Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fedemco y Aidima organizan una jornada sobre NIMF-15 y tratamientos HT

Fedemco i Aidima organitzen una jornada sobre NIMF-15 i tractaments HT

07/06/2013

7 de juny de 2013

Fedemco en col·laboració amb l'institut tecnològic Aidima va organitzar el passat 4 de juny la segona edició de la jornada ‘Sistemes de control en tecnologies d'assecat i tractament tèrmic (HT)’. La iniciativa, enfocada al sector d'envàs, embalatge i palet de fusta i els seus components, va atreure a més d'una trentena de professionals de tota Espanya.

Imagen

Sales Eivissa, tècnic del Dpto. de Tecnologia i Biotecnologia d'Aidima, va fer una introducció dels objectius de la normativa NIMF-15, quant a la prevenció en la propagació de plagues forestals. Va realitzar una projecció de futur respecte a l'evolució dels tractaments i possibles mètodes de verificació.

Carmen Díaz, de Sanitat Vegetal del Magrama, va exposar les novetats de la normativa NIMF-15 a Espanya, que entra en vigor l'1 de juliol. Va subratllar els avanços en el procés d'acreditació d'organismes independents de control, i majors exigències sobre l'eficàcia i eficiència dels tractaments tèrmics (calibratge de sondes, caracterització de càmeres, etc.). També va resoldre nombrosos dubtes plantejats al llarg de la jornada pels assistents, una mostra dels 986 operadors registrats, dels quals 405 compten amb càmeres.

Sales Eivissa va prosseguir explicant els principis i conceptes de l'assecat de la fusta, així com els tractaments fitosanitaris alternatius al tèrmic (HT), tant dins de la norma, assecat en estufa (KD), microones, etc., com uns altres.

A continuació, Eva Martínez, responsable del Laboratori de Materials d'Aidima, va explicar la necessitat de verificació de sondes i dels equips de tractament i els requeriments per al seu correcte calibratge i caracterització de càmeres. Va acabar amb diversos exemples pràctics

Finalment, Tiago Marquis, de Silvino Lindo Ibèrica, S. a., fabricadora de secaderos, va exposar les seves tipologies i solucions; dimensions, altures, obertura, ventilació, potència, calefacció, etc. També va abordar les bones pràctiques quan aïllament, càrrega, enristrelado, disposició, flux i velocitat de ventilació, càrrega tèrmica, etc. Va destacar la major digitalització del monitoratge i registre, sondes sense fils, possibilitats de comando i manteniment remot i unes majors possibilitats de configurar temperatura i humitat.

Fernando Trénor, director de Fedemco, va tancar la trobada agraint la presència als assistents, i posant en valor el rol de les organitzacions a informar i representar els interessos del sector en l'aplicació de la NIMF-15, tant a Espanya com en la UE.

La jornada, subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació Estatal a través de la Fundació Tripartida, s'emmarca dins del Programa Nacional de Formació de Confemadera.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis