Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Plan PIVE 2 cambia la tendencia del mercado
Bona arrencada del Pla PIVE 2, amb més de 18.000 reserves i un ritme d'1.100 operacions diàries

El Pla PIVE 2 canvia la tendència del mercat

Redacció Interempresas04/03/2013
El Pla PIVE 2 està aconseguint canviar la tendència del mercat en els pocs dies que porta en vigor. La fi del Pla PIVE 1 va retornar al mercat a la senda a la baixa, amb una caiguda de les vendes de particulars del 20% en la primera quinzena de febrer. L'engegada del PIVE 2 ha invertit aquesta tendència amb un increment del 40% en la segona meitat del mes, reduint sensiblement les caigudes de dies anteriors. A més, des de l'aprovació del Pla PIVE 2, el tràfic en concessionaris ha augmentat un 32% i les comandes ho han fet un 42%. El Pla PIVE 2 registra fins avui més de 18.000 reserves, amb un ritme d'1.100 reserves al dia.

D'altra banda, si analitzem la tendència diària del mercat des del mes de setembre al canal de particulars, podem observar un línia lleugerament ascendent. Aquesta tendència del mercat s'hauria de confirmar en els propers mesos, sostinguda per l'efecte del Pla PIVE 2, complementat per les històriques ofertes comercials de marques, concessionaris, distribuïdors i financeres de marca.

En xifres, el mes de febrer, tenint en quanta que ha tingut un dia hàbil menys, ha registrat un descens del -9,8%, amb un total de 58.373 matriculacions. En els dos primers mesos de l'any, s'han matriculat un total de 108.048 unitats, la qual cosa significa una caiguda del 9,7%, respecte al mateix període de l'any anterior.

Juan Antonio Sánchez Torres, president de Ganvam
Juan Antonio Sánchez Torres, president de Ganvam.

Per canals, les vendes a particulars van descendir un 8,7% al febrer, totalitzant 26.976 unitats, mentre que en l'acumulat descendeix un -1,3%. D'altra banda, destaca, la forta caiguda del canal d'empreses, molt contingudes per l'efecte de la crisi, amb una reculada del 25,9% al febrer i un total de 14.341 unitats. En el conjunt de l'any, les empreses acumulen un fort descens del -18,9% i un total de 31.106 unitats. El canal alquilador va marcar l'excepció amb un fort increment del 7,6%, amb un total de 17.056 unitats. Aquest resultat està motivat per l'efecte estacional de la Setmana Santa, que aquest exercici s'avança sobre l'any anterior. En el període gener-febrer 2013, el mercat d'alquiladores va mostrar un descens del -14,5%, amb un total de 21.865 unitats.

David Barrientos, director de Comunicació de Anfac, va afirmar que “El Pla PIVE 2 ha permès canviar el rumb del mercat, que després del final del Pla PIVE 1, havia tornat a una senda amb forts descensos. No obstant això, el Pla PIVE 2, ha permès reanimar i fins i tot fer créixer al canal de particulars en la recta final del mes. El Pla PIVE 2, per tant, ha tingut una bona arrencada, amb més de 18.000 reserves fins avui i amb un ritme diari que s'incrementa dia a dia d'1.100 operacions. Aquest Pla PIVE 2 ha despertat de nou l'interès del consumidor que ha incrementat les comandes un 42%. El canal de particulars mostra una tendència lleugerament a l'alça des del mes de setembre del passat any, com a mostra el gràfic, impulsat pels Planes PIVE i complementats per les excel·lents ofertes comercials de marques, concessionaris, distribuïdors i financeres de marca. Aquesta tendència hauria de consolidar-se en els propers mesos, encara que els volums de mercat segueixen sent encara baixos.”.

Segons el president de Ganvam, Juan Antonio Sánchez Torres, que representa a 4.600 concessionaris i serveis oficials i 3.000 compravendes, “el nou pla està ajudant a sostenir un mercat que, recordem, està en nivells de fa més de vint anys i que sense ajudes dibuixaria una clara trajectòria a la baixa. En els propers mesos veurem com el mercat es recupera. Sens dubte, la línia de finançament obert a pimes, que porten ja molt temps amb ingressos baix mínims i amb grans dificultats per ajornar els seus crèdits, contribuirà a millorar el finançament del seu circulant i estoc”.

Finalment, Jaume Roura, president de la patronal dels concessionaris Faconauto, va afirmar que “En la primera meitat de febrer hem notat la ”aturada“entre el final del PIVE i l'engegada efectiva del PIVE 2, d'aquí la lleugera reculada de les matriculacions de particulars, el poc pes de les quals al nostre mercat segueix sent, en qualsevol cas, preocupant. No obstant això, ha tornat a repuntar clarament l'activitat comercial dels concessionaris en la segona quinzena del mes, la qual cosa s'ha traduït en un augment del 32% del tràfic de clients. Per això, som optimistes. Sense el pla d'incentius la situació dels punts de venda seria avui dia molt més delicada. Seguirem posant tota la nostra obstinació perquè el major nombre de possible automobilistes es beneficiï d'unes condicions històriques per renovar el cotxe, la qual cosa probablement es traduirà encara en esforços promocionals que seguiran fregant els 4.000 euros per unitat”.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones
Ganvam - Asociación Nacional de Vendedores de Vehículos a Motor, Reparación y Recambios

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis