Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un proyecto de desarrollo conjunto de Sandvik Coromant y Zoller aumenta la productividad y aporta valor añadido real
Treballant junts s'estreny més l'accelerador

Un projecte de desenvolupament conjunt de Sandvik Coromant i Zoller augmenta la productivitat i aporta valor afegit real

Redacció Interempresas12/06/2013
En el sector dels engranatges de gran volum s'espera en els propers anys un potencial de creixement bastant prometedor. Per a això es necessiten conceptes d'eines intel·ligents. Sandvik Coromant, especialista en solucions d'eines per a la indústria metal·lúrgica, i Zoller, fabricant innovador a la tecnologia de mesurament d'eines, han combinat la seva experiència en un projecte de desenvolupament conjunt. El resultat: una solució tecnològica única amb un valor afegit real per a l'usuari.
La moderna planta de fabricació de Sandvik Tooling Supply Schmalkalden en un àrea de 13.000 m²
La moderna planta de fabricació de Sandvik Tooling Supply Schmalkalden en un àrea de 13.000 m².

Sandvik Coromant va ampliar la seva cartera de productes en 2012 amb solucions per a fresat d'engranatges, oferint millors taxes de fresat i una vida útil més perllongada i impulsant així el canvi de tecnologia d'eines cap a plaques tallants reversibles. Per fer front a les innovacions en el sector de fresat d'engranatges, va caldre ampliar també el sector de tecnologia de mesurament. En la nova planta de producció de Schmalkalden/Turingia, una de les més modernes instal·lacions de producció a Europa amb un àrea de 13.000 metres quadrats, es fabriquen eines especials personalitzades per a tornejat, fresat i trepat – i també la nova línia de productes: cigonyals i fresadores d'engranatge. Especialment les maduixes de generació van incentivar la compra d'un instrument de mesurament per al sector garantia de qualitat/control final.

Sandvik Coromant ofereix solucions per al fresat de dents des de l'any 2012
Sandvik Coromant ofereix solucions per al fresat de dents des de l'any 2012.
La signatura sueca és coneguda per les seves innovacions pioneres i Zoller per trobar la solució d'instrumentació tècnica adequada per pràcticament tot tipus i grandària d'eines. “Així, de la compra d'una màquina de mesurament estàndard va sorgir un projecte de desenvolupament conjunt - explica Axel Küpper, gerent Sènior de Vendes Globals i Aplicacions, Solucions per a fresat d'engranatges -. Les solucions corrents tenien moltes coses que no ens encaixaven. El nostre objectiu és desenvolupar l'òptim en conjunt amb el nostre soci. En definitiva, les nostres pretensions —que en definitiva són també les dels nostres clients— són bastant elevades”.
Zoller ‘hobCheck 800’ en el control de qualitat de Sandvik Tooling Supply Schmalkalden
Zoller ‘hobCheck 800’ en el control de qualitat de Sandvik Tooling Supply Schmalkalden.

El requeriment de Sandvik Coromant era “en el control de qualitat, mesurar més ràpid, a fi d'augmentar la productivitat i registrar íntegrament tots els paràmetres d'acord amb DIN 3968, donant així seguretat als clients”, explica Axel Küpper. “Si podem reduir el temps de mesurament a la meitat, amb això tenim ja bastant”. Especialment el tema “registro íntegre de fresadores d'engranatges amb plaques de cort reversibles segons la norma DIN” requeria un desenvolupament complet de tots dos costats –tant en relació a l'instrument de mesurament com al programari del programa de mesurament.

El dispositiu de mesurament Zoller, en ús des de febrer 2012, és el resultat d'un desenvolupament especial sobre la base de la ‘hobCheck’ amb càmeres d'alta resolució per a mesurament amb llum incident i mesurament radial amb retroiluminación, així com enfoqui 3D. Per primera vegada, es pot mesurar amb ell fresadores de generació dotades de plaques de cort reversibles amb tecnologia de processament d'imatges segons DIN i documentar-ho íntegrament. El suport giratori de l'òptica amb control CNC assegura el mesurament complet de les eines amb altura de pas. Gràcies a l'orientació del suport òptic, és possible el registre del contorn actiu efectiu, i amb això l'assoliment d'una imatge sense distorsions de corts espiralados en relació al contorn de la dent.

Atès que està destinat a eines grans i complicades, a cigonyals i fresadores d'engranatge fins a un pes de 250 kg, el dispositiu de mesurament està equipat amb una claveguera de càrrega especial. Per al desafiament ‘Documentació conforme a DIN’ es va desenvolupar un programa de mesurament integral. Amb ell poden mesurar-se i avaluar-se fresadores de generació amb plaques de cort reversibles o maduixes de dent d'acord amb DIN 3968, lliurant al client el resum de les dades en una documentació concisa. Es determinen, entre altres paràmetres, concentricidad i planicidad dels collarets de control, desviacions de forma, espessor de la dent i adreça de les ranures.

4 eixos CNC, programari i processament d'imatges de Zoller procuren processos de mesurament totalment automàtics i sense contacte...
4 eixos CNC, programari i processament d'imatges de Zoller procuren processos de mesurament totalment automàtics i sense contacte.

Mitjançant l'especificació de la classe de qualitat determinada s'obtenen automàticament la tolerància dels paràmetres individuals i la classificació automàtica de la qualitat aconseguida. Thomas Jäger, metrólogo en la planta Schmalkalden, destaca particularment el maneig senzill, els temps de mesurament curts i la funció de comprovació de mesures: “També poden mesurar-se puntualment talls individuals i incorporats a la documentació —això estalvia moltíssim temps, ja que els procediments de mesurament de tota l'eina solen durar diverses hores—. Gràcies a aquesta funció de comprovació de mesures puc mesurar específicament i actualitzar la documentació, sense haver de començar de zero cada vegada”.

Axel Küpper, gerent Sènior de Vendes Globals i Aplicacions, Solucions per a fresat d'engranatges, posa l'accent en el valor afegit per a l'usuari...
Axel Küpper, gerent Sènior de Vendes Globals i Aplicacions, Solucions per a fresat d'engranatges, posa l'accent en el valor afegit per a l'usuari: la documentació completa dels mesuraments conforme a la norma DIN li dóna seguretat a l'usuari.
Aconseguir aquesta meta significava “naturalment un repte especial per a nosaltres. Hem treballat sota una gran pressió de temps i incursionado en nous territoris. Aquí es requeria molta inventiva i ambició, i gràcies a la cooperació estreta i beneficiosa amb Sandvik Coromant podem exhibir excel·lents resultats”, expressa Christian Pfau, director de Recerca i Desenvolupament de Zoller. El procés va portar més de mig any, fins que el programari del programa de mesurament va quedar totalment adaptat a les necessitats del client. “Els resultats parlen per si mateixos. La col·laboració estreta i summament complexa va valer la pena: el programari del programa de mesurament respon completament a les nostres necessitats i augmenta la nostra productivitat”.
Mario Pedro, cap de projecte in situ en Schmalkalden, destaca l'excel·lent i estreta col·laboració entre les dues companyies en aquest projecte...
Mario Pedro, cap de projecte in situ en Schmalkalden, destaca l'excel·lent i estreta col·laboració entre les dues companyies en aquest projecte.

La “excel·lent cooperació”, confirma també Mario Pedro, cap de Projecte in situ en Schmalkalden, i destaca a més l'augment de l'eficiència en l'assegurament de la qualitat: “Els errors es detecten ràpidament, i també una sola dent es pot mesurar de forma ràpida i senzilla. Això significa clarament un augment de la productivitat”. El principal avantatge enfront de la competència consisteix per Sandvik en què la qualitat de la producció en el nou segment d'eines està totalment documentada: al costat del lliurament, Sandvik Coromant pot subministrar una documentació exhaustiva del mesurament, la qual cosa garanteix la seguretat per a l'usuari en l'ús de les eines en les costoses màquines talladoras d'engranatges.

La compra d'una màquina de mesurament es va transformar llavors en un programa de desenvolupament conjunt, molt més que un programa de mesurament convencional —es va obtenir un programari complet d'entrada gràfica, processos de mesurament intel·ligents i documentació d'alta qualitat òptica—. Això es va produir, sobretot, gràcies a l'estreta col·laboració entre les empreses, aprofitant al màxim l'experiència de cadascuna.

Mesurament d'una dent: representació del resultat i representació en ‘lasso’
Mesurament d'una dent: representació del resultat i representació en ‘lasso’.
Documentació clara i completa dels mesuraments conforme a DIN 3968
Documentació clara i completa dels mesuraments conforme a DIN 3968.

Empreses o entitats relacionades

Sandvik Coromant Ibérica, S.A.
Zoller Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis