1143 Ah C10 10 OPzS 1000, amb el bus de 48 V.
  • Inversors de connexió a xarxa (4): quatre unitats d'inversors Fronius IG Plus 150 V-3, de 12 kW cadascun.
  • Inversors bidireccionals (inversors/carregadors) (6): sis unitats Studer XTH-8000-48, de 8 kW de 48 V.
  • Generador dièsel (1): una unitat de 128 kW de potència activa, de la marca Newage International LTD.

En aquest sistema, hi ha dues fonts de generació: el generador fotovoltaic, el qual opera com a font de corrent i el generador diésel que opera com a font de tensió i de corrent.

Els inversors/carregadors Studer XTH-8000-48 tenen, en realitat, tres funcions: gestionar tot el sistema híbrid, inversor sinusoïdal autònom i carregador de bateries. A més, els inversors Fronius realitzen un control en potència del generador fotovoltaic, basat en la variació de la tensió, Gvpr (Grid voltage dependent power reduction) com en la freqüència, Gfpr (Grid frequency dependent power reduction). I el generador dièsel només es posa en funcionament quan les bateries estan descarregades i no hi ha suficient generació fotovoltaica.

El sistema està dimensionament per tenir una autonomia de 8 hores i que la descàrrega de les bateries (SOC) no sobrepassi el 20%. Pel que, d'acord amb el nombre de cicles de vida de les bateries, ofert pel fabricant, està previst que aquestes tinguin una durada de 10 anys.

Per verificar el correcte funcionament del sistema, el Laboratori de Sistemes Fotovoltaics, de la Universitat Carlos III de Madrid, UC3M PV-Lab ha realitzat diverses mesures in-situ, dels paràmetres elèctrics del sistema. A manera d'exemple es mostren algun dels resultats obtinguts en les Figures 2 i 3.

cal esmentar, que d'acord amb la Figura 3, la penetració del generador fotovoltaic en el sistema supera el 100% en gran part del dia, la qual cosa indica que durant aquest temps aquest generador té energia suficient com per proveir al consum i carregar les bateries.

Figura 2: Potència total consumida (KW) i Potència total generada (KW) vs Hora Local (hh:mm) del 24 de juny de 2013...

Figura 2: Potència total consumida (KW) i Potència total generada (KW) vs Hora Local (hh:mm) del 24 de juny de 2013.

Figura 3: Evolució de la penetració fotovoltaica (%) per a un dia assolellat, que correspon al dia 24 de juny de 2013...

Figura 3: Evolució de la penetració fotovoltaica (%) per a un dia assolellat, que correspon al dia 24 de juny de 2013.

Finalment, és digne de destacar que en els propers 19 i 20 de setembre de 2013, a propòsit de la instal·lació d'aquest nou sistema, se celebrarà una Jornada de Sistemes Híbrids d'Autoconsumo, a l'Hotel Terradets, en Cellers, (Lleida), organitzat per Fronius Espanya.

Figura 4: Evolució del cost del gasoil de calefacció (Euro/litre) (Font: Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme)...

Figura 4: Evolució del cost del gasoil de calefacció (Euro/litre) (Font: Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme).

Sistema híbrid instal·lat en l'explotació porcina propietat de Granjes Pereto, a Isona (Lleida), excepte el generador dièsel...

Sistema híbrid instal·lat en l'explotació porcina propietat de Granjes Pereto, a Isona (Lleida), excepte el generador dièsel.

Empreses o entitats relacionades

Fronius España, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis