Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La fábrica de FIMMA-MADERALIA: otra forma de trabajar
La fira presenta una línia de producció de moble, melamina

La fàbrica de FIMMA-MADERALIA: una altra forma de treballar

20/09/2005
FIMMA-MADERALIA, que se celebrarà del 9 al 12 de novembre a València, acollirà aquest any un ambiciós projecte del sector de la fusta i el moble. La mostra comptarà amb una fàbrica de moble juvenil en melamina funcionant en viu, amb tecnologia, maquinària, eina i materials dels propis expositors. AIDIMA dirigirà el projecte i proposarà els equips a utilitzar.

Un model tecnològic vigent

La fàbrica de FIMMA-MADERALIA és un projecte demostratiu d'integració de processos, que pretén definir una nova actuació des del punt de vista sectorial, a realitzar durant la celebració de la fira.

L'objectiu és realitzar una demostració en directe de les capacitats tecnològiques existents al mercat per a la fabricació de mobiliari modular, combinant la productivitat amb la necessitat d'oferir productes especials-a mida del client-.

Es tracta d'un projecte demostratiu a escala real en el qual es pretén evidenciar la flexibilitat productiva de l'equipament tecnològic existent en el mercat, per així fomentar la inversió en béns d'equip, així com d'aquelles opcions que els mateixos ofereixen, però que en l'actualitat no són demandades pel mercat, a causa sobretot al desconeixement ia la dificultat per contemplar una línia d'aquestes característiques funcionant en temps real.

Imagen
És un projecte demostratiu per evidenciar la flexibilitat productiva de l'equipament tecnològic del mercat
El projecte consistirà a simular tota la cadena de gestió d'una empresa, des de l'enregistrament de comandes, incloent productes especials, la gestió de la producció, el processat, la logística interna de peces i informació orientada a processos, fins al seu muntatge i expedició.

Els dies 8 d'abril i 20 de maig es va reunir el grup de treball encarregat de definir els objectius i les empreses participants, definint el calendari d'accions a realitzar fins a la fira.

L'empresa a emular

Per centrar la demostració es fixarà com a objectiu emular la situació real d'una empresa fabricant de moble modular modern de tipus mitjà, és a dir, aquelles persones que amb inversions en determinats punts del seu procés poden fer el salt de gestió necessari per entendre que la inversió en béns d'equip pot ser una de les millors eines per mantenir i millorar la seva competitivitat.

L'empresa es situa en un segment de facturació entre 4 i 6 milions d'euros, amb una plantilla total mitjana d'entre 33 i 50 treballadors, dels quals entre 24 i 38 serien mà d'obra directa, o bé de seccions d'empreses amb menor entitat, però amb possibilitats d'incrementar la seva productivitat real mitjançant l'adquisició de la tecnologia demostrada en aquest projecte.

L'empresa fictícia facturaria entre 4 i 6 milions d'euros, amb una plantilla total mitjana d'entre 33 i 50 treballadors

Els requeriments de personal de la instal lació de demostració en el seu funcionament serien menors que en una instal·lació real, en no incloure el procés de combinada, ni altres processos auxiliars: a tall indicatiu, s'estima una necessitat de personal d'uns 13 operaris. Tota la tecnologia vigent i futura estarà present en la línia: arrencada de ferritja, suport i logística. La fàbrica integrarà els processos de gestió, logístics d'informació i de materials, productius i auxiliars pertinents; enllaçat tot això per un sistema de gestió informatitzat capaç de comunicar-se amb els controls de cada màquina i terminals de captura de dades.

Demostració en directe

En funció de la maquinària que finalment es faciliti, es desenvoluparà un 'lay out' tancat al públic, davant d'una tribuna. Un circuit tancat de TV guiarà tot el procés demostratiu.

El temps estimat per sessió s'estima en 45 minuts, i es realitzaran 3 demostracions diàries durant la celebració de la fira: la primera sobre les 11 del matí, ia les 13:00 i 17:00 hores de la tarda les dues restants; aquesta última s'exclou de dissabte de fira.

Els assistents podran seguir en directe les evolucions dels materials i processos: gravació de comandes, seccionat, cairejat, foradat i muntatge.

Empreses o entitats relacionades

Fimma / Maderalia - Feria de Valencia
Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis