Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dominar la situación en el taller con un 'Tool Management' inteligente
Fàcil, ràpid, segons ordenis de fabricació, gestionar mesurar i comprovar eines de forma automàtica i independent de l'operari

Dominar la situació en el taller amb un 'Tool Management' intel·ligent

Swen Hamann, director de Zoller

22/07/2013
Qui no coneix aquesta situació? La cerca de les eines relacionades amb una ordre de fabricació. On es troben les eines, estan disponibles en muntatges o en components individuals? Llistats d'eines confusos, la majoria no estan disponibles, on es necessita aquesta informació. No existeix un etiquetatge clar per a les eines que estan esperant l'entrada en màquina. En la majoria dels casos les mesures de les eines s'entren a mà al control- el que requereix molt temps, amb una probabilitat d'error molt alta - en temps moderns, amb processos de mecanitzat d'última generació això és un manera de treballar poc rendible. Quan s'inverteixin imports de diners importants en màquines d'alta tecnologia i cada vegada en més eines, de vegades es perden de vista processos de gestió obsolets - i l'enorme potencial per incrementar l'eficiència i amb això una reducció important de despeses, sovint no se sap reconèixer.

Existeixen en el comprat solucions molt eficients per a empreses grans, petites i mitjanes per gestionar de manera senzilla des de l'alta d'una eina en el sistema fins a la preparació per a la màquina de mecanitzats. Processos simples que es poden organitzar millor amb un Tool Managment intel·ligent. Així no es generen costos per a eines i accessoris que no es controlen i no augmenten els temps morts de les màquines de mecanitzat pels períodes llargs de posada a punt.

La llista d'elements necessaris facilita el muntatge d'una eina a partir de components individuals d'una manera ràpida i fàcil...
La llista d'elements necessaris facilita el muntatge d'una eina a partir de components individuals d'una manera ràpida i fàcil.

Un procés segur per a les eines

Mòduls intel·ligents del programari com la gestió d'eines, la gestió de magatzems, transferència de dades i la gestió de programes NC, garanteixen, en combinació amb una màquina de mesurament Zoller, un procés segur d'eines.

Amb un sistema CAM ja existent es genera el programa NC, sempre utilitzant des de la mateixa superfície CAM les eines guardades en la gestió d'eines TMS. Aquesta gestió d'eines guarda les eines estandarditzades en el taller i ajuda al programador CAM en la selecció de l'eina. En cas de necessitat es pot realitzar una comprovació de xocs i després generar la fulla de processos. En el següent pas es munten les eines segons les ordres de fabricació i seran mesurats en una màquina de mesurament, automàtica, simple i independent de l'operari.

Mòduls de programari Zoller, dades tecnològiques i les característiques geomètriques per a un procés intel·ligent
Mòduls de programari Zoller, dades tecnològiques i les característiques geomètriques per a un procés intel·ligent.

Simplement millor organitzat

La fulla de processos generada conté tota la informació necessària per a la fabricació d'una peça X. Aquí trobarem dades de les eines i els seus components, dades de la màquina com el programa NC i dades referent la peça com a plans, utillatges, elements de mesurament, etc. Aquesta fulla de procés ja no es passa com abans en forma de targetes o carpetes, sinó de forma ràpida i segura, a través de la xarxa de l'empresa. Així estan disponibles en el lloc on realment existeix la necessitat d'aquesta informació. Amb la gestió d'eines i de magatzems es poden descomptar les eines o components necessaris per a la peça X. Si l'operari vol es pot imprimir un llistat d'elements necessaris, que facilita el muntatge dels eines.

Enorme potencial d'estalvi

L'emmagatzematge d'eines com a components individuals comporta un potencial d'estalvi molt gran, ja que eines i components cars no han de ser duplicats perquè estan muntats en un muntatge concret. A cada moment es pot saber on estan les eines que han sortit del magatzem, segons centre de cost, comanda o màquina. També es pot generar a qualsevol moment un inventari complet i veure les referències més utilitzades en el taller.

Escàner per al codi de barres per a una trucada de dades ràpida i segura
Escàner per al codi de barres per a una trucada de dades ràpida i segura.

Procés de fabricació segur i independent de l'operari

El mesurament i la comprovació de l'eina es realitza completament automàtica o de forma manual segons la màquina seleccionada. La sortida de dades - en el format segons el control de la màquina de mecanitzat - es realitza estrenyent una tecla i posteriorment es mana a la xarxa de l'empresa. Els errors de mala introducció de valors en el control numèric desapareixen.

Una ajuda per a l'organització amb poc cost és l'ús dels codis de barres en les fulles de procés o de la llista d'elements necessaris. Això li permet d'una manera fàcil i ràpida muntar una eina a partir de components individuals o trobar eines muntades.

També per a petites i mitges empreses

Aquest procés ja funciona amb una Zoller smile 400/pilot 3.0. No fa falta que sigui la versió més completa i automatitzada; depèn sobretot fins que nivell de control es vol arribar en el taller. Com és una solució modular es pot introduir el sistema passo a pas i així assegurar una bona acceptació dels operaris. El Tool Management de Zoller està disponible en tres paquets, bronze, plata i or oferint transparència en organització de producció. L'usuari sempre disposa de les dades del procés correctes a cada moment i així domina la situació en el taller.

Simplement millor organitzat: Procés de producció gestionat per una màquina de mesurament Zoller amb Tool Management Solucions...
Simplement millor organitzat: Procés de producció gestionat per una màquina de mesurament Zoller amb Tool Management Solucions.

Empreses o entitats relacionades

Zoller Ibérica, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis