Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Primera máquina gantry en España con control numérico 8065 y encóderes lineales absolutos de fleje
CMI confia en les solucions de Fagor Automation per al control de producció

Primera màquina gantry a Espanya amb control numèric 8065 i encóderes lineals absoluts de fleix

Font: Fagor Automation08/03/2013
Un dels recents èxits de Fagor Automation ha estat la instal·lació en Zamudio d'un sistema complet incloent encóderes lineals absoluts de fleix en la primera màquina d'aquestes característiques del fabricant basc CMI.
La màquina gantry ha estat fabricada per CMI Aeronàutica de Durango...
La màquina gantry ha estat fabricada per CMI Aeronàutica de Durango, i està dissenyada especialment per a l'elaboració de peces d'alta precisió per a la indústria de l'aviació.

La màquina ha estat fabricada per CMI Aeronàutica (fabricant de maquina-eina situada a Durango), i està dissenyada especialment per a l'elaboració de peces d'alta precisió per a la indústria de l'aviació. Aquesta màquina en particular s'està dedicant a la fabricació de peces per al Grup DYFA; empresa que ofereix productes i serveis per al desenvolupament d'utillatge, components i peça primària tant per al sector aeronàutic com l'automoció i naval, així com per a altres sectors. Entre els seus clients, es troben Airbus i Aeroblade, referents del sector aeronàutic.

Fagor Automation ha instal·lat encóderes de 10 metres de longitud i de tipus absolut per a un control precís i d'alta fiabilitat...
Fagor Automation ha instal·lat encóderes de 10 metres de longitud i de tipus absolut per a un control precís i d'alta fiabilitat.

Eixos gantry

La peculiaritat d'aquesta màquina és que és de tipus gantry, és a dir, l'eix X de la màquina es mou a través d'un eix mestre i un altre esclau. A causa del nivell de precisió requerit aquesta màquina aquesta equipada amb un sistema d'eixos gantry, que aconsegueixen un millor i més precís control del desplaçament del pòrtic de la màquina. Aquest control tan precís de la màquina no es podria dur a terme sense un sistema de mesura d'alta qualitat. En aquest cas són encóderes Fagor de 10 metres de longitud i de tipus absolut. El desafiament consistia a col·locar encoders lineals absoluts en els eixos mestres i esclau que componen el pòrtic de la màquina, gràcies al treball proper amb CMI s'ha aconseguit que aquest client sigui el primer fabricant nacional a oferir aquest producte innovador. Segons José María Viniegra, responsable de vendes nacional d'encóderes de Fagor Automation “s'ha aconseguit superar de manera brillant un repte molt exigent oferint al nostre client una solució única i personalitzada”.

Usar tecnologia absoluta evita haver de referenciar els eixos gantry...
Usar tecnologia absoluta evita haver de referenciar els eixos gantry, tasca especialment crítica en aquest tipus d'aplicacions ja que el pòrtic ha de romandre sempre en la mateixa posició per evitar trencaments o desviacions mecàniques.

Fagor Automation ha estat el primer fabricador d'encóderes a oferir una solució absoluta a aquest tipus d'aplicacions en longituds superiors a 4 metres i en la versió d'encoder lineal de fleix. El fet que usin tecnologia absoluta, proporciona l'avantatge de no haver de referenciar els eixos gantry (pòrtic de la maqúina), una tasca especialment crítica en aquest tipus d'aplicacions, ja que el pòrtic ha de romandre sempre en la mateixa posició per evitar trencaments o desviacions mecàniques.

La gran flexibilitat dels seus controls numèrics per adequar-se a diferents tipus de màquina i el disposar d'un interfície totalment personalizable fa del CNC 8065 el complement ideal per a tot tipus de màquines.

El CNC 8065 també permet el treball en plànols inclinats sense necessitat de deixar anar i calçar la peça
El CNC 8065 també permet el treball en plànols inclinats sense necessitat de deixar anar i calçar la peça.

Mecanitzat de 5 eixos

Per al mecanitzat de les peces aquesta màquina utilitza la funció RTCP (Rotation Tool Center Point) que millora l'acabat de la peça fent que la punta de l'eina segueixi el perfil programat independentment de la longitud i orientació de l'eina. L'usuari programa la peça real i el CNC adapta el moviment de les articulacions de la cinemàtica per compensar contínuament la posició de l'eina durant el mecanitzat. El CNC 8065 també permet el treball en plànols inclinats sense necessitat de deixar anar i calçar la peça. Una vegada orientada l'eina, manual o automàticament, n'hi ha prou amb definir el plànol inclinat i efectuar tot tipus de mecanitzats, caixeres, girs, etc.

La gran flexibilitat dels controls numèrics de Fagor Automation i disposar d'un interfície totalment personalizable converteix al CNC 8065 en el...
La gran flexibilitat dels controls numèrics de Fagor Automation i disposar d'un interfície totalment personalizable converteix al CNC 8065 en el complement ideal per a tot tipus de màquines.

Empreses o entitats relacionades

Fagor Automation, S.Coop.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

Industry LIVEFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoAMB24Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis