Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Celebrada la reunión de arranque del proyecto Mansys

Celebrada la reunió d'arrencada del projecte Mansys

22/07/2013

22 de juliol de 2013

Imagen

Els passats 10 i 11 de juliol, es va celebrar en Leuven (Bèlgica) la reunió d'arrencada del projecte ManSYS, en el qual Aimme participa com a soci tecnològic. Aquest projecte, el nom complet del qual és ‘MANufacturing decision and supply chain management SYStem for additive manufacturing’ té com a objectiu desenvolupar una plataforma per a l'enginyeria col·laborativa i subministrament de peces fabricades per màquines de fabricació additiva, amb la finalitat de reduir costos i escurçar els terminis de lliurament dels productes. Aquesta plataforma virtual pretén incloure totes les fases de desenvolupament d'un producte per fabricació additiva, des del redissenyo i anàlisi de les possibilitats de fabricació, fins a les operacions de postprocesado mecànic i tèrmic a les quals la peça és sotmesa per obtenir la funcionalitat completa del producte.

La intenció del projecte és posar a la disposició dels clients d'aquesta plataforma, la possibilitat de millorar els seus productes i obtenir-los en temps molt reduït gràcies a l'enginyeria concurrent en la qual participen tots els agents necessaris: fabricants de matèria primera, subministradors de peces per fabricació additiva, tallers de mecanitzat, instal·lacions de tractament tèrmic, etc. Tot el procés tindrà suport informàtic, a través d'una sèrie d'eines que facilitin totes les etapes del procés i que es desenvoluparan durant el projecte. Aquestes eines estaran integrades al programari Streamics de l'empresa Materialise que és un dels participants en el projecte. D'aquesta manera es pretén automatitzar al màxim el flux de treball i operar sota unes normes de qualitat estrictes perquè el resultat final, el producte que s'ha de lliurar al client, compleixi tots els requisits.

Encara que els resultats obtinguts s'espera que siguin aplicable para tot tipus de productes, en el marc del projecte la plataforma de fabricació col·laborativa ManSYS serà validada i provada en peces de titani per als sectors d'aeronàutica i salut. Per a això, es compta amb la participació de les empreses Smith & Nephew (Gran Bretanya), General Electrics Avionics (Turquia), Twocare (Itàlia) and Wisildent (Itàlia) que aportessin demostradores per validar la cadena de subministrament. El treball de desenvolupament i implementació serà executat per TWI (Gran Bretanya), TNO (Holanda) i AIMME com a experts a les tecnologies de fabricació additiva de metall. Finalment, el projecte comptarà amb altres agents de rellevància per a la cadena de subministrament: Materialise (programari), LPW (fabricador i distribuïdor de matèria primera), Polyshape (fabricant de peces i tractaments tèrmics), Berenschot (consultoria) i BCT (experts en mecanitzat). D'aquesta manera es completa un equip de treball multidisciplinari i sinèrgic com a garantia d'èxit.

El projecte ManSYS està finançat per la Comissió Europea dins del Setè Programa Marco de Recerca i Desenvolupament tecnològic, dins de la convocatòria de ‘Factories of Future’ i està previst que es conclogui a mitjan 2016.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis