Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks Mechanical Conceptual: Diseñar olvidándose de los detalles
SolidWorks Mechanical Conceptual es dirigeix als professionals i equips de disseny en el sector de la maquinària industrial

SolidWorks Mechanical Conceptual: Dissenyar oblidant-se dels detalls

Joan Sánchez Sabé17/02/2013
SolidWorks Mechanical Conceptual és un sistema per al disseny mecànic conceptual que és complementari al CAD mecànic SolidWorks. Proporciona un entorn de modelatge únic que fa el disseny de concepte flexible i intuïtiu, amb el reiterat objectiu de reduir temps i costos. Es va presentar durant el primer dia de celebració de SolidWorks World 2013.<#comment>

SolidWorks Mechanical Conceptual es dirigeix als professionals i equips de disseny en el sector de la maquinària industrial, en concret aquells que estan involucrats en la conceptualització de la màquina.

El producte es provarà (en producció) entre un grup reduït de clients a partir de maig de 2013. Es preveu que estigui disponible per al públic en general a partir de novembre.

Aquest nou programa és complementari a la versió actual de SolidWorks. Simplifica i agilita el disseny mecànic conceptual i permet als usuaris desenvolupar, confirmar i triar els millors i més robusts conceptes. A continuació es pot traslladar el concepte a la versió de SolidWorks CAD per fer el disseny de detall.

Disseny senzill i interfície simple per centrar-se en el concepte [Foto: SolidWorks]
Disseny senzill i interfície simple per centrar-se en el concepte [Foto: SolidWorks].

Característiques clau

En lloc de fer gargots en una fulla de paper, esbossos a traç gruixut, el sistema permet desenvolupar conceptes directament en un entorn de modelatge digital. És alguna cosa així com ‘programari per a creatius que fins ara no usen programari’. Elimina les limitacions del CAD tradicional i fa que sigui fàcil per als usuaris expressar les seves idees i iteracions de disseny directament en un model digital. Combina ‘disseny sense estructura’ amb la ‘edició directa’ de geometria paramètrica, de forma altament interactiva.

La creació de ‘models sense estructura’ permet desenvolupar conceptes de diferents maneres (de conjunt a peça, de peça a conjunt o qualsevol altra combinació).

L'edició directa transforma fàcilment geometries natives o importades, amb independència de quin fos l'objectiu del disseny inicial, la qual cosa permet la fàcil reutilització del que ja està fet i permet centrar-se en el concepte del que es vol fer nou.

Innovació social i connectivitat

El programari facilita la interacció social amb totes les parts interessades en un projecte de disseny, la qual cosa permet una retroalimentació més freqüent i millor, i ajuda a obtenir la millor solució final possible en el menor temps possible

Es pot ‘xatejar’ en privat amb els companys de treball directament en l'eina per discutir les solucions de disseny, o enviar un disseny als proveïdors per al seu comentari, abans que estigui completament finalitzat.

SolidWorks Mechanical Conceptual emmagatzema de forma contínua les dades de cada disseny mentre es treballa. Encara que SolidWorks no ha emprat l'expressió ‘en el núvol’, és una perfecta i raonable possibilitat, encara que també pot ser que la base de dades estigui en una xarxa local. Les dades estan en un lloc únic i segur, i els dissenyadors, o altres implicats, accedeixen a les dades ‘correctes’ en qualsevol moment i des de qualsevol lloc.

Resum crític

Hem vist una petita presentació i ens ha semblat interessant, francament interessant. Obre possibilitats d'ús del CAD a gent que no ho usava, i té tota la pinta d'estar pensat per treballar ‘en el núvol’, i amb el nucli de Catia V6.

Si fa tres anys SolidWorks volia anar-se al núvol, sembla que ja ha trobat el camí. I si fa dos es discutia i rediscutía sobre si SolidWorks anava a canviar el nucli ParaSolid per V6 (el que ens han confirmat que no tenen intenció de fer, almenys durant els dos propers anys), té pinta que Mechanical Conceptual estarà basat en Catia V6, encara que la terminologia que ara s'està utilitzant (i no ajuda) és la de ‘plataforma 3DExperience’.

És a dir, si els anuncis de canviar SolidWorks radicalment, moure-ho al núvol o canviar el seu nucli, en el seu moment van tenir mal acolliment, sembla que la solució ha estat: no toquem SolidWorks. El que funciona funciona. Anem a fer un producte nou, i el pitjor que pot passar és que no agradi. Una bona forma de nedar i guardar la roba. O dit d'una altra forma, els experiments, amb gasosa. I el resultat pot ser un molt bon producte.

Els conceptes poden anar avançant, i els dissenys conceptuals incorporen simulació de moviment
Els conceptes poden anar avançant, i els dissenys conceptuals incorporen simulació de moviment.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis