Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a A escena las últimas innovaciones en fabricación de muebles e instalaciones interiores
Interzum 2013 se celebrarà en Colònia del 13 al 16 de maig

A escena les últimes innovacions en fabricació de mobles i instal·lacions interiors

David Muñoz15/02/2013
Tres mesos abans que Interzum 2013 obri les portes d'una nova edició, el director de Projecte de la Fira de Colònia (Koelnmesse), Matthias Pollmann, va aterrar a Madrid per donar a conèixer les principals novetats que tindrà aquest any la que està reconeguda com ‘la major fira mundial de materials, accessoris i dissenys per a la fabricació de mobles i instal·lacions interiors”.

Interzum 2013 es presenta amb uns registres que conviden a l'optimisme. Segons les últimes informacions que maneja l'organització, el certamen explicarà en aquesta edició amb 1.480 expositors (50 més que en 2011), una superfície expositora coberta de 155.000 m2 (increment del 4%) i més de 50.000 visitants (en 2011, van assistir a la fira 53.000 persones, amb un 60% d'elles arribades de fora d'Alemanya).

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Santiago González Mele, conseller delegat en SGM Fires i Serveis, i Matthias Pollman, director de Projecte de la Fira de Colònia (Koelnmesse), durant la roda de premsa de Madrid.

A més, tornarà a gaudir d'un marcat caràcter internacional com demostra el fet que el 70% dels seus expositors no siguin alemanys, sent els principals països d'origen, per aquest ordre, Itàlia, Turquia i Espanya (a data de 14 de febrer, estava prevista l'assistència de 44 expositors espanyols). A això cal sumar la presència en Interzum 2013 de participacions col·lectives organitzades per països com Brasil, Itàlia, Romania, Estats Units o Vietnam.

“L'elevat nivell d'internacionalitat i la singular amplitud de l'oferta tenen com a conseqüència que ningú que treballi en el camp del subministrament a la indústria del moble i les reformes d'interiors pugui permetre's ignorar la Interzum 2013”, assenyalava Matthias Pollmann.

En aquest sentit, Interzum, com a fira de referència internacional per a tota la indústria auxiliar del moble, acull no només a les grans signatures que lideren els seus respectius mercats, sinó també a totes aquelles altres empreses, siguin grans o petites, que destaquen pel seu caràcter innovador o per marcar tendències amb els seus dissenys. “En cap altre lloc com la Interzum són tantes les empreses capdavanteres al mercat i en la creació de tendències que mostren les seves innovacions relacionades amb la fabricació de mobles i reformes d'interiors”, afegia Matthias Pollmann.

La fusta i tots els seus derivats tornaran a tenir un fort protagonisme en Interzum 2013
La fusta i tots els seus derivats tornaran a tenir un fort protagonisme en Interzum 2013.

Canvi en la seqüència de dies

Una de les principals novetats que ofereix aquesta edició d'Interzum és el canvi que s'ha produït en la seqüència de dies en els quals se celebra la fira. A causa de la seva coincidència amb festes religioses (dia de l'Ascensió), l'organització ha decidit celebrar el certamen de dilluns a dijous, del 13 al 16 de maig. Això fa que Interzum se celebri aquest any amb prou feines l'endemà passat que es tanqui a Hannover la fira Ligna, especialitzada en la indústria forestal i maderera. Amb la intenció d'aprofitar sinergies i compartir visitants que arriben a Alemanya des de llocs molt llunyans, els organitzadors d'ambdues fires vénen desenvolupant durant els últims mesos un complet programa de col·laboració, que inclou la utilització de mitjans publicitaris comuns, activitats de premsa coordinades, la creació de bitllets d'entrada compartits per a ambdues fires, així com atractius paquets turístics per cobrir els dos dies lliures que hi ha entre el tancament de Ligna i Interzum.

Interzum tornarà a acollir les últimes innovacions en matèria de fabricació de mobles
Interzum tornarà a acollir les últimes innovacions en matèria de fabricació de mobles.

Reorganització de l'oferta expositiva

Altra important novetat en Interzum 2013 és la reestructuració dels seus continguts. En lloc dels set segments d'oferta que tenia fins ara, aquesta edició els ha reduït a tan sols tres. En primer lloc, ‘Material&Nature’, present en els pavellons 5.1 i 6, on els expositors mostraran la seva oferta en els àmbits de la fusta, xapa de fusta, parquet, reforma d'interiors, superfícies decoratives, panells decorats, laminatges, materials de fusta, materials minerals, motllures, tractaments de superfícies, coles, cilindres per estampar i xapes.

El segon segment apareix englobat en el que es denomina ‘Function&Components’, que ocuparà els pavellons 3.2, 4.2, 5.2, 7 i 8, abastant solucions i sistemes d'il·luminació, semifabricados per a mobles modulars, de cuina, d'oficines i mobles amb bastidors, herrajes, panys i peces encastrables.

Finalment, els pavellons 9 i 10 estan reservats per al segment ‘Textile & Machinery’, dedicat a maquinària per a la fabricació de mobles tapizados i matalassos, materials para fonguis i cuir.

Interzum 2013 ha reorganitzat la seva estructura sota tres grans segments: ‘Material&Nature’, ‘Function&Components’ i ‘Textile & Machinery’...
Interzum 2013 ha reorganitzat la seva estructura sota tres grans segments: ‘Material&Nature’, ‘Function&Components’ i ‘Textile & Machinery’.

Bolcada en la innovació

“A més de presentar una oferta única al món, una fira de primera línia ha d'oferir als visitants i expositors un valor afegit, gràcies al com tots ells puguin veure més enllà dels límits del quotidià, creant així nous impulsos per al negoci”, indicava el director de Projecte de la Fira de Colònia (Koelnmesse). És per això que Interzum ha inclòs aquest any a les seves tres places (‘piazzas’) temes innovadors amb els quals atreure a arquitectes i dissenyadors.

El nucli de la piazza ‘Innovation of interior’, en el pavelló 4.2 i coordinat pel Dr. Sascha Peters, radica aquest any en materials insòlits, materials intel·ligents i superfícies desconegudes fins ara, amb una especial dedicació a l'exposició ‘Smart materials’. Tant si es tracta de taulells per a la cuina que canvien de color, de superfícies per a banys i vàters que rebutgen la brutícia i els bacteris o de sòls que tenen la qualitat de netejar l'aire, són múltiples i complexes les exigències que es posen avui dia en els materials i productes per al disseny de mobles o la reforma d'interiors.

El 70% dels expositors d'Interzum 2013 arribaran de fora d'Alemanya
El 70% dels expositors d'Interzum 2013 arribaran de fora d'Alemanya.

La segona piazza, denominada ‘Materials & Nature’ reunirà en el pavelló 6, amb la coordinació de Katrin de Louw, tant productes de fusta autèntica com a productes decorats. L'interior de la plaça serà visible des de tots els angles i transitable íntegrament, i serà capaç de despertar tots els sentits ja que està dedicada als efectes sensorials que produeixen diferents tipus de superfícies.

I el segment ‘Textile & Machinery’ es posa en escena d'una manera molt especial ja que en el pavelló 10.1 i guiat per Urike Roosen, es presentarà un gran ventall d'activitats entre les quals s'inclouen la possibilitat de veure en directe el procés íntegre de fabricació de fonguis de cuir per a seients de cotxe.

A més d'en aquestes tres ‘piazzas’ l'interès d'Interzum per l'originalitat podrà apreciar-se en la setena edició dels seus premis a la innovació, que el seu objectiu és premiar a aquells productes que siguin especialment creatius i que seran emprats en el futur en la indústria del moble. També es reconeixen els bons dissenys a través de la cooperació amb Xarxa Dot Projects.

InnoMateria

L'última novetat d'Interzum 2013 a la qual es va referir Matthias Pollmann durant la roda de premsa de Madrid, va ser la celebració aquest any, de forma simultània a la fira, d'InnoMateria, el congrés firal interdisciplinari dedicat als materials innovadors. Aquest congrés, i l'exposició que ho acompanya, tindrà lloc els dies 14 i 15 de maig en el pavelló 11.2, i tocarà temes destacats com els materials que poden facilitar l'obtenció, emmagatzematge i transformació de l'energia. Nou en tot això són els temes relacionats amb els materials en el camp de l'interiorisme i el disseny.

Interzum ha inclòs aquest any a les seves tres places (‘piazzas’) temes innovadors amb els quals atreure a arquitectes i dissenyadors...
Interzum ha inclòs aquest any a les seves tres places (‘piazzas’) temes innovadors amb els quals atreure a arquitectes i dissenyadors.

“En tant que evolucionem conjuntament amb el sector, ens assegurem que la Interzum sigui sempre un lloc d'intercanvi de coneixements, un fòrum per a la presentació de novetats i un lloc en el qual es facin perceptibles les tendències futures i on s'articulin les visions de futur per al sector, tot això vetllant per que els nostres expositors aconsegueixin fer bons negocis en la fira”, concloïa Matthias Pollmann.

Capdavantera en disseny de mobles i interiors

La Fira de Colònia (Koelnmesse) és la institució firal que lidera els certàmens dedicats a temes de disseny de mobles i interiors. La llista d'aquests salons està encapçalada per la fira més important del món dedicada a l'hàbitat, la Imm Cologne. A més, és seu de LivingKitchen (fira dedicada a la cuina que se celebra cada dos anys alternant amb la LivingInteriors), d'Orgatec (fira internacional de referència per ‘office&object’), de Spoga+Porta mala sort (fira internacional de jardineria), de Kind+Jugend (la fira monogràfica més important del sector d'equipament per a bebès i nens) i de la Interzum (la major fira mundial de materials, accessoris i dissenys per a la fabricació de mobles i instal·lacions interiors).

Del seu lideratge en el camp de ‘interior & design’ donen mostra els més de 200.000 visitants professionals, comerciants, arquitectes i dissenyadors, que van acudir durant el 2012 a les seves fires.

La seva llarga experiència en aquest àmbit també li ha valgut per exportar el seu model firal a altres països del món, com és el cas del nou certamen Rooms Moscow, que celebrarà la seva primera edició del 21 al 25 de maig de 2013 i que pretén aprofitar l'enorme potencial de desenvolupament del sector hàbitat al mercat rus.

Empreses o entitats relacionades

Hannover Messe
Koelnmesse GmbH

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis