Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un nuevo centro tecnológico del plástico para el mercado español
TCTP té com a objectiu la millora de la competitivitat i el desenvolupament tecnològic de les empreses del sector de transformació de termoplàstics

Un nou centre tecnològic del plàstic per al mercat espanyol

15/05/2005
En un context cada vegada més global amb un creixement constant de la competència a tots els nivells, amb exigències de terminis de lliurament cada vegada més curts, requeriments de qualitat més alts i preus més baixos, l'economia espanyola s'enfronta al repte d'avançar cap a un model de creixement que hauria de basar-se en el coneixement i la innovació tecnològica, com a factors claus de diferenciació respecte als competidors presents en els països de baix cost. Properament s'emprendrà un projecte a Espanya especial, per la diferència i el poc acostumats que estem a aquest tipus d'inversions: un centre tecnològic del plàstic, anomenat TCTP que amb cinc injectores Demag i altres tipus d'equipament prestarà un nou servei al sector dels plàstics.
A final del mes de maig es presentarà al mercat (administracions, motllistes, transformadors, socis tecnològics ...) dels plàstics espanyol un nou projecte de centre tecnològic. Segons afirmen els seus responsables, començarà la seva activitat a finals del mes de juny, amb l'objectiu final de realitzar la inauguració oficial del TCTP (després d'estar operatius), al mes de setembre.

En el projecte inicial d'TCTP hi ha una idea clara: els seus responsables consideren que disposar d'entitats amb alta capacitat d'innovació tecnològica suposarà un factor clau i decisiu per garantir la continuïtat de les empreses existents, minimitzant l'impacte de les deslocalitzacions, així com afavorir la implantació d'altres amb alt contingut tecnològic.

Wenceslao Chaves Murs, director general del Centre Tecnològic del Plàstic (TCTP) i Tomás Romero Reis, el seu president han respost al qüestionari següent:

Per què es necessita un centre tecnològic?

Davant la difícil conjuntura per la qual actualment travessen diversos sectors de la fabricació, sobretot el de components de plàstic per a l'automoció, en què cada dia més es requereix fer front a:

  • Aparició de competidors de baix cost, en els anomenats països emergents.
  • Adjudicacions de projectes en condicions de clara no factibilitat des del punt de vista econòmic financer.
  • Preus que, en moltes de les adjudicacions, cobreixen únicament els costos directes.
  • Obligació de participar amb un percentatge en l'import de les inversions.
  • Condicions de pagament "abusives".
  • Obligació de signar "contract life" a través dels quals s'accepten reduccions anuals del preu durant la vida del producte.

TCTP neix conscient de la situació i coneixedor de les limitacions presents en l'estat de l'art de les tecnologies involucrades, oferint a les empreses del sector, els recursos humans amb la més alta qualificació i experiència (més de 20 anys en el sector), així com els equips més innovadors (fruit dels acords de col·laboració establerts amb els proveïdors de les tecnologies involucrades, tots ells líders mundials de les mateixes).

Així mateix, TCTP es proposa crear una infraestructura estable per al sector de la transformació de plàstic, a través de la qual es puguin canalitzar les necessitats del sector, es coordinin les activitats d'R + D + I i es transfereixi el coneixement generat a les empreses.

El Centre Tecnològic del Plàstic està ubicat al polígon industrial de Valls (Tarragona) i ocupa una superfície de 3.800 metres quadrats, ampliables en 1.800 addicionals.

En el projecte inicial d'TCTP hi ha una idea clara: els seus responsables consideren que disposar d'entitats amb alta capacitat d'innovació tecnològica suposarà un factor clau per garantir la continuïtat de les empreses existents

Quins serveis tecnològics oferirà?

Per al desenvolupament de la seva activitat, el Centre Tecnològic del Plàstic disposarà de les següents àrees:

  • Enginyeria de motlles: Aquest servei tindrà per missió contribuir al desenvolupament de noves eines de disseny i fabricació, tant de motlles com de peces, així com participar en col·laboració amb la nostra àrea d R + D + i, amb les universitats (UPC i Rovira Virgili) i amb les multinacionals proveïdores de materials plàstics.
  • R + D + I: El Centre Tecnològic del Plàstic, disposa d'un avançat sistema de disseny i desenvolupament, suportat en les més innovadores tecnologies CAx (eines d'ajuda computeritzada) amb el qual col laborar en l'optimització de "time to market" per al llançament de nous productes al mercat, en la reducció dels costos i en l'excel lència en qualitat
  • Laboratori d'assaigs de motlles: equipat amb equips innovadors, i preparat per assessorar en injecció multicomponent, bi-component, injecció assistida amb gas i injecció sobre tèxtil
  • Laboratori metrològic: TCTP a través de l'acord de col·laboració establert amb l'empresa alemanya Carl Zeiss garanteix al sector de la fabricació de components per l'automoció l'optimització del procés de validació, tant del motlle com de la peça, a través del més eficient seguiment dimensional, des de la fase de disseny fins a la producció, passant per la validació definitiva del client final.
  • Digitalització: Com a part essencial en el procés de desenvolupament avançat, disposem d'un sistema òptic de digitalització amb el qual col · laborarem amb els nostres clients en la reducció del els temps de disseny, desenvolupament i fabricació de peces de termoplàstic.
  • Laboratori físic-químic: coherent amb un dels objectius de col·laborar amb les empreses del sector, en la fase de validació dels processos d'injecció, és evident que un dels elements claus en aquest procés són els materials termoplàstics utilitzats.
  • Laboratori de simulació reològica: conseqüència de l'acord de col·laboració tecnològic, subscrit entre Moldflow i el Centre, el sector de fabricants de components d'automoció, en particular, i els del sector de la transformació de plàstic en general, disposaran de les més innovadores eines de simulació que evitin els problemes apareguts en iniciar la fabricació, associats a dissenys i desenvolupaments ineficaços.
  • Termografia: Com a eina complementària per al procés d'anàlisi de potencials causes de problemes detectats durant el procés de validació del motlle / peça, disposem d'un sistema d'anàlisi termogràfic amb el qual poder estudiar el procés de refredament del motlle i de la peça, validar el disseny i realització dels circuits de refrigeració i detectar causes de possibles deformacions i contraccions en les peces.
A més, oferirem la formació adequada a les necessitats de les empreses, després de la realització del corresponent diagnòstic de la seva situació.

Amb quina equipament compta?

Per a la injecció, comptem amb cinc Demags. Més en concret, els models Ergotech MAXX de 3.000 t (configurada per bicomponent); Ergotech Multi de 1.300 t (amb quatre grups d'injecció), Ergotech System de 650 t (bicomponent), Ergotech EL-Exis S de 350 t (cicle ràpid ) i Ergotech Intel de 100 t (totalment elèctrica). Totes les màquines estan equipades amb els més innovadors robots Wittmann.

A més, els equips ja citats de programari Moldflow, metrologia de Carl Zeiss i altres estacions de treball pròpies de l'àrea d'enginyeria i de l'activitat de caracterització.

Empreses o entitats relacionades

Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis