Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a MeetingPack 2013 reúne a los mejores expertos en envase a nivel internacional
València es converteix del 17 al 19 d'abril en capital mundial de l'envàs plàstic alimentari

MeetingPack 2013 reuneix als millors experts en envàs a nivell internacional

Redacció Interempresas04/03/2013
Del 17 al 19 d'abril, València es convertirà a la capital internacional de l'envàs plàstic alimentari. Durant aquests dies, la ciutat acollirà la primera edició de el MeetingPack 2013, un esdeveniment organitzat per l'Institut Tecnològic del Plàstic, Aimplas, i ainia Centre Tecnològic que reunirà als més destacats experts internacionals en matèria d'envàs plàstic alimentari. Entre ells, empreses que són referència mundial com Nippon Gohsei, DuPont, Dow Chemical Ibèrica, Sidel Group, Kortec, Dow Europe, Linpac Packaging, GAP Italy, Krones, Ulma, Multivac, etc., aportaran la seva know how i presentaran les seves novetats i línies de treball centrals en materials barrera i sistemes d'envasament.
En la cita a la capital del Turia també estaran presents especialistes en legislació en representació dels principals organismes internacionals responsables d'elaborar i coordinar els temes legislatius sobre materials plàstics i envasos. Entre ells, la Comissió Europea, AESAN, TUV, Nanotechnology Industries Association, Ecoembes, etc., oferiran de primera mà les claus sobre el marc regulatori de l'envàs en el moment actual, la situació legal quant a nanomateriales i altres materials, actualització de protocols de seguretat alimentària, gestió de residus i casos pràctics de referència.

Tot això converteix aquest esdeveniment en la cita anual més important en envàs plàstic alimentari. Un esdeveniment que pretén convertir-se en un fòrum de treball útil, clau per activar el diàleg i un networking col·laboratiu entre tots els agents necessaris per avançar en solucions globals: els professionals d'indústries alimentàries amb necessitats en envasos, fabricadors de materials i equips, experts tecnòlegs que aportin els últims avanços en R+D+i, experts en legislació i gestors públics que marquen les polítiques de gestió i control a Europa.

Imagen

Primer bloc: la legislació al detall

MeetingPack 2013 s'ha estructurat en dos grans blocs. El primer d'ells correspon a la sessió del 17 d'abril, en la qual s'oferirà una visió internacional sobre el futur de la legislació en envasos i embalatges.

Concretament, serà Luigi Rossi, de Keller & Heckman, l'encarregat de tractar el futur de la legislació de plàstic en contacte amb aliments. Posteriorment, un representant d'EFSA parlarà de l'aplicació de les Guies de Contacte Alimentari, i David Carlander, de Nanotechnology Industries Association (NIA) abordarà la situació actual de la legislació dels nanomateriales aplicats a envasos per a ús alimentari. Per la seva banda, i en representació de Nestlé, Carlos de la Creu exposarà quins són els requeriments legals en els materials en contacte amb aliments des del punt de vista de l'envasador. I María José Badenas, d'Aimplas, tractarà els principals problemes d'implantació dels requisits legals des del punt de vista del fabricador d'envasos. En representació d'ainia, José Ángel Garde explicarà quins són els aspectes clau del marc legislatiu en la UE per a la implantació de materials actius en contacte amb aliments. I Pablo López, de Tüv Nord desgranarà els detalls de la norma FSSC22000/PAS223 en la indústria fabricadora d'envàs plàstic alimentari: alimentació i begudes. També s'exposaran casos pràctics com els referents a la implantació del protocol FSSC 22000/PAS223 o sobre la gestió de residus, aquest últim a càrrec de Paloma Cruz de Torrepet. I Cristina Nerin, de la Universitat de Saragossa, abordarà la situació actual del plàstic reciclat. Per la seva banda, Mercedes Gómez Paniagua, d'Ecoembes, parlarà de la situació actual i les perspectives en la gestió de residus d'envasos.

Imagen

Segon bloc: envasis barrera i sistemes d'envasament

Durant les sessions dels dies 18 i 19 d'abril, es donaran a conèixer les novetats en materials i solucionis barrera, sistemes d'envasament i es reflexionarà sobre la gestió de residus d'envàs.

Aquest segon bloc arrencarà amb una panoràmica sobre les novetats en envasos barrera i sistemes d'envasament a càrrec de Carlos Enguix, d'ainia. A continuació, empreses com Ferro, Dow Chemical Ibèrica, UBE, Dupont i Nippong Gohsei Europe presentaran les seves innovacions en matèries primeres per a la fabricació d'envasos. En una segona sessió seran fabricadores d'envasos com Kortec, Sidel Group, Appe Iberia, Caiba o RPC Corby els qui desvetllaran les seves innovacions en envasos obtinguts per tecnologies ISBM, EBM i injecció. Després de l'esmorzar, serà el torn de conèixer les novetats en films i làmines multicapas i safates termoformadas de la mà de signatures com Dow Europe, Linpac Packaging, GAP Italy, Taghleef Industries, FKUR i Coopbox Group. Per part d'Aimplas serà Chelo Escrig qui presentarà els nous desenvolupaments en materials sostenibles amb propietats barrera que ha desenvolupat aquest centre tecnològic.

L'organització conjunta d'aquesta trobada s'emmarca dins de l'aliança estratègica segellada des de fa dos anys, amb l'objectiu d'oferir solucions globals a indústries del plàstic, envàs i embalatge, alimentària i afins
L'última jornada serà el torn d'empreses com Proaseptic Technologies, Sealpac, Krones Ibèrica, SIG Combibloc, Multivac i Ulma, que desvetllaran quins són les últimes tendències en sistemes d'envasament. Posteriorment, i per concloure, es tractarà un aspecte clau per al sector com és la mesura de la barrera en envasos i els estudis de vida útil. Per part d'ainia es comptarà amb la intervenció de Luis Gil i també intervindran representants d'empreses com PreSens Precision Sensing i Lippke.

L'organització conjunta d'aquesta trobada s'emmarca dins de l'aliança estratègica segellada des de fa dos anys, amb l'objectiu d'oferir solucions globals a indústries del plàstic, envàs i embalatge, alimentària i afins; una aliança que genera un gran potencial tecnològic i converteix a la mateixa en un referent europeu de primer nivell en envàs i embalatge.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Ainia Centro Tecnológico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis