Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Madera y vidrio en el “telón biónico” de Aidima

Fusta i vidre en el “teló biònic” d'Aidima

13/03/2013

13 de març de 2013

Imagen

L'empresa austríaca Evolute, especialitzada en el desenvolupament de programari per a arquitectura i enginyeria, ha seleccionat el projecte 'Teló biònic', realitzat per l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidima), com un dels treballs més rellevants dels últims anys per la seva originalitat i esperit innovador en estructures avançades, segons indica la companyia europea en un recentment comunicat enviat al Centre d'Investigació. El teló biònic desenvolupat per aquest Centre Fedit és un sistema constructiu mixt de fusta i vidre l'estructura del qual i disseny s'inspira en formes de la naturalesa i organismes biològics (amebes, per exemple).

Aquesta selecció, que no va associada a premi algun, suposa, pel prestigi internacional de la pròpia empresa, un reconeixement a l'esforç d'un equip multidisciplinari que ha comptat amb dos arquitectes de renom, com són Manuel García Barber, arquitecte especialista en construcció amb fusta, i Kiyanshid Hedjri, arquitecte especialista en parametrització geomètrica d'estructures.

El teló, de forma orgànica (basada en exemples de la naturalesa) amb doble curvatura i fet de fusta laminada encolada, va exigir la col·laboració de les empreses especialitzades per al modelatge del teló i posterior cort de les seves barres. L'empresa valenciana Risal Wood, col·laboradora en el projecte, va ser l'encarregada de construir la maqueta del teló.

El projecte va ser coordinat i dirigit tècnicament per Miguel Ángel Abián, responsable del Departament de Tecnologia i Biotecnologia de la Fusta i de l'Àrea de Construcció de Fusta d'Aidima, així com premio Schweighofer d'investigació de la fusta l'any 2009.

El procés de construcció de la maqueta del teló, que pot veure's aquí), ha estat desenvolupat dins del programa de R+D 'Desenvolupo de sistemes constructius mixts de fusta laminada i vidre per a estructures lleugeres de coberta', finançat per l'Institut de la Mitjana i Petita Indústria Valenciana, Impiva (actualment Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Ivace) i per fons Feder de la Unió Europea. Altres projectes seleccionats per Evolutepor la seva innovació són el Congrés de la Fira de Milà, el departament d'Arts Islàmiques del Museu de Louvre i el Centre d'Arts Contemporànies de Càller.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis