Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Rayos UVA y pruebas de estrés para determinar la vida útil de los productos metálicos

El Laboratori de Corrosió i Recobriments d'Aimme realitza diàriament proves a les quals sotmet a tot tipus d'articles amb la finalitat d'informar al fabricador sobre la vida útil que tindran els seus productes

Rajos UVA i proves d'estrès per determinar la vida útil dels productes metàl·lics

Redacció Interempresas10/07/2013

Cremalleres, aixetes, botons, plaques ornamentals, entre uns altres, se sotmeten a proves d'estrès i fatiga per determinar quant temps duraran en perfectes condicions i optimitzar la garantia cap als consumidors. Laboratoris com el de Corrosió i Recobriments d'Aimme, realitzen diàriament proves per informar al fabricador sobre la vida útil que tindran els seus productes.

El nombre de vegades que es pot obrir o tancar una cremallera, el temps que un logotip d'una marca de prestigi pot aguantar en la nostra bossa, els anys que les nostres aixetes romandran brillants, o el temps que la placa amb el nom del nostre carrer aguantarà el sol, entre uns altres. Aquestes són algunes de les respostes que el Laboratori de Corrosió i Recobriments de Aimme obté cada dia, gràcies a les proves a les quals sotmet a tot tipus d'articles amb la finalitat d'informar al fabricador sobre la vida útil que tindran els seus productes.

Inmaculada Orts, responsable del Laboratori, explica que per obtenir resultats sotmeten als productes a moltes hores d'examen. “Es tracta de proves extremes d'estrès i de fatiga. Per exemple, obrim i tanquem milers de vegades les cremalleres de bosses per confirmar que no es trencaran durant el seu ús o introduïm productes que han d'estar a l'exterior en determinats climes, en càmeres amb oscil·lacions de temperatura d'entre 180 °C i - 40 °C, durant centenars d'hores”.

Laboratori de Corrosió i Recobriments d'Aimme, realitzant proves per comprovar la vida útil dels productes
Laboratori de Corrosió i Recobriments d'Aimme, realitzant proves per comprovar la vida útil dels productes.

En el sector domèstic, també Aimme avalua articles d'aixeteria o accessoris metàl·lics de mobles, entre uns altres. “A les aixetes els podem tenir deu dies sotmesos a ambients humits, a canvis bruscs de temperatura, a l'aplicació de productes de neteja corrosius, i a totes les condicions més extremes que es poden donar en un bany o en una cuina”.

El resultat de les proves realitzades per Aimme, serveix de base al fabricador per determinar la garantia que ofereix al consumidor final.

Inmaculada Orts apunta que “quan comprem una aixeta més cara que un altre, és possible que estiguem comprant un producte que durant més anys mantindrà les seves propietats intactes”.

El Laboratori de Corrosió i Recobriments d'Aimme compta amb tot un seguit de instrumentació, que també sotmet a càrregues mecàniques a determinats productes. Per exemple, les carcasses metàl·liques que protegeixen les lluminàries arran de terra, se sotmeten a l'acció de premses per esbrinar quant pes poden suportar. Orts apunta que “han d'aguantar no solament el sol, la pluja i els canvis climàtics, sinó també la possibilitat que passi un vehicle per damunt i no es trenquin”.

El laboratori d'Aimme explica fins i tot amb equips d'exposició a radiació ultraviolada. “Les plaques dels noms dels carrers han d'aguantar anys sense perdre color, per la qual cosa els sotmetem durant diversos dies complets a l'exposició a radiació UVA per comprovar el seu comportament”.

Botons de camises, sivelles de bosses i cinturons, logotips cromados de marques de reconegut prestigi, etc. també passen aquestes proves per detectar tant si poden comportar-se com a agents alergénicos amb la pell, fins a quant temps conservaran tot la seva lluentor. Inmaculada Orts explica que “si una persona compra una bossa d'elevat cost d'una marca específica, voldrà que el logotip romangui sempre brillant”. “Les proves on s'avalua el frec amb la pell o la roba i amb possibles agents corrosius, també les realitzem aquí”.

Actualment Aimme ofereix el seu Laboratori de Corrosió i Recobriments a diferents sectors com a automoció, llar, accessoris i complements i compta amb clients que abasten des del sector automobilístic, fins al de mobiliari, aixeteria o complements de moda. També expliquen entre els seus clients amb importadors de productes que desitgen conèixer el comportament i durabilitat real dels articles adquirits.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis